Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

heute vor 20 jahren... obadva obadva... oba su pala!

Ma Dinarski Vuk je hrvat. sad znate :D

prije svega je covik...

nisan zna za taj dokumentarac... i moram priznat da mi ga je bilo jako jako tesko gledat... jebo te zivot... probudi ono nesto cudno, tuzno u meni... gledajuci svoj grad, kamera mi prolazi nesposredno kraj stana, svaki jebeni milimetar grada poznajen, znan kako mirise, kako dise... pa neki dan staja na rivi i gleda prema moru, prolazija kraj vijecnice, svetog jakova, gori se popeja na groblje svete ane... pa vodice, magistra a hacienda pokraj, dubravice, skradin, pakovo selo... gledas ceste kojima si miljun puta prolazija, sva sela i okolicu koja ti puno puno znace... boli... i nakon toliko godina, boli... to mozda mnostvo ovog foruma ne shvaca, ali taj jeben osjecaj, miks tuge i ponosa... to je nesto... nesto cudno...

hvala na dokumentarcu...

danke an die posts batakanda und dinarski vuk, es macht mir spass über ein solches thema vorallem über meine heimatstadt so viel informatives zu lesen :)

moj grad!
moje srce!!
moj ponos!!!

Cao svima, ja sam Mario Jursic,sin pilota koji je oboren iznad Sibenika...Zanima me da li bi neko mogao da mi kaze da li je moj otac Valter Jursic bio u tom avionu,tj sta je bilo sam njegovim telom,posto se o njemu nista ne zna i vodi se kao nestalo lice...Vec duze vreme pokusavam da saznam sta je bilo tog 19.9.1991. ali bezuspesno...Stupio sam u kontakt sa njegovim kolegom koji je tog dana leto sa njim,on mi kaze da niko nije pucao na njih i prilikom okreta je sve bilo ok,samo da se moj otac nije vratio u Mostar...Ako neko moze nesto da mi kaze ili da mi pomogne,bio bi mu zahvalan...

Cao svima, ja sam Mario Jursic,sin pilota koji je oboren iznad Sibenika...Zanima me da li bi neko mogao da mi kaze da li je moj otac Valter Jursic bio u tom avionu,tj sta je bilo sam njegovim telom,posto se o njemu nista ne zna i vodi se kao nestalo lice...Vec duze vreme pokusavam da saznam sta je bilo tog 19.9.1991. ali bezuspesno...Stupio sam u kontakt sa njegovim kolegom koji je tog dana leto sa njim,on mi kaze da niko nije pucao na njih i prilikom okreta je sve bilo ok,samo da se moj otac nije vratio u Mostar...Ako neko moze nesto da mi kaze ili da mi pomogne,bio bi mu zahvalan...

Prema onome sto sam doznao, u tom avionu nije pronadjeno tjelo Valtera Jursica, vec nekog drugog pilota. A tvoj otac se jos od septembra 1991 vodi kao nestalo lice, a tadasnja avijacija i generalstab su precutali dosta gubitaka i do dana danasnjeg ne zele neki da progovore oko nestalih lica/vojnika.

1012166_589070944467130_2018676172_n.jpg

Zurück
Oben