Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Istocno Sarajevo (Srpsko Sarajevo)

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
Momce-Crnogorce schrieb:
Ravnokotarski-Vuk schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:
und noch was was mich sehr interessiert. i tebe pitam posto sam siguran da ti to znas.
zasto na ove sve karte o bosni, uvjek ima najmanje zelene boje, kad u bih najvise zivi muslimana? nije da mi je krivo ili nesto slicno, nego me samo cudi to..

kako najmanje zele boje(muslimani) a najvise njih ima. iako ne puno vise, ipak ima ih najvise.

Pošto su Srbi većinstveno po manjim ili malim Gradovima, ili više po selima :wink: Sarajevo,Tuzla,Zenica,Mostar,Travnik i eto ti već 1.2 Miljona Muslimana..

aha. ok. hvala brate 8)

al naprimer u sarajevu ili tuzli ima i srba, iako ne puno ima ih. a u rep.srpsku naprimer ima (cuo sam) gradova dje nema ni jedan jedini musliman ili hrvat..

Als Serbe hat man es leichter unter Bosniaken zu leben als ein Bosniake oder Kroate unter Serben. Ist leider so...

Momce-Crnogorce schrieb:
al naprimer u sarajevu ili tuzli ima i srba, iako ne puno ima ih. a u rep.srpsku naprimer ima (cuo sam) gradova dje nema ni jedan jedini musliman ili hrvat..

Zavisi, u kom mjestu, bilo je i mjesta dje i prije rata nije bilo Muslimana i Hrvata.. U Tuzli su 5% Srbi, Mostar 3% u Sarajevu možda 10%.. U Bijeljini su 12% Muslimani, Zvorniku 23%, Prijedoru 16%, Doboju 13% :wink: Pa sad ti vidi.. hehe

Momce-Crnogorce schrieb:

Zavisi, u kom mjestu, bilo je i mjesta dje i prije rata nije bilo Muslimana i Hrvata.. U Tuzli su 5% Srbi, Mostar 3% u Sarajevu možda 10%.. U Bijeljini su 12% Muslimani, Zvorniku 23%, Prijedoru 16%, Doboju 13% :wink: Pa sad ti vidi.. hehe

hehe okej.. ma sve jedno dje ko zivi samo da se slazu. da se nemrze. das ist was zählt

Momce-Crnogorce schrieb:

mostar 3%!?? mozda poslje rata!!!!zvornik 23%, prijedor 16%!?!!? to mozda danas!!!!

hahar schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:

mostar 3%!?? mozda poslje rata!!!!zvornik 23%, prijedor 16%!?!!? to mozda danas!!!!

Pa kažem i za danas :wink:

thatz_me schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:
und noch was was mich sehr interessiert. i tebe pitam posto sam siguran da ti to znas.
zasto na ove sve karte o bosni, uvjek ima najmanje zelene boje, kad u bih najvise zivi muslimana? nije da mi je krivo ili nesto slicno, nego me samo cudi to..

kako najmanje zele boje(muslimani) a najvise njih ima. iako ne puno vise, ipak ima ih najvise.

Pošto su Srbi većinstveno po manjim ili malim Gradovima, ili više po selima :wink: Sarajevo,Tuzla,Zenica,Mostar,Travnik i eto ti već 1.2 Miljona Muslimana..

aha. ok. hvala brate 8)

Als Serbe hat man es leichter unter Bosniaken zu leben als ein Bosniake oder Kroate unter Serben. Ist leider so...

nije to bas tako! die bosniaken haben auch angefangen sich als "grosse" muslime zu sehen! d.h sie haben angefangen den islam ins öffetliche leben zu bringen! religion ist aber eine privat sache! jetzt denk mal nach, du als pravoslavac umgeben von islamskih biblioteka, itd wie würdest du dich da als "pravoslavac" fühlen?!?!? ein weiteres beispiel das ich vor kurzem aus tuzla hörte war das sie auf der uni ein isl. gebets zimmer errichten wollen! was soll der sche.ss, wenn du beten willst geh in die moschee und nicht an die uni!!!!!!!!!! kuzis?

hahar schrieb:
thatz_me schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:
Momce-Crnogorce schrieb:

aha. ok. hvala brate 8)

nije to bas tako! die bosniaken haben auch angefangen sich als "grosse" muslime zu sehen! d.h sie haben angefangen den islam ins öffetliche leben zu bringen! religion ist aber eine privat sache! jetzt denk mal nach, du als pravoslavac umgeben von islamskih biblioteka, itd wie würdest du dich da als "pravoslavac" fühlen?!?!? ein weiteres beispiel das ich vor kurzem aus tuzla hörte war das sie auf der uni ein isl. gebets zimmer errichten wollen! was soll der sche.ss, wenn du beten willst geh in die moschee und nicht an die uni!!!!!!!!!! kuzis?

Ich verstehe eh was du meinst aber ich rede aus persönlicher Erfahrung. In Sarajewo, wo ich jedes Jahr bin, hab ich ebenfalls einen orthodoxen Freund und nie wurde ein Wort gegen seine Nationalität gesagt. Er als einziger Serbe im Freundeskreis.

Wo ich in Visegrad war: wir hatten diesen Tespih um den Rückspiegel. War mitten im Sommer und als wir geparkt haben, hab ich so einen serbischen Jungen sagen gehört:,, Cekaj Balijo da ti ubacim misa u auto." Ich frage mich nur ob dieser Junge überhaupt schon in die Schule ging. Da sieht man wie das Kind erzogen wurde.

Oder in Mostar wurde früher eine Zeit lang Schweinefüße nachts auf die Moschee geworfen.
Oder wo man diesen Teilnehmer aus dem serbischen Big Brother lynchen wollte, nur weil er ein bosnisches Trikot trug.

Zbog BiH dresa navijači Rada napali Kuću ''Velikog Brata''

Obratite Navijači nogometnog kluba Rad pokušali su nedavno ući u Big Brother kuću u beogradskom Koštunjaku te se obračunati s muslimanom Edinom Kolendom iz Sarajeva jer je nosio dres BiH nogometne reprezentacije.

"Ozloglašeni navijači reagirali su neposredno nakon emitiranja scene u kojoj je Edin Kolenda na sebi nosio dres bosanskog reprezentativaca Sergeja Barbareza. Pohrlili su na Košutnjak i opkolili kuću. Svi smo ostali začuđeni te u prvi čas pomislili kako će sve završiti na sitnoj svađi. Međutim, kada se skupilo pedesetak navijača, postalo je opasno, pa je i osiguranje koje čuva kuću reagiralo", izjavio je neimenovani izvor sprskog dnevnika Press.

Navijači su navodno skandirali "Nož, žica, Srebrenica", "Turčine, napušiš se kurčine" i "Ubij, ubij, ubij Turčina" te preko razglasa tražili od ukućana big Brother kuće da, ako nisu "pičke", razbiju Edina.

Nekoliko ih je nakon bacanja kamenja na kuću pokušalo preko krošnji drveća ući u kuću, a u tom trenutku je pozvana policija koja je smirila situaciju.

List je konkatkirao jednog od vođa navijača Rada, koji tvrdi kako su željeli odgovoriti na provokaciju.

"Željeli smo ući i prebiti Bosanca. Ne znam kako su ga uopće pustili da sudjeluje u "Velikom bratu". Došao je u Srbiju da nam sprovodi islam. E, to neće moći. Izjavio je pred cijelom Srbijom da se ne može ko čovjek papirom obrisati, jer to nije dovoljno higijenski. Pa, onda ona njegova priča o ramazanskom postu. E, kada je obukao dres, stvarno je prevršio svaku mjeru. Sad nam ga je stvarno dosta. Ostali ukućani su prave pičke, i tek se sada vidi da je Srba izbačen jer bi prebio tog smrada", izjavio je jedan od vođa agresivnih navijača.

Quelle: http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=article&sid=36611

:roll:

Zurück
Oben