DZEKO
Besa Bese
Posavina und nicht überall war man ja Feind?
Da muss ich dir leider widersprechen.
Wie meinst es?
Posavina und nicht überall war man ja Feind?
Da muss ich dir leider widersprechen.
Könnte sein, so wie er Milosevic gefickt hat.
Ratni raspored stranih plaćenika
Strani plaćenici su u HVO primani po ustaljenom i dobro razrađenom mehanizmu. Prva stanica svih plaćenika bio je Zagreb gdje se nalazio regrutni punkt. Ovim regrutnim punktom rukovodila je Hrvatska vojska koja je strane plaćenike logistički obrađivala i isporučivala u Bosnu i Hercegovinu. Dolaskom u BiH plaćenici su raspoređivani u jedinice HVO-a. HVO je plaćenike najčešće slao u Kažnjeničku bojnu u Široki Brijeg, brigadu ''Kralj Tomislav'' iz Duvna, brigadu ''Bruno Bušić'' iz Čapljine, 106. brigadu HVO-a u Posavini, 108. brigadu HVO-a iz Bosanskog Broda, brigadu ''Hrvoje Vukčić Hrvatinić'' iz Prozora, 4. gardijsku brigadu ''Sinovi Posavine''. Teško je utvrditi tačan broj stranih plaćenika u HVO-u. Prema našim saznanjima, broj zapadnih plaćenika u HVO-u je je bio veći od hiljadu. Pored angažmana u spomenutim jedinicama strani plaćenici su imali značajnu ulogu u zločinu u logorima u Heliodromu i Dretelju. Jeckie Arklov je zbog zločina u logorima Heliodrom i Dretelj osuđen na 13 godina zatvora.
Ratni raspored stranih plaćenika
Strani plaćenici su u HVO primani po ustaljenom i dobro razrađenom mehanizmu. Prva stanica svih plaćenika bio je Zagreb gdje se nalazio regrutni punkt. Ovim regrutnim punktom rukovodila je Hrvatska vojska koja je strane plaćenike logistički obrađivala i isporučivala u Bosnu i Hercegovinu. Dolaskom u BiH plaćenici su raspoređivani u jedinice HVO-a. HVO je plaćenike najčešće slao u Kažnjeničku bojnu u Široki Brijeg, brigadu ''Kralj Tomislav'' iz Duvna, brigadu ''Bruno Bušić'' iz Čapljine, 106. brigadu HVO-a u Posavini, 108. brigadu HVO-a iz Bosanskog Broda, brigadu ''Hrvoje Vukčić Hrvatinić'' iz Prozora, 4. gardijsku brigadu ''Sinovi Posavine''. Teško je utvrditi tačan broj stranih plaćenika u HVO-u. Prema našim saznanjima, broj zapadnih plaćenika u HVO-u je je bio veći od hiljadu. Pored angažmana u spomenutim jedinicama strani plaćenici su imali značajnu ulogu u zločinu u logorima u Heliodromu i Dretelju. Jeckie Arklov je zbog zločina u logorima Heliodrom i Dretelj osuđen na 13 godina zatvora.
Junuz_Đipalo;3889373 schrieb:
Placenici ili Dobrovoljci ili sta ja vec znam su stvari vojske i njenog djelovanja unutar granice drzave. Ako je HV imao placenike unutar svojih redova i ako su te jedinici djelovale po RH, onda to nikog ne treba da cese.
Ali fakat je ovdje, da je vojno-politicki vrh RH u jednom periodu organizirao pobunu u drugoj drzavi, protiv de fakto legitimne vojske.
Mislim....to sto je dio zvanicnog Zagreba radio s HVO-om po Bosni se ni po cemu ne razlikuje od onog sto je Beograd radio sa Vojskom RSK i Srbima u RH, koji se danas u hrvatskoj politicki korektno nazivaju "pobunjenim Srbima". Razlika je samo u mjerilima....
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen