Dzeko izvini, ali cini mi se da si jos zelen iza usio. Svako ko je bio u to vrijeme dolje, zna za te cinjenice, raspitaj se kod svojih. Ja nisam od onih koji se kriju iza onih floskula "ko nas bre zavadi" i "svi imaju istu krivicu". Da je JNA 1991/1992 pobjedila, srbi ne bi plakali, znaci nemoramo se tu lagati, i Milosevica bi gledali kao najveceg svetca. Rat nije takav, kakvog ga ti zamisljas. Nisam od onih, koji gleda Izetbegovica kao krivca za raspad bivse nam drzave, daleko od toga. Izetbegovic je zelio vlast, a (po mome misljenju) promicao fundamentalizam koji mu je pri tome koristio. Takodjer je covjek htio reislamizaciju bos. Muslimana. Tzv. "Srpsko-muslimanska" suradnja je bila u dolini Neretve, a hrvatsko-srpska oko Zepca i Kiseljaka. Srbi su koristili razdor bivsih saveznika, da. No to ne proturjeci cinjenici, da su Bosnjaci zeljeli pomoc Srbima da izbiju na more. Jesi ikada procitao onaj cuveni "istorijski" sporazum izmedju Muhameda Filipovica i Radovana Karadzica?
Objasni mi molim te jednu stvar. Ako je Izetbegovic poslao 1991 Zulfikarpasica i Filipovica da sa Milosevicem popise "historijski sporazum" u kojem se kaze, da ce se muslimani zalagati za ocuvanje Jugoslavije, iako je to bilo u suprotnosti sa interesima jednog konstitutivnog naroda u BiH - hrvata, tj. vasih navodnih zaveznika. I zasto onda mislis da je nemoguce, da se Dudakovic, Hasotic i ostali veliki generali ABiH borili protiv Hrvatske, a na strani JNA?