Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

Zar je toliko bitno ko je sta bio prije 500 godina :rolleyes:

Smirite se ljudi i uzivajte uz halida :hotsun:

YouTube- halid muslimovic - nije mene duso ubilo

niiijeee menee duuuuusooo ubiloooooooo :D

Dir, mein kroatischer Freund, diagnostiziere ich einen leichten italienisch-istrischen Einschlag, wodurch der illyrisch-turcistische Teil kaum zur Geltung kommt, und zwischen dem zwangschristianisiert-slawischem Teil und dem alpin-nordslawischen Teil quasi nur noch schüchtern hevorguckt. Vielleicht ist noch ein Rest an der Schädelform erkennbar :-D oder so ähnlich :-D

Hier:

Preci srba i hrvata su po ovoj izjavi bosnjaci... znaci bosanski muslimani...

Evo ti izjava... a ti mene pitas sta trosim... Ja mislim, ne bitno koje medikamente ovaj trosi treba da ih ostavi ili promijeni

Bosanski Srbi i Hrvati.
Imas problema sa svatanjem to sam vise puta primijetio,okreces si rijeci kako ti pase i to vecina ovdje radi

Po nasoj teoriji Bosnjaci su narod s vise religija:rolleyes:

Bosniaken ? Wikipedia

Heute werden mit dem Wort „Bosnier“ (Bosanci) im Allgemeinen die Angehörigen des Staates Bosnien und Herzegowina unabhängig von der Volksgruppe bezeichnet, während man mit „Bosniaken“ (bošnjaci) die vormals als Bosnische Muslime (oder auch Slawische Muslime) bezeichnete Volksgruppe unabhängig vom Wohnort bezeichnete.

Also hör auf zu erzählen, dass bosniaken das selbe wie bosnjani und oder bosnier seien...
Bosniaken sind bosnsiche moslems... und das bin ich nicht und werde das auch nie sein.

Pa da i treba nas iskorjenit;) Samo koja muslimanska drzava? Ja je ne vidim;)

Pa pogledaj malo sarajevo, i federaciju... Dzamije nicu ko gljive, samo da ih ima sto vise, da se zna koje vijera vlada bosnom...

Hvala bogu postoji RS pa nemoze te bas po cijeloj bosni kako hocete...

Upravo Srbi su cesto ratovali skupa s Turcima:rolleyes:

Naravno da nisu svi dobrovoljno presli na islam, bilo je onih koji su presli i radi koristi, al da ih je neko tjerao da predje to nije istina;)

ah to ti sad ovde lupas, kao znas, bio si ziv u to vreme :rolleyes:

ma da niko nije tero...dosli turci i rekli pravi te vi jos vise crkva i manastira...kuku bre turci dosli i terali..ali dobro nema to veze ti ,kao primer, danas verujes u islam i ponosis se stime ..to je ok ...ali ja brate milsim da je to naterano...90% naterano 10% radi koristi po mome ;)

ali...

Religija (kao i danas) je samo sluzila za okupacije i za sirenje granica... ni jedna religija se sirila bez ratova i krva ...razmisli o tome ;)

Bosniaken ? Wikipedia

Heute werden mit dem Wort „Bosnier“ (Bosanci) im Allgemeinen die Angehörigen des Staates Bosnien und Herzegowina unabhängig von der Volksgruppe bezeichnet, während man mit „Bosniaken“ (bošnjaci) die vormals als Bosnische Muslime (oder auch Slawische Muslime) bezeichnete Volksgruppe unabhängig vom Wohnort bezeichnete.

Also hör auf zu erzählen, dass bosniaken das selbe wie bosnjani und oder bosnier seien...
Bosniaken sind bosnsiche moslems... und das bin ich nicht und werde das auch nie sein.

Pa pogledaj malo sarajevo, i federaciju... Dzamije nicu ko gljive, samo da ih ima sto vise, da se zna koje vijera vlada bosnom...

Davno je propala bajka o Slavenskim muslimanima;) Davno su propali falsfikati vasih historicara;)

U Bosni jos nisu izgradjene sve dzamije koje su srusili znamo ko;) Trebale su ostat samo crkve da bi ti bio sretan?;)

Jel to hvala Bogu za ovo? Ne smijemo ni izgradit ono sto ste porusili praveci etnicko ciscenje? I hvala Bogu? Bravo
YouTube- Ferhadija Mosque Banjaluka Serb nationalists attack May 7, 2001

ah to ti sad ovde lupas, kao znas, bio si ziv u to vreme :rolleyes:

ma da niko nije tero...dosli turci i rekli pravi te vi jos vise crkva i manastira...kuku bre turci dosli i terali..ali dobro nema to veze ti ,kao primer, danas verujes u islam i ponosis se stime ..to je ok ...ali ja brate milsim da je to naterano...90% naterano 10% radi koristi po mome ;)

ali...

Religija (kao i danas) je samo sluzila za okupacije i za sirenje granica... ni jedna religija se sirila bez ratova i krva ...razmisli o tome ;)

Izgleda da si ti bio tad ziv kad kazes da lazem FAIL:)
[smilie=to funny.gi:

B0šNjAk;1649788 schrieb:
Davno je propala bajka o Slavenskim muslimanima;) Davno su propali falsfikati vasih historicara;)

U Bosni jos nisu izgradjene sve dzamije koje su srusili znamo ko;) Trebale su ostat samo crkve da bi ti bio sretan?;)

Jel to hvala Bogu za ovo? Ne smijemo ni izgradit ono sto ste porusili praveci etnicko ciscenje? I hvala Bogu? Bravo

Za modricu znam, da su bile tri dzamije... dvije su se koristile a ova treca se vec bila razpadala, morali su toranj podupred da se ne srusi.

A sad ima 4 dzamije, ove dvije plus ova sto se razpala ponovo izgradjena i jos su dodali jednu 4 dzamiju koja nije ni bila...
A kad ides do sela jos su jednu petu izgradili koja isto nije bila...

I ne, ne pricam o federaciji nego to je u RS.

Gradite jednu za drugom, ja vijerujem da sad ima vise nego sto ih je bilo prije rata, a ovamo nam pametuje da necete islamsku drzavu.. Htjeli ste je prije rata i jos uvijek vam je to cilj...

Procitaj link, sta pise, procitaj definaciju "bosnjak"... Ja nisam, niti cu ikad bit...

Was den rest betrifft:

In BiH existieren drei ethnien: Bos. Serben, Bos. Kroaten und Bosniaken (bosnische moslems)

Alle drei völker sind als staatstragende völker eingetragen und anerkannt.

Das die moslems aus ex-jugo sich unbedingt "Moslem" als nation eintragen wollten ist nicht auf unserem mist gewachsne sondern auf eurem.
Das ihr euch heute nicht mehr "Moslem" nennen wollte sondern stattdessen bosniak ist von mir aus auch ok...
Den ihr selbst wolltet euch ja so deklarieren. Damals wolltet ihr moslems genannt werden und heute besteht ihr auf bosniak. Jetzt passt euch das auch wieder nicht...

Aber ein problem bekomme ich dan, wenn gewisse individuen hier mich als bosniaken bezeichnen wollen, obwohl ich nichts mit dem islam am hut habe... weder was damit zu tun haben möchte.

Za modricu znam, da su bile tri dzamije... dvije su se koristile a ova treca se vec bila razpadala, morali su toranj podupred da se ne srusi.

A sad ima 4 dzamije, ove dvije plus ova sto se razpala ponovo izgradjena i jos su dodali jednu 4 dzamiju koja nije ni bila...
A kad ides do sela jos su jednu petu izgradili koja isto nije bila...

I ne, ne pricam o federaciji nego to je u RS.

Znaci 1 vise, i to je odma prevelika islamizacija u Modricoj? Koliko ima gradova gdje od npr. 20 Dzamija sto je bilo, napravljena je samo jedna ili dvije? I to bas u selima gdje su muslimani vecina;)

Gradite jednu za drugom, ja vijerujem da sad ima vise nego sto ih je bilo prije rata, a ovamo nam pametuje da necete islamsku drzavu.. Htjeli ste je prije rata i jos uvijek vam je to cilj...

Mi smo uvjek htjeli Bosnu, a sta ste vi htjeli to se vidjelo i tokom rata a vidi se dobro i poslije rata nekakvu Srpsku drzavu na tlu Bosne;)
Htjeli prije rata?

Procitaj link, sta pise, procitaj definaciju "bosnjak"... Ja nisam, niti cu ikad bit...

Jah, uvjerio si me nisam ni ja Bosnjak:rolleyes:

Zurück
Oben