Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

Was den rest betrifft:

In BiH existieren drei ethnien: Bos. Serben, Bos. Kroaten und Bosniaken (bosnische moslems)

Alle drei völker sind als staatstragende völker eingetragen und anerkannt.

Das die moslems aus ex-jugo sich unbedingt "Moslem" als nation eintragen wollten ist nicht auf unserem mist gewachsne sondern auf eurem.
Das ihr euch heute nicht mehr "Moslem" nennen wollte sondern stattdessen bosniak ist von mir aus auch ok...
Den ihr selbst wolltet euch ja so deklarieren. Damals wolltet ihr moslems genannt werden und heute besteht ihr auf bosniak. Jetzt passt euch das auch wieder nicht...

Aber ein problem bekomme ich dan, wenn gewisse individuen hier mich als bosniaken bezeichnen wollen, obwohl ich nichts mit dem islam am hut habe... weder was damit zu tun haben möchte.

Ti nikad ukapirat da je Bosnjaka bilo i prije planova velike Srbije, i njihovih teorija o nama;)
S kojim se sad ti sluzis;)

Das die moslems aus ex-jugo sich unbedingt "Moslem" als nation eintragen wollten ist nicht auf unserem mist gewachsne sondern auf eurem.

nemas stvarno pojma,svaki put me vise plasis svojim glupim komentarima,mislis da je neko pito kako da se zovemo,to je Tito naredio da se Musliman kaze a ne da smo mi to htjeli,mi smo htjeli Bosanci,Bosnjani ili Bosnjaci kao Narod a Srpskohrvati nisu htjeli da dozvole

nemas stvarno pojma,svaki put me vise plasis svojim glupim komentarima,mislis da je neko pito kako da se zovemo,to je Tito naredio da se Musliman kaze a ne da smo mi to htjeli,mi smo htjeli Bosanci,Bosnjani ili Bosnjaci kao Narod a Srpskohrvati nisu htjeli da dozvole

Tacno:tu:

Ja neznam sta tebe zbunjuje ili sta tebe plasi...?

Nista ja nemam protiv, da ste vi bosnjaci i da se tako nazivate. To je jedan od tri entiteta u bosni, i dobro je...

Samo jos fali bos. hrvatima svoj i treci entitet, dabi to bilo korektno. Da se napravi federalna drzava BiH od bos. srba, bos. hrvata i bos. bosnjaka.

Sve ce to na kraju da budu drzavljani BiH, i svako neka se brine o svom entitetu bez da se drugi mijesa u tudje poslove...
I cijela ova diskusija postaje ne bitna. Jer onda vi ucite vasu dijecu sta vi hocete, jer to je onda vasa stvar...

Ja neznam sta je tu toliko strasno...? To je jedina realna solucija da se to vec jednom smiri.

Nego vi bosnjaci niste stim zadovoljni zato sto hocete da sve ide po vasem i da vi vladate po cijeloj BiH, da napravite bosnjacku drzavu ili cak islamsku, mada je to isto...

Ja neznam sta tebe zbunjuje ili sta tebe plasi...?

Nista ja nemam protiv, da ste vi bosnjaci i da se tako nazivate. To je jedan od tri entiteta u bosni, i dobro je...

Samo jos fali bos. hrvatima svoj i treci entitet, dabi to bilo korektno. Da se napravi federalna drzava BiH od bos. srba, bos. hrvata i bos. bosnjaka.

Sve ce to na kraju da budu drzavljani BiH, i svako neka se brine o svom entitetu bez da se drugi mijesa u tudje poslove...
I cijela ova diskusija postaje ne bitna. Jer onda vi ucite vasu dijecu sta vi hocete, jer to je onda vasa stvar...

Ja neznam sta je tu toliko strasno...? To je jedina realna solucija da se to vec jednom smiri.

Nego vi bosnjaci niste stim zadovoljni zato sto hocete da sve ide po vasem i da vi vladate po cijeloj BiH, da napravite bosnjacku drzavu ili cak islamsku, mada je to isto...

Ne seri !
Ko kaze da muslimani zele da sve ide po njihovom ????
Gdje je to upisano ili gdje se to trazi ????

Taj tvoj prijedlog sa entitetima okaci macku o rep - u prevodu ti trazis etnicke linije i granice izmedju Bosanaca i Hercegovaca - gdje ti je logika ??

Najbolje bi bilo da se ukinu i FBiH i RS - imamo Bosnu i Hercegovinu, sta ce nam vise !!!!

Ne seri !
Ko kaze da muslimani zele da sve ide po njihovom ????
Gdje je to upisano ili gdje se to trazi ????

Taj tvoj prijedlog sa entitetima okaci macku o rep - u prevodu ti trazis etnicke linije i granice izmedju Bosanaca i Hercegovaca - gdje ti je logika ??

Najbolje bi bilo da se ukinu i FBiH i RS - imamo Bosnu i Hercegovinu, sta ce nam vise !!!!

Pa ko bi vlado u jednoj BiH bez entiteta? Vladali bi bosnjaci, kao sto to i rade po federaciji sad...

Pa ima tri naroda u bosni, sto onda nebi bilo i tri entiteta? Vidis i sam da se ovako samo okrecemo u krug, sa entitetima to vise nebi bilo moguce, jer bi onda svako odgovarao sam za svoje uspijehe ili gubitke...

Da jedan bosnjak kao ti trazi ukidanje entiteta je absolutno logicno, jer to bi vam otvorilo vrata da po cijeloj bosni radite sta vama pase...

BiH nije drzava jednog naroda nego je drzava tri naroda... bos. bosnjaka, bos. hrvata i bos. srba.... I to je to...
A to vama ne pase... vi bi da to sve ukinete i da naterate da se svi nazivaju bosnjaci ili da napuste BiH...

Pogledaj malo sta se ovda pisalo... Sav se najezim...

Pa ko bi vlado u jednoj BiH bez entiteta? Vladali bi bosnjaci, kao sto to i rade po federaciji sad...

Pa ima tri naroda u bosni, sto onda nebi bilo i tri entiteta? Vidis i sam da se ovako samo okrecemo u krug, sa entitetima to vise nebi bilo moguce, jer bi onda svako odgovarao sam za svoje uspijehe ili gubitke...

Da jedan bosnjak kao ti trazi ukidanje entiteta je absolutno logicno, jer to bi vam otvorilo vrata da po cijeloj bosni radite sta vama pase...

BiH nije drzava jednog naroda nego je drzava tri naroda... bos. bosnjaka, bos. hrvata i bos. srba.... I to je to...
A to vama ne pase... vi bi da to sve ukinete i da naterate da se svi nazivaju bosnjaci ili da napuste BiH...

Pogledaj malo sta se ovda pisalo... Sav se najezim...

Jedan narod - 3 vijere !
Cuj Bosnjak kao ja ?????
Ja ti se jarane ne smatram Bosnjakom vec BOSANCEM ako nisi jos skuzio !
Samim tim si se bacio u zamku jer ocigledno ne gledas objektivno !

A sta se tice vladanja odkud ti to sve znas sta bi ko trazio i sta ko hoce ?
Nemeres znati jer se bavis istom supljom pricom kao 90 % tzv politicara iz BiH !
Sta bi falilo da su svi "samo" Bosanci i Hercegovci ???
Dusan, Sulejman, Stipe, Dragan, Hasan, Hrvoje itd - ne bitno koje vijere !
Neeeeeeeeeeeeeee vi Srbi iz BiH ste nesto posebno - vi ste jedan narod !
Vi morate imati svoj entitet, svoju tzv Republiku, svoje pismo, svoj naziv gradova itd - u sustini sve imate a domovine prave nemate !!!!

Izgleda da si ti bio tad ziv kad kazes da lazem FAIL:)
[smilie=to funny.gi:[/quote]

opet lupas :rolleyes:nigde nisam reko da lazez..jedino sam reko i hteo da kazem da ja mislim da ti gledas istoriju bas tako kako tebi i tvojoj veri odgovara... ko zna mozda sam som i ti ljudi su presli dobrovoljno na islam ali ja po mom i o tome sto moze da se cita o turcima i vreme njhovo na balkanu ja mislim da ti nemas pravo....

Jedan narod - 3 vijere !
Cuj Bosnjak kao ja ?????
Ja ti se jarane ne smatram Bosnjakom vec BOSANCEM ako nisi jos skuzio !
Samim tim si se bacio u zamku jer ocigledno ne gledas objektivno !

A sta se tice vladanja odkud ti to sve znas sta bi ko trazio i sta ko hoce ?
Nemeres znati jer se bavis istom supljom pricom kao 90 % tzv politicara iz BiH !
Sta bi falilo da su svi "samo" Bosanci i Hercegovci ???
Dusan, Sulejman, Stipe, Dragan, Hasan, Hrvoje itd - ne bitno koje vijere !
Neeeeeeeeeeeeeee vi Srbi iz BiH ste nesto posebno - vi ste jedan narod !
Vi morate imati svoj entitet, svoju tzv Republiku, svoje pismo, svoj naziv gradova itd - u sustini sve imate a domovine prave nemate !!!!

Tri naroda i tri vijere....!

Ti sebe mozes nazivat kako god hoces.
U BiH ima tri glavna naroda, bos. bosnjaci, bos. srbi i bos. hravti... I sta je tu sad toliko tesko svatit?

Pogledaj malo u federaciju... Tamo ti vladaju bosnjaci, pa vidi se kako hrvati uzivaju... toliko im je lijepo da su se skoro svi izselili... nema sta da se kaze, federacija je u medjuvremenu postao bosnjacki entitet... Hajd sad reci da nije tako, da tamo bosnjaci vladaju tamo...

Nista nama bos. srbima nebi bilo bolje od hrvata u federaciji ako bi se entiteti ukinuli...

U hrvatskoj srba vise nema tako rec izbrisani, i sad hoces to isto i u BiH sprovedes, prvo ukidamo entitete, pa onda polako brisemo naziv "srbin". Vec sad otvoreno o tome pricas... Zamisli da nema RS sta bi tek onda bilo...

Daj nemoj mi molimte prodavat muda za bubrege...

PS:

Domovinu imamo zove se BiH, samo sto nezelimo da nam u nasoj domovini sude neki tudji, nego zelimo sami sebi da sudimo u njoj.
A ne da nam mujo i haso govore kakvo pismo da koristimo i kako nas jezik da nazovemo, i kako nasu historiju da pisemo... i mnogo toga jos da nam postave sta se smije i sta ne...

Zato zelimo da RS prezivi.... ona je garant za sve to, i mnogo vise od toga.

Zuletzt bearbeitet:
bosnjaken werden immer größenwahnsinniger nur noch ne frage bis sie meinen das die menscheit von denen abstammt !

Zurück
Oben