Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

"Komödienstadel SDSM" Branko holt alte Garde wieder an Bord!

Selmani ist auch ein Vollidiot, der hat wohl vergessen das politische Karriere und Wähler Hand in Hand gehen :lol: Ich habe von der DUI gehört, dass sie auch in Gegenden ihre Büros hat wo nur Mazedonier leben. Also ich wäre echt für die Gründung einer neuen Partei, eine gemischte Partei- die würde wahrscheinlich im ganzen Land auf interessierte treffen, nur müssten wir uns dann sorgen ob Menduh Thaci nicht grade danach ist jemanden abknallen zu lasse :lol:

Die Idee an sich ist natürlich sehr gut es muss sich natürlich zuerst jemand finden der den Mut hat das umzusetzen. Hoffe auch das es mal kommt wäre ein positiver Weg

:facepalm:

[h=1]Љубчо Георгиевски: Македонците се најголеми фалсификатори на балканската историја[/h]
29ЈУН 201200:42​

Коментирајќи ја моменталната државно-политичка ситуација, Георгиевски констатира дека Македонците ќе го „проколнат мајчиното млеко затоа што се откажале од св. Климент и св. Наум“, пишува Вечерње новости.

Поранешниот македонски премиер и прв лидер на сега владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Љупчо Георгиевски, кој има и бугарско државјанство, во автобиографската книга „Тоа сум јас“ открива голем број непознати детали од поновата историја на оваа земја, вклучувајќи го и фактот дека, на пример, со својот српски колега, покојниот премиер Зоран Ѓинѓиќ, зборувал за размена на територии меѓу Македонија, Албанија и Косово, пишува српскиот весник Вечерње новости во своето електронско издание.
Весникот пишува дека ова е еден од најексклузивните детали, кој би требало да биде разјаснет во книгата што наскоро ќе биде објавена.
Со дистанца од две децении Георгиевски оценува дека Македонија ќе била подобро место за живот ако наместо Киро Глигоров по независноста на земјата за претседател бил избран Петар Гошев, „првиот комунистички лидер што ѝ даваше отпор на Југославија“.
За покојниот шеф на државата Борис Трајковски тој вели дека „немал капацитет“ да биде претседател на Македонија, а неговата победа на претседателските избори во 1999 Георгиевски ја нарекува „пирова победа на ВМРО-ДПМНЕ“. „Глигоров и Бранко Црвенковски имаа капацитет за шеф на државата, додека Трајковски и Ѓорги Иванов немаат“, оценува Георгиевски.
Коментирајќи ја моменталната државно-политичка ситуација, Георгиевски, според весникот, констатира дека „Македонците се најголеми фалсификатори на балканската историја“ и дека ќе го „проколнат мајчиното млеко затоа што се откажале од св. Климент и св. Наум“.
Георгиевски, сега лидер на опозициската ВМРО-НП, најавува коалициски блок со социјалдемократите на поранешниот шеф на државата Бранко Црвенковски, пишува весникот. Како што оценија Георгиевски и Црвенковски, во Македонија е загрозена демократијата, економската состојба е лоша, а на меѓународен план Скопје е целосно изолирано. Државата се води во сосема погрешна насока, пишува Вечерње новости.
Георгиевски во книгата го изнесува и фактот дека во затворот во Шевенинген петнаесетина минути зборувал со сега починатиот српски претседател Слободан Милошевиќ, кога во Хаг отишол да посети затвореник, поранешниот македонски министер за внатрешни работи Љубе Бошковски.
Поранешниот македонски премиер сега и во автобиографската книга потврдува дека во 1999 година бил поканет во Белата куќа, каде што тогашната американска државна секретарка Медлин Олбрајт побарала дозвола од Македонија од нејзина територија копнените сили на НАТО да ја нападнат Србија. Георгиевски вели дека се согласил на ова барање, но потсетува дека тоа сценарио на САД и НАТО не било спроведено, пишува Вечерње новости.

Da mu ebam se zivo. Najgolemiot Predavnik vo ponovoto vreme. Steta sto ne se najde heroj da go...

Übersetzung? bzw. Zusammenfassung?

Standart Georgievski Style. Mag nicht alles übersetzen vielleicht macht es Zoran. Er schrib wohl eine Autobiografie und kritisiert Trajkovski und Ivanov als unfähig. Mit den Serben hat er über Austausch von Gebieten gesprochen...Jetzt will er wieder angreifen und Gruevski stürzen...Früher hat er bei der Gelegenheit gegen die Griechen gehetzt und die Albaner für alles schlechte in MK verantwortlich gemacht z.B ohne Albaner wäre wir schon lange EU-Mitglied...jetzt macht er einen auf Demokrat

Er behauptet sein eigenes Volk ist der größte Fälscher auf dem Balkan.

Moment, wobei man bei ihm potenzieren müsste, dass er Makedonier meinte, denn er sieht sich ja als Bulgare und ich somit die Bulgaren beleidigen würde.

Da mu ebam se zivo. Najgolemiot Predavnik vo ponovoto vreme. Steta sto ne se najde heroj da go...

Wieviel Geld der wohl von den Bulgaren und Griechen bekommt. :) Sekogas koga ke mu ja vidam gnasnata faca i mi se gadi, bugarsko kopile. Za takvi kako nego samo smrt, nisto drugo.

Goce Arnaudov - Prokleti da se predavnicite (narodni patriotski pesni) - YouTube

Im Klartext: Wir sind die größten "Geschichtsfälscher" auf dem Balkan. :haha:

Zurück
Oben