Lala redet sich die Niederlage schön.
Altin Lala: Nuk ishte kjo Shqipëria e vertete
Kapiteni i kombëtares thotë se gjendja e lojtarëve nuk ishte e duhura. Për të, goli i dytë ishte fatal për skuadrën
Kuqezinjtë dolën shumë të zhgënjyer nga stadiumi “Ferenc Pushkash” dhe për kapitenin e kombëtares, Altin Lala, kjo humbje erdhi si pasojë e një gjendjeje jo të duhur të ekipit në përgjithësi. “Me Hungarinë kurrsesi nuk ishim në nivelin e dy ndeshjeve të para,” pohon Lala për “Sportin shqiptar”. Edhe pse ndien keqardhje, nisur nga optimizmi dhe shpresa që kishte para kësaj përballjeje, “veterani” kuqezi mundohet të arsyetojë pse kjo përballje u humb.
Altin, si do ta komentonit këtë humbje, që përpara ndeshjes nuk e mendonit?
Eshtë vërtet për të ardhur keq. Deri në momentin e pësimit të golit mendoj se ishim shumë të përqëndruar. Pjesën e parë bëmë një lojë të mirë, teksa goditëm edhe shtyllën me Skelën, ndërsa Hungaria nuk është se na rrezikoi. E përballuam mirë deri në momentin e pësimit të golit. Nëse nuk do të kishim pësuar, kishim shpresa për ta fituar ndeshjen, sepse natyrisht Hungaria do të hapej dhe ne do të kishim më shumë hapësira.
Pas golit të Hungarisë, ekipi u duk gati i dorëzuar?
Nuk mendoj kështu. Deri në atë moment, Hungaria nuk kishte ndonjë gjë më shumë se ne. Fatale ishte kur pësuam golin e dytë, i cili ishte mëse i evitueshëm. Me 1 0 për Hungarinë do të kishim më shumë shanse për të barazuar, por goli i dytë, si të thuash na preu këmbët. Pas disavantazhit reaguam, por futbolli ky është dhe një situatë para portës të ndryshon lojën.
Ku mendon se keni gabuar më shumë gjatë lojës?
Së pari, dua të theksoj se nuk kishim atë gjendje, siç kemi pasur në dy ndeshjet me Suedinë dhe Maltën. Nuk ishim aq të përqëndruar, ndërkohë që sot (dje) më shumë se kurrë gabuam shumë në pasime. Kemi humbur shumë topa dhe kjo nuk na falet. Kur e bën një gjë të tillë, pastaj të duhet t’i rikuperosh dhe humbet kohë.
Husti e fitoi përballjen. Ju tha ndonjë gjë në fund?
Gjatë gjithë lojës nuk foli, por në fund më tha që luajtëm mirë. I uroj suksese, e pranoj humbjen.
Tani vjen Portugalia, që duket një mission i pamundur?
Futbolli nuk mbaron me humbjen ndaj Hungarisë. Shpresoj që të bëjmë një lojë të mirë këtë herë, pavarësisht se Portugalia është favorite.