Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

a joj covjece, da li si ti svestan kako si glup. majke mi

jesi li stvarno toliko napacen, brate moj?

Mozda jesam:blush:
Al sad kako da toliko miliona Srba, sloze se ko spada u tih 30%? :jester:

Idi bre leci se, ne pisem ovdje o Srbiji nit me zanima ni ko ste ni sta ste..
Pisem o Bosni i Bosnjanima muslimanima, pravoslavcima, katolicima..

Koma
zasto bi se tako deklarirao?

moji su se oduvijek deklarirali kao hrvati (jos u staroj jugi, a cak i prije) imam hrvatske papire, osjecam se u prvoj liniji kao hrvat a ponosan sam sto sam iz bosne

a to sa integracijom mozes objesit macku o rep

ja sam ovdje u austriji totalno integriran, al meni zato ne treba njihovo drzavljanstvo nit bilo sta imam svoju vizu radnu dozvolu, drzim se vise manje svih njihovih zakona, znam jezik njihov i to je to od mene

ti ako imas hrvatske papire, zasto ne zivis u hrvatskoj ?
kako ti u bosni mozes imati hrvatske papire ?
ja ovo ovako shvatam... ti si hrvat iz bosne... znaci jebi me, ali ti mene sad vise ne mozes ubediti da nisi bio za samostalnu hercegovinu u bosni... mozes tu masku iza koje se skrivas lepo skinuti i biti malo iskren...

lepo je tvoj zamljak macak rekao -
"Gradjanin si BiH, mozes jedino biti Bosanac i nista drugo..."
;)

Napisao sam ti par postova prije sta o tome misle Srpski historicari, sta misli crkva..
Srpski historicari vjerovatno vise znaju o Bosni i Srbiji, nego ti koji ih vidis jednom godisnje i to je pitanje :D
Ja mislim da bi ti se oni smijali tom postu kao sto i ja to sad radim:
[smilie=to funny.gi:[/I]

Gdesu te dokumenta i pisma gde so to srpski historicani napisali, ja nisam video ni jedan?!

@Slavic
imagebod.jpg

Haha kako volim kad se ljudi sami ukopavaju:D
Jel ti meni oni pricas o Slavenskom Srpskom plemenu?
A ovu sliku si ti postavio, i sta pise na njoj? Da ste 30% Slaveni, znaci da samo 30% ljudi u Srbiji ima Srpske gene..
Hvala ti na ovoj slici :D

[smilie=to funny.gi:[/quote]

Joj jesi glup...
Das sind durchschnittswerte!
Natürlich gibt es Serben mit 80% slowenischen Genen und welche mit nur 20%. Trotzdem überwiegen bei uns Serben insgesamt die slawischen Gene.
Wie du siehts gibt es keine türkischen Gene bei uns Serben, zumindest bei denen die ihren Glauben behalten haben, bei euch wirds wohl etwas anders aussehen, ich denke das trotzdem die Abweichungen nur sehr gering sind.

Mozda jesam:blush:
Al sad kako da toliko miliona Srba, sloze se ko spada u tih 30%? :jester:

Idi bre leci se, ne pisem ovdje o Srbiji nit me zanima ni ko ste ni sta ste..
Pisem o Bosni i Bosnjanima muslimanima, pravoslavcima, katolicima..

solltest dir ein anderes Hobby suchen und deine rassistischen Gendankengänge jemanden anderen unter die nase reiben. Solange es meine Brüder in Bosnien gibt die nicht so beschränkt denken und wissen das die Serben ihre Brüder sind und sich nicht von denen abgrenzen wollen, solange habe ich noch Hoffnung auf eine gemeinsame Zukunft. Jedan Narod, jedan jezik... a tri vjere...

die die sich abgrenzen wollen um jeden preis die werden immer ihre Gründe finden warum sie nicht dazu gehören wollen. Seien sie noch so absurd.

zbogom

Slavic i sta sad ?
sad treba svi bosanci da podbace islam da predju u pravoslavlje i da sve bude srbija ?
sta ocekujes sa ovim ?
pa da im das dokaz crno na belo - da su bosanci srbi (ovo je samo primer)
ubedjen sam da ce oni i dalje biti bosanci, i dalje biti muslimani, i dalje biti ono sto su do sada bili, jer su tako rodjeni i kraj...
nije mi jasno...
pusti narod nek bude sta hoce, sto se mene tice mogu bosanci biti i potomci adama i eve, meni to ne smeta... ocigledno je da vi svi imate velike komplekse...

Gdesu te dokumenta i pisma gde so to srpski historicani napisali, ja nisam video ni jedan?!

Kad odes na godisnji ili na djeciji skolski raspust, ne znam koliko imas godina, posjeti ustanove koje imaju dokaze:rolleyes:

Joj jesi glup...
Das sind durchschnittswerte!
Natürlich gibt es Serben mit 80% slowenischen Genen und welche mit nur 20%. Trotzdem überwiegen bei uns Serben insgesamt die slawischen Gene.
Wie du siehts gibt es keine türkischen Gene bei uns Serben, zumindest bei denen die ihren Glauben behalten haben, bei euch wirds wohl etwas anders aussehen, ich denke das trotzdem die Abweichungen nur sehr gering sind.

Jes Jes :D
Nemate u Srbiji 100% Sprski gen, a meni hoces podvaljivat pricu da su Bosnjani bili Srbi :jester:

Ko prica ovdje o Turskim genima?:S
Vidis pocinjes neke opet ludarije, spominjes Turke iako ih niko nije spominjao u tom smislu..

ti ako imas hrvatske papire, zasto ne zivis u hrvatskoj ?
kako ti u bosni mozes imati hrvatske papire ?
ja ovo ovako shvatam... ti si hrvat iz bosne... znaci jebi me, ali ti mene sad vise ne mozes ubediti da nisi bio za samostalnu hercegovinu u bosni... mozes tu masku iza koje se skrivas lepo skinuti i biti malo iskren...

lepo je tvoj zamljak macak rekao -
"Gradjanin si BiH, mozes jedino biti Bosanac i nista drugo..."
;)
e jebiga sad, sad ti moram napisat da si zesci debil :toothy4:

kako ja u bosni mogu imat hrvatske papire, hm ukljuci mozak malo ;)

necu te jebat nisam peder kao sto si ti svicarac :angel9:

et priznajem, ja sa svojih 9-10 godina bio sam za jednu samostalnu hercegovinu u bosni, iako nista sa tom hercegovinom nemam :angel9:

haj matereti nemoj se vise prosipat ovdje, dokazao si da si glup...

Slavic i sta sad ?
sad treba svi bosanci da podbace islam da predju u pravoslavlje i da sve bude srbija ?
sta ocekujes sa ovim ?
pa da im das dokaz crno na belo - da su bosanci srbi (ovo je samo primer)
ubedjen sam da ce oni i dalje biti bosanci, i dalje biti muslimani, i dalje biti ono sto su do sada bili, jer su tako rodjeni i kraj...
nije mi jasno...
pusti narod nek bude sta hoce, sto se mene tice mogu bosanci biti i potomci adama i eve, meni to ne smeta... ocigledno je da vi svi imate velike komplekse...

Pusti ga kraju, pocet ce i tebe vrijedjat :D

tu je razlika izmedju mene i tebe, ja nisam bosanac, srbin sam iz srbije i meni ne smeta ako se bosanci smatraju bosancima... a o cemu "zborim" brate djeticu cu ti sad objasniti...
ovu raspravu mozes uporediti sa sledecim -
uzmes majmuna iz zoloskog vrta, recimo simpanzu... stavis ga na stolicu... i pocnes mu objasnjavati da je majmun... e sa ovim uporedi ovu celu raspravu i diskusiju...

ne vredi, tesko je majmunu objasniti da je majmun...

meni sada neko da kaze, da mi je pradeda dosao iz bangladesha u srbiju... ja bi i dalje bio ono sto jesam, srbin... pravoslavac... ako sam dusu zgresio pogresnom verom (ali to ne smatram) ispravice me bog, i sigurno ce imati razumevanja...

i sad ne budite vise smesni i zakljucajte ovu celu diskusiju

Zurück
Oben