Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

DZEKO
ich versteh nicht wieso du so versessen bist uns unsere identität zu bestreiten.

ti mene zajebavas ? zar nisam napisao da "procitas" moje postove ?
ali oke...

Zitat:
Zitat von Munja
da, ali ovako bi mogli da se slozimo...

da se svaki gradjanin bosne npr. delarira kao

bosanac - pravoslavne veroispovesti
bosanac - katolicke veroispovesti
bosanac - muslimanske veroispovesti

Upravo o tome pisem..
Uvjek su se tako zvali i nije bilo nikakvih problema sve do 19 stoljeca nazalost..

Bosna nije muslimanska drzava, nit je katolicka ni pravoslavna, kamoli da je Srpska ili Hrvatska..

Bosna je drzava od Bosnjana s razlicitim vjerama..

Naravno da u Bosni ima Hrvata i Srba, to su oni koji su se doselili u Bosnu u skorijem periodu..
Al njih je malo..

idi vrati se na zadnje strane i citaj lepo sta sam pisao...
kad mi cak sultan mehmed fatih daje pravo... a ti mi tvrdis da ja zelim da ti dokazem da nisi bosanac...

sultan je mozda izgubljena dusa, ali za one koji su svjesni ko su i sta su nijma treba omoguciti da se vrate

Aha, slabe vam teorije zavjere:D
Kao sad nas kontate Srbima, koji su poturceni al kad nas je bilo klati tad smo bili niko i nista..
Bili smo narod koji treba iskorjenit..
Da dobro si procitao narod koji treba iskorjenit, gdje si vidio da familija zeli svoju familiju da iskorjeni?;)
Nepije ti vode teorija da smo Srbi...

Vrati se Slavenskoj vjeri..Pravoslavlje nije vjera tvojih predaka..Ako uopste imas Slavneski gen;)
Mozda si pokrsteni Ilir;)

Zitat:
Zitat von jajaja
bosanski srbi su potomci vlaha, zato se i dan danas u BiH za bosanske srbe kaze vlasi

Sultan Mehmed Fatih
Da pogotovo oni koji zive u Bosanskoj Krajini, ili u Hrvatskoj Krajini jer njih su Turci doveli na te prostore..Kao sto sam pisao u prijasnjem postu..

stvarno mi je zao sto sam uopste pomislio da s vama mogu voditi normalnu raspravu... ali ocigledno ne...
Sultan Mehmed Fatih'a, ljudi u bosni se zovu bosanci ? po tome i jesu bosanci !!!
ali srbi u bosni nisu bosanci nego vlasi ?
ja tebe uopste ne razumem, bunis se kad ti neko kaze poturica a uzimas sebi za pravo srbima govoriti da su potomci vlaha ?
kako ti danas ljude koji zive u italiji zoves ? italijani ili rimljani ?
ti ocigledo patis za nekim vremenom kojeg odavno vise nema, moj sultane nema vise aga ni sultana...

uci malo istoriju svoje zemlje...

Vlatko Vuković Kosača, (? - 1392/1393) vojvoda bosanski, velmoža iz roda Kosače.
Kao vojvoda spominje se prvi put 1378. u povelji bosanskog kralja Tvrtka I. Kotromanića Dubrovniku. Imao je brata Hranu Vukovića.
Godine 1382. zastupao je kralja u pregovorima s Dubrovnikom zbog problema sa otvaranjem solana i prodaje soli u Novom u Dračevici, te ponovno 1388. u pregovorima s dalmatinskim gradovima. 1388. godine potukao Osmanlije kraj Bileće, a 1389. učestvovao u bitci na Kosovu polju. Posjede je proširio na područje Travunije, Huma i Konavala (1391). Sa knezom Pavlom Radinovićem držao je zajednički carinu u Ledenicama. Bio je oženjen ali nije imao muških potomaka. Nećaku Sandalju Hraniću ostavio je znatno proširenu baštinu.
Preuzeto sa: "http://bs.wikipedia.org/wiki/Vlatko_Vukovi%C4%87_Kosa%C4%8Da"

pa pretci ti se u grobu prevrcu kada vide da ste postali ono protiv cega su se oni borili i ginuli...

Ganz ehrlich, wen juckt das, wer was früher einmal war?
Heute sind die Orthodoxen Südslawen größtenteils Serben, die Muslimischen Bosniaken und die Katholischen Kroaten.
Es gibt Ausnahmen, aber diese sind selten.

Mir. Мир. (arabisch für Sultan)سلام‎

Idemo

pa to im ja celo vreme i pricam... ali niko nece da shvati... vec srbe nazivaju vlahe a oni su pravi potomci nekadasnjih bosanaca... mislim smesno...

ne diraj moje, ne diram ni ja tvoje... srbi su srbi, bosanci su bosanci , hrvati su hrvati... sta bi mi radili da se rimljani pozovu na svoje staro carstvo ? a ? jer su rimljani bili pre nas sviju na ovim prostorima.... onda bi mi svi spali pod rimljane... ali o tome niko ne razmislja... glupi ste ko kurac u ovom forumu

Zurück
Oben