Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

Die perfekte Seite für geisteskranke Idioten wie dich

"Svaki pokušaj otcjepljenja RS Bošnjaci trebaju spriječiti silom"

Ist auch so. Ich teile diese Meinung, wie 99% der Bosniaken. Und ich habe keine Angst, weil...

davutolgu.gif

stvarno mi je zao sto sam uopste pomislio da s vama mogu voditi normalnu raspravu... ali ocigledno ne...
Sultan Mehmed Fatih'a, ljudi u bosni se zovu bosanci ? po tome i jesu bosanci !!!
ali srbi u bosni nisu bosanci nego vlasi ?
ja tebe uopste ne razumem, bunis se kad ti neko kaze poturica a uzimas sebi za pravo srbima govoriti da su potomci vlaha ?
kako ti danas ljude koji zive u italiji zoves ? italijani ili rimljani ?
ti ocigledo patis za nekim vremenom kojeg odavno vise nema, moj sultane nema vise aga ni sultana...

uci malo istoriju svoje zemlje...

Vlatko Vuković Kosača, (? - 1392/1393) vojvoda bosanski, velmoža iz roda Kosače.
Kao vojvoda spominje se prvi put 1378. u povelji bosanskog kralja Tvrtka I. Kotromanića Dubrovniku. Imao je brata Hranu Vukovića.
Godine 1382. zastupao je kralja u pregovorima s Dubrovnikom zbog problema sa otvaranjem solana i prodaje soli u Novom u Dračevici, te ponovno 1388. u pregovorima s dalmatinskim gradovima. 1388. godine potukao Osmanlije kraj Bileće, a 1389. učestvovao u bitci na Kosovu polju. Posjede je proširio na područje Travunije, Huma i Konavala (1391). Sa knezom Pavlom Radinovićem držao je zajednički carinu u Ledenicama. Bio je oženjen ali nije imao muških potomaka. Nećaku Sandalju Hraniću ostavio je znatno proširenu baštinu.
Preuzeto sa: "http://bs.wikipedia.org/wiki/Vlatko_Vukovi%C4%87_Kosa%C4%8Da"

pa pretci ti se u grobu prevrcu kada vide da ste postali ono protiv cega su se oni borili i ginuli...

Sta je tvoj problem? Sto koristim rijec Vlah?

Nisam ti ja to druze izmislio, i to nije uvredna rijec..

Prema podacima sa popisa stanovništva iz 2002. godine, u Srbiji živi 40.054 Vlaha. U Bugarskoj takođe živi oko 10.500 etničkih Vlaha, koji su srodni Vlasima u Srbiji, tačnije rečeno Caranima.

Munja jos nesto za tebe..

Termin 'Bosanski Srbin', koji se prvi puta javlja tek polovinom 19 stoljeca, odnosi se na Bosnjake pravoslavne vjeroispovijesti (i dio Vlaha) koji su se na temelju zajednicke religije - a pod znatnim propagandnim pritiskom srpskih politickih propagandista - odrodili od svog Bosnjackog nacionalnog korpusa (i dijelom Vlaskog segmenta) i asimilirali u Srpski nacionalni korpus.

Kuzis ja pricam o jednom djelu ljudi koji su bili Vlasi, i koji su naselili prostor Hrvatske i Bosanske Krajine..
Niko nije rekao da su svi pravoslavci u Bosni Vlasi...

Isto tako Vlaha imas i dan danas u Srbiji...

Dobro vece sultane legendo muslimanska,

nazalost ce mi biti za ovo vece, ovaj post jedini, posto sjutra idem na skijanje pa ce mi trebati puno snage. Ipak mi je zanimljivo ako kazu srpski i hrvatski profesori da su danasnji Muslimani sto se nazivaju "Bosnjaci" velikim dijelom poturceni Srbi i Hrvati koji su presli pod turskom okupacijom na islamsku vjeru, pa svak Bosnjak ovoga svijeta vice da je to srpsko-hrvatska propaganda. A na drugoj strani su sada odjednom Srbi ko fol bivsi Bosnjaci, koji su presli na srpstvo, sto je najglupje , sto sam do danasjeg dana citao. Cinjenica da je 90 % srpskih Hercegovaca doslo iz Crne Gore, dok su Hercegovina i Crna Gora bili spojeni pod imenom "Stara Hercegovina" ili "Hum" ili "Zahumlje", "Zeta" itd...Za Srbe u okolini Banja Luke mogu samo da kazem, da je 350.000 od njih doslo iz Hrvatske odnosno to su izbjeglice iz 92-95-tih, znaci sigurno i oni nisu bivsi Bosnjaci. Za ostale Srbe nemam vremena sada da objasnjavam to sada, al cu vidjet cim se vratim sjutra da se obratim tvojoj temi...

Zurück
Oben