B0šNjAk
kշለjisռik
Dobro vece sultane legendo muslimanska,
Dobro vece duze..
Iskreno bio sam se zabrinuo zasto ne pises
Ipak mi je zanimljivo ako kazu srpski i hrvatski profesori da su danasnji Muslimani sto se nazivaju "Bosnjaci" velikim dijelom poturceni Srbi i Hrvati koji su presli pod turskom okupacijom na islamsku vjeru, pa svak Bosnjak ovoga svijeta vice da je to srpsko-hrvatska propaganda.
Pa ovako druze, u Srbiji nemate vise od 30% Slavenskog Srpskog gena..Tako da ni svi Srbi u Srbiji nisu potomci pravih Srba..
Genetika je cudo, a nagadjanja historicara su nagadjanja..
A na drugoj strani su sada odjednom Srbi ko fol bivsi Bosnjaci, koji su presli na srpstvo, sto je najglupje , sto sam do danasjeg dana citao.
Bosna je bila pod Srpskom okupacijom u jednom periodu i tu je bilo pokrstavanja..Tako da za te Bosnjane koji su tad presli na pravoslavlje nemozes reci da su Srbi..
Onda bi mi bili Turci hahaha uzas
Cinjenica da je 90 % srpskih Hercegovaca doslo iz Crne Gore, dok su Hercegovina i Crna Gora bili spojeni pod imenom "Stara Hercegovina" ili "Hum" ili "Zahumlje", "Zeta" itd...
Stara Hercegovina? Nemoj molim te pravit masakar na starom Humskom imenu, Hum je dobio ime Hercegovina od Turaka..Navodio sam ti prije iz kojeg razloga..I kakva onda stara Hercegovina?
Da bilo je naseljavanja Srba u Hercegovinu, i ja nikad nisam rekao da nije bilo..
Eto tvoji su dosli u Hercegovinu tek, kad su Osmanlije bile tu zar ne? A koliko jos njih?
Za Srbe u okolini Banja Luke mogu samo da kazem, da je 350.000 od njih doslo iz Hrvatske odnosno to su izbjeglice iz 92-95-tih, znaci sigurno i oni nisu bivsi Bosnjaci. Za ostale Srbe nemam vremena sada da objasnjavam to sada, al cu vidjet cim se vratim sjutra da se obratim tvojoj temi...
Naravno da oni isto nisu Bosnjaci/Bosnjani/Bosanci kako god hoces, niti to ko tvrdi..
Nadam se da sad pohakontas o cemu ja pisem