Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

Srpsko-hrvaski je moj materni jezik.
Koji je tvoj?:)

Bosanski, i zavrsio sam skolu s tim jezikom..
A s kojim si ti?
Ucio historiju u svojoj drzavli, a u kojoj si ti?
Ne znas historije ni o svojoj drzavi, kamoli da znas o Bosni..
Znas ono sto si naucio na google:p

P.S. taj tvoj srpsko-hrvatski jezik ne postoji:p
Tako da pricas nekim jezikom, kojeg niko ne prizna:D

Pa imate 10 velikih Turskih vojskovodja, a bili su Srbi..
I onda kazete Turci vam zulum cinili..
Sta vam uradi Srbin kad promjeni vjeru a?

Sta ste vise zapeli za moj nick, koji je to zulum ucinio Sultan Mehmed Fatih? Koji?;)

Jebote zulum...!

Pa se bunite kad vam kazemo da ste turci...

Ja mislim da mozemo ovu temu komotno da zatvorimo. Sad smo saznali, da su nam bosnjaci ilirci.

Do skoro sam mislio da nas samo vijra dijeli. Izgleda da nije samo to, nego nas dijeli i genetika.

Znaci nista nam vise ne ostaje zajednicko...?!

Nema sta, federalna drzava svako na svoju stranu.... Pa cemo se postovati kao sto se cimeri postuju sto zive zajedno u stanu. Imacemo zajednicko kupatilo zvano sarajewo... i to je to...

A s kojim si ti?

ne brini se sultan
istoriju se moze nauciti:)

P.S.
ipak te razumijem

Jebote zulum...!

Pa se bunite kad vam kazemo da ste turci...

Ja mislim da mozemo ovu temu komotno da zatvorimo. Sad smo saznali, da su nam bosnjaci ilirci.

Do skoro sam mislio da nas samo vijra dijeli. Izgleda da nije samo to, nego nas dijeli i genetika.

Znaci nista nam vise ne ostaje zajednicko...?!

Nema sta, federalna drzava svako na svoju stranu.... Pa cemo se postovati kao sto se cimeri postuju sto zive zajedno u stanu.

Kad bi znao citat, procitao bi da vi imate i ilirskog gena, a mi i slavenskog:p
Jes da ga imamo manje nego vi..
Al tu smo negdje..:D

A s kojim si ti?

"Die bosniakische nationale Identität wurde im Vergleich zur kroatischen oder serbischen relativ spät entwickelt und versuchte dann auch nicht, sich über die Sprache zu differenzieren."

"Während der Periode des sozialistischen Jugoslawiens wurde nur der Begriff Serbokroatisch verwendet. Dies war auf das panslawistische Projekt eines gemeinsamen Staates und einer gemeinsamen Sprache aller Südslawen abgerichtet. Innerhalb des Serbokroatischen überwog jedoch das Serbische, wobei die lateinische Schrift beibehalten wurde."

"Einige Sprachexperten stellen die Existenz der Sprache überhaupt in Frage, weil in der Sprache die kulturellen Unterschiede aus politischen Gründen zusammengefasst worden seien."
Bosnische Sprache ? Wikipedia

Man nehme die serbische Sprache fügt einige türkische und arabische Wörter ein und hopla wir reden ja plötzlich bosniakisch...:rolleyes:

[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:

Al si zabavan, mogao bih da postanes Komicar, druze.[/quote]

Jes vidio, Sultan Mehmed Fatih je cinio zulum nad vama..
A prva ljudska prava poticu od njega:p
haha ko je ovdje komicar?:D

Drug Slavic, koristi Zivinovica kad treba reci da nema Ilira..Al da su ipak Rimljani zvali te ljude Ilirima:D
Al ne koristi onaj dio kad Zivinovic kaze, da Slaveni nisu nikako mogli doci u tolikom broju na ove prostore..
I da su vam preci Iliri..
Pa ko je onda ovdje komicar?
[smilie=to funny.gi:[/I]

"Die bosniakische nationale Identität wurde im Vergleich zur kroatischen oder serbischen relativ spät entwickelt und versuchte dann auch nicht, sich über die Sprache zu differenzieren."

"Während der Periode des sozialistischen Jugoslawiens wurde nur der Begriff Serbokroatisch verwendet. Dies war auf das panslawistische Projekt eines gemeinsamen Staates und einer gemeinsamen Sprache aller Südslawen abgerichtet. Innerhalb des Serbokroatischen überwog jedoch das Serbische, wobei die lateinische Schrift beibehalten wurde."

"Einige Sprachexperten stellen die Existenz der Sprache überhaupt in Frage, weil in der Sprache die kulturellen Unterschiede aus politischen Gründen zusammengefasst worden seien."
Bosnische Sprache ? Wikipedia

Man nehme die serbische Sprache fügt einige türkische und arabische Wörter ein und hopla wir reden ja plötzlich bosniakisch...:rolleyes:

Und immer schön ein h einbauen.
Lahku noc.

Zurück
Oben