B0šNjAk
kշለjisռik
Pricate slavenski jezik imate slavenske prezimena vecina i izgleda kao tipican slaven te studije nisu dokaz jel nije sigurno jel to sve uobste tacno a dosad nije ni rijeseno sta je uobste ilirski gen...
Za vreme juge svi ste bili ponosni jugosloveni gdesu tada bili ovi fanaticari sto misle da su neki iliri?!
A šta je to ilirski gen?
- Stvarno ne znam šta je ilirski gen. Znam da stari Rimljani nisu znali ko je živeo u njihovom carstvu, pa su onda rekli da su svi koji žive u njihovoj provinciji Iliriji u stvari Iliri. Isto tako, svi oni koji žive u Trakiji nazivani su Tračanima - kaže Živanović.
Vi samo nepriznate da ste slaveni zato sto bi srbi i hrvati sa svojom teorijom bili upravu da su danasnji muslimani/bosnjaci nekadasnji srbi i hrvati...
Nego sto nisi nastavio text sta kaze zivinovic za Slavene?
Bilo te sramota? Ili bi ispalo da su Slavenska plemena Srba i Hrvata bila tako mala da je nemoguce reci da ih u Srbiji ima puno..Kamoli u Bosni..
Al nema veze citirat cu ja naseg Zivinovica dalje
- Stvarno ne znam šta je ilirski gen. Znam da stari Rimljani nisu znali ko je živeo u njihovom carstvu, pa su onda rekli da su svi koji žive u njihovoj provinciji Iliriji u stvari Iliri. Isto tako, svi oni koji žive u Trakiji nazivani su Tračanima - kaže Živanović.
On ističe da je napravljena greška u domaćoj istoriografiji, pošto je naša istorijska škola bila germanskog tipa, i što je prihvaćen Porfirogenita, koji je u devetom i 10. veku pisao da su Sloveni došli na Balkan „navodno sredinom šestog veka".
- Niti su Sloveni mogli da dođu u roku od sedamdeset godina, niti su mogli sa Karpata da pređu ogromna rastojanja. Seobe jesu postojale, ali nisu bile tako masovne - tvrdi on.
On podseća na rad profesora Ranka Šljivića, koji je pre Drugog svetskog rata ispitivao skeletne ostatke starih Ilira. Kako kaže Živanović, profesor je 1933. utvrdio da u tzv. ilirskim grobovima leže „naši ljudi".
Sto u prevodu kaze, da Srpskog Slavenskog gena ima veoma malo..Vise ima Ilirskog domaceg
Et jeba ti sam sebi znanje
Sta kaze Zivinovic o dolasku Slavena?
[smilie=to funny.gi: