Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

Du bist Dumm,das mit den Pyramiden ist ironie,wenn es auch nicht abschliessend geklärt ist,klar ist das es ein altes Bauwerk ist und Deine Quelle ist sicher nicht besser als Ägyptische Pyramidenforscher die es seid Jahrzenten machen aber darum geht es hier nicht.
Ich weiß was ich bin und brauche kein Problem zu haben.Ich bin Bosnier!Ich weiß auch was ein großteil unserer Vorfahren waren,illyrer und was jetzt?Wieder nur eine Bestätigung das Du ein Trottel bist aber irgendwie tust Du mir bischen leid

Ti si znaci siptar? [smilie=to funny.gi:

Darum haben damals die bosnier gemeinsam mit den serben gegen die türken und albaner (illyrer) gekämpft? Wenn das stimmt das die bosnier grösstenteils illyrer sind, warum haben die dan gegen deren eigenes volk gekämpft?

Sto se tice plakata "noz..itd" isto osudjujem to najzesce!
Eto sad imamo zajednicku zastavu... Zuti trokut na plavim... ko da smo ciganski narod.

Jbg kad niste htjeli ljiljane, a ljiljani s Turcima nemaju nista, a ni s islamom..
Imaju cvrsto Bosanske korjene!
Al ne vi bi radje zastavu iz Srbije u Bosni nego historijsku zastavu Bosne u Bosni;)

Pa jesu super su nas izgradili, unazadili su nas nezanm ni ja koliko godina. Pogledaj malo nase bosanske gradove sve neke bars carsije... Nema nijednog grada u bosni koji bi mogli rec da je moderan grad...

Ma meni se smuci od turskih spomenika. Uzmi samo most na drini... Mehmed pasa sokolovic je izgradio... Janicar... Srbin kojeg su turci oteli od majke odveli u tursku izprali mozak napravili od njega turskog vojinka.

Ja neznam meni se vise place kad razmislim nego da se divim tome...?

Takodje isto za onu dzamiju u banjoj luci... Slicni slucaj... Kakvu divnu historiju imamo... place mi se od nje...

Zavisi kako ciji ukus..
Ja kad sam god vidio neku staru Crkvu, prisao sam i divio se njenom stilu gradnje itd..Kao i stari gradovi, kule itd..
Volim historiju gradnje, itd..
Ja se ne divim historiji klanja da budemo odma jasni;)

Pa jbg, svi smo izseljavali... A sto se tice mog kraja preprosle godine sam vidio klincka seta po sred carsije sa hrvatskom majcom... Sijedi pije pice i boli ga briga...

Ja sam redovno u RS kod prijatelja Srba, Pravoslavaca kako god hocete..A i oni kod mene, dodju vamo s krstom oko vrata i nikom nista..
Ta podjela RS, federacija itd to je zelja politicara, a ne zelja naroda;)
Narod je gladan narodu je da prezivi, a svi se oni osjecaju kao Bosnjani..

Ti si znaci siptar? [smilie=to funny.gi:

Darum haben damals die bosnier gemeinsam mit den serben gegen die türken und albaner (illyrer) gekämpft? Wenn das stimmt das die bosnier grösstenteils illyrer sind, warum haben die dan gegen deren eigenes volk gekämpft?[/quote]

Jel ovo sastanak Glupsona? Vise i vise vas bezmozgandzija

Iliri su bili prije albanije i zivjeli su po cijelom Balkanu i nisu bili sastavljena grupa a prvi su bili iz Bosne i tamo jos danas najvise ti plemena ima,kod nas u Bosni i sta to sad ima albancima?Jedna stvar je sta neko hoce da bude a druga stvar je sta je istina,zato ima dokaza vise nego dosta,sta se ima o tome pricati?I Bosanski danasnji takozvani Srbi i Hrvati su velikom vecinom iliri bili.Danas smo Bosanci a neko hoce da bude Hrvat i Srbin pa neka bude a mi smo,sta smo=====>Bosanci

Bosnier haben gegen illyrer gekämpft?:grin:
I ti si mi papac neki

Du bist Dumm,das mit den Pyramiden ist ironie,wenn es auch nicht abschliessend geklärt ist,klar ist das es ein altes Bauwerk ist und Deine Quelle ist sicher nicht besser als Ägyptische Pyramidenforscher die es seid Jahrzenten machen aber darum geht es hier nicht.
Ich weiß was ich bin und brauche kein Problem zu haben.Ich bin Bosnier!Ich weiß auch was ein großteil unserer Vorfahren waren,illyrer und was jetzt?Wieder nur eine Bestätigung das Du ein Trottel bist aber irgendwie tust Du mir bischen leid

Natürlich ist es abschließend geklärt, der einzige Grund wieso das Gerücht mit den Pyramiden in die Welt gesetzt wurde, war um den Tourismus zu fördern...

A šta je to ilirski gen?
- Stvarno ne znam šta je ilirski gen. Znam da stari Rimljani nisu znali ko je živeo u njihovom carstvu, pa su onda rekli da su svi koji žive u njihovoj provinciji Iliriji u stvari Iliri. Isto tako, svi oni koji žive u Trakiji nazivani su Tračanima - kaže Živanović.

So viel zu deiner "ülürer" These...
Unsere Vorfahren sind größtenteils Slawen, dass ist bei dir so das ist bei mir so und daran werden so Freaks wie Du es bist nichts ändern können...

a jel se zemlja i tada zvala bosna ? i zasto su se iliri zvali iliri a ne bosanci ?

Zasto bijase Raska a ne Srbija?:rolleyes:

Pored naziva Srbija i Sklavonija (Sclavonia), Raška je jedan od naziva za srpsku srednjovjekovnu državu. Dilema je u pitanju da li je naziv Raška izveden od imena rijeke Raška, župe Raška ili grada Ras. Teško je i znati kada je neki od navedenih toponima prerastao u naziv za čitavu državu. Nije isključena ni mogućnost da se radi o određenoj vjerskoj liniji, obzirom na postojanje Raške episkopije.

Zuletzt bearbeitet:
a jel se zemlja i tada zvala bosna ? i zasto su se iliri zvali iliri a ne bosanci ?

Bosna je bila Bosona(ilirska rijec ko i Ban) i kod nas su zivjeli razlicne ilirske Grupe,iliri se sami nisu nikada zvali iliri koliko ja znam,to ime su dali Grci a i nije vazno kako su se zvali,ljudi su bili isti,imena se mjenaju(Jugoslavija...itd)a ljudi su ostaju.A o tome se neradi,nebi ja nikada reko mi smo 100% iliri nego ima svasta u nama,slavena,germana,kelti itd.ko svugdje a absolutna vecina je ilirsko i dosta nas jos veze kao i ime nase Drzave a danas smo Bosanci i to hocemo da budemo i niko nemoze nista

Bosna je bila Bosona(ilirska rijec ko i Ban) i kod nas su zivjeli razlicne ilirske Grupe,iliri se sami nisu nikada zvali iliri koliko ja znam,to ime su dali Grci a i nije vazno kako su se zvali,ljudi su bili isti,imena se mjenaju(Jugoslavija...itd)a ljudi su ostaju.A o tome se neradi,nebi ja nikada reko mi smo 100% iliri nego ima svasta u nama,slavena,germana,kelti itd.ko svugdje a absolutna vecina je ilirsko i dosta nas jos veze kao i ime nase Drzave a danas smo Bosanci i to hocemo da budemo i niko nemoze nista

Svaka cast...

YouTube- Slavic people in Europe

Zurück
Oben