Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

Pa nismo jedini bili koji su to radili... I vi ste bogami bili vrijedni...

Sto se tice mene licno briga me ko se kojem bogu moli, sve dok se moli za sebe i ne nabija drugima svoju vijeru na nos.

Takodje zelim da zivim sa bosnacnima zajedno u jednoj drzavi a ne sa turcima ili sa nekim talibancima.

Ali posto je moja zelja utopia i za sada nemoguce, zato se zalazem za etnicku federativnu drzavu. Pa mozda ako bog da, jednog dana se neki vrate opet na svoje korijene, mozda tada sklopimo homogenu drzavu. A do tada, moli cemo se bogu da nikad vise ne zaratimo.

Respekt!

falsch... e to moj druze ste vi koji tako razmisljate... mene iskreno boli kurcina sta je bilo pre 1000 godina... a ocigledno vas grize savest jer u bosni nisu svi muslimani kako bi vi to hteli, nego ima i katolika i pravoslavaca... ja samo dajem primere sultanu i ostalim koji su zagrizeni i obsednuti time da su potomci starih bosanaca i da su jedino oni potomci pravi starih bisnjana...

a ti magic ako bi bolje citao, video bi na predhodnim stranicama kolik osam puta naveo primer da ako ovako gledate onda bi mi svi bili rimljani... zato te molim da procitas sve moje postove pre nego sto nesto iz konteksta izvuces i lupis tu bez ikakvog smisla... ovo nema veze s vezom...

al to vas i ne zanima... a ostali koji su citali moje postove mogu potvrditi da sam bar 3 puta naveo primer sa rimljanima... al to tebe i dalje ne zanima...

De molim te lupetaj budaljestinu
Tvoj primjer rimljanima i ono drugo sranje sto pricas nema ni pocetka ni kraja nego glupe bezmislene price.
Bosanci su uvijek bili tu,nasi pre pre djedovi,rimljani i drugi su dolazili i otisli a mi smo uvijek bili tu,vjera nije uvijek bila ista(naravno da nije kad smo mi stariji nek sve vjere koje su danas na Balkanu)
I ti nemores nikome reci da nije vise Bosanac sto je Musliman i nemoj meni srati da hocemo da su svi muslimani nego je naopako,mi i pogotovo ja hocemo zemlju gdje sve religije zive a vecina srba i hrvata to nece zato nemoj srati bezveze kad mislim da nisi tako glup kao slavic&friends

MAgic
Bosanci su uvijek bili tu,nasi pre pre djedovi,rimljani i drugi su dolazili i otisli a mi smo uvijek bili tu

da da, vi ste jedina nacija koja je iznikla iz zemlje, kao pecurke ste iznikli i bili bosanci... naravno... kroz verkove vekova... od kada je bog stvoriju zemlju resio je da bosanci na podrucju bosne nicu ko pecurke iz zemlje... oni su oduvek tu...

vrhunac gluposti... samo cekam da vidim dal mozes ovo sto si upravo reko da sa jos vecom gluposti koju ces reci prevazidjes...

znaci ovako, ispravi me ako se ne varam... ti koji je pre neki dan imao sliku lika sa puskom i bosanskom zastavom i arapskim slovima i zamotan u turban... ti meni pokusavas da objasnis da tolerises druge nacije i druge vere u bosni ?
wow bas si me ubedio... verujem ti...

Da jer mi je mati po mlijeku pravoslavka;) I ja se ne stidim toga!
To sto ja stavim neke slike, da vas radikalne prcam to je nesto sasvim deseto od misljenja mog prema drugima;)

Sultan Mehmed Fatih
Zitat:
Zitat von Munja
kako se odvojili kosovo ? kako se odvojila hrvatska iz jugoslavije ?

Hrvatske je bilo i prije Juge :-P

ne radi se o tome dal je bilo hrvatske pre juge... nego su se oni odvojili a jedan deo juge to nije hteo... odgovor na pitanje DZEKA koji kaze kako se srbi u bosni mogu odvojiti kad to bosanci ne zele... uvek ima jedna strana koja to ne zeli...

Hvala takodje od srca ti zelim...

Da mi uzdizemo Turke, pa nam je Ljiljan bio na zastavi..
A kod vas Zastava iz Srbije?
I ti meni nesto pricas?
Mi nismo Turci, pa ste se nama svetili;) Samo sto smo muslimani kakva je tu logika?

Pa da uzdizete turske zastave, sijeti se utakmice EP hrvatska-turska

Pa gledate turcina kao oslobodjaca, zar ne? Neki dan gledam na TV-u "123 istanbul", pa kao stigli u sarajevo. Ovaj sve najljepse o turcima, sta su nam kao sve donijeli, i koje su nam sve divne dzamije i divne mahale izgradili... Smucilo mi se....
I sutra moja dijeca da to tako uce? Nema sanse... sigurno nece ucit da su nam turc bili dobri, ko sto vi vasu ucite.

Pa ti samo gledas na Srbe u RS njima ce biti super..
A sta je s Srbima u Federaciji?
Kako ce oni nastavit onda da zive s nama?
Haj mi to objasni?
Jel to samo neki Srbi imaju privilegiju da zive u RS, a ostale ko sisa?

Pa to ste u federaciji sredili, ono malo srba sto je ostalo sto niste proterali to ne smije da pisne, a hrvati sve vise i vise se sele iz nje.

I sad treba da se ukine RS i da onda svima bude ko onim jadnima sto su mozda morali ostat u federaciji...?
Tu kritiku posalji silajdzicu ne meni...

Sultan Mehmed fatih
Da jer mi je mati po mlijeku pravoslavka::wink: I ja se ne stidim toga!
To sto ja stavim neke slike, da vas radikalne prcam to je nesto sasvim deseto od misljenja mog prema drugima
::wink:

zasto ne stavis slike mandele ? slike Tita ? slike che guevare ? i oni su bili levicari i protiv desnicara i fasista... nego si naso najradikalniju sliku povezanu sa islamom i kao protiv nacista... a ne cudis se sto te nazivaju turcinom, talibanom, ekstremistom... pa samim tim delom si postao faissta i nacista... odkud ja mogu znati kakvo je tvoje misljenje i tvoj stav kad imas takvu sliku ?

Zurück
Oben