H
hamza m3 g-power
Guest
Er sagte die Bosnier werden schlecht behandelt, damit wird er wohl die dummen Leute meinen die sich mit "bog" begrüßen und eine auf Ultrakroate spielen :toothy10:
"Kampagnen" die angeblich sagen "geht nicht nach Kroatien", davon hab ich noch nie was gehört, den die Kroaten haben kein Problem mit Bosniaken.
Ich gehe immer nach Kroatien, da ist es am besten und mit den Leute nie wirklich Probleme gehabt. Neum ist voll, da gehen viele aus Sarajevo hin aber selbst in Neum wirst du schlechter von den "Kroaten" behandelt als in kroatien von den Kroaten.
Nach MNE gehen die hin, die sparen wollen und das aus Bosnien Leute nach Albanien gehen ist highlight, so was hab ich noch nie gehört. Du kennst schon die Wege die du fahren musst und dann kommt noch dazu, das die ne andere Sprache sprechen. Da wirst du mehr Reisekosten haben ...
Das Ding ist nen paar Kilometer breit. In Dubrovnik wird Avaz am meisten verkauft, warum wohl ....
Von Bihac aus fahre ich nicht mehr wie 150km egal ob Zadar oder sonst was, wenn ich von Bihac aus an die Grenze Albaniens will, dann wären das mindestens 450km (bei gerader Autobahn von A nach B)
War mir nen Fußballspiel anschauen auf der Karte war Werbung gegen Kroatien und für Crna Gora Urlaub machen. Albanien kommt immer mehr in Trend auch in ganz Europa, da es günstig ist und es schöne Sandstrände gibt...
Ich mag Kroatien auch sehr, aber wenn ich sowas lese :
Tukli porodicu Hoze zbog odmarališta bh. rudara?
Smetali vlasniku odmarališta "Sunce", koje je u vlasništvu rudnika Breza, Kakanj i Đurđevik. Imovinu rudara dobio za samo 80.000 eura
Veličina slova: F. KARALIĆ 22/08/2010 09:00:00
Muharem Hoze pao u nesvijest nakon udaraca policajaca
U pozadini incidenta koji se u ponedjeljak dogodio u Gradcu prilikom uklanjanja stolova s igricama s plaže, kada su se policajci sukobili s porodicom Hoze, vlasnicima igraonice s toboganima, krije se pokušaj Tončija Raspudića iz Gruda da proširi svoje odmaralište "Sunce".
Kolateralna šteta
Ovo nam je ispričao Nihad Hoze, vlasnik stolova, koji je zajedno sa sinom, kćerkom i suprugom završio u samici u Policijskoj postaji u Makarskoj, samo zato što je, kako tvrdi, njegova kćerka pokušala fotografirati nezakonito uklanjanje stolova.
Radnici zaštitarske službe iz Splita, naime, stolove su pokušali ukloniti nakon što je Općina Gradac izdala nalog za to, jer, navodno, porodica Hoze nema koncesijsko odobrenje da zauzme plažu. No, kako kaže Nihad Hoze, stolovi s igricama smetali su Tončiju Raspudići, koji je bacio oko na plažu koja pripada odmaralištu porodice Hoze.
- Meni je koncesija u obnovi, što ne mijenja stvar da ja ne mogu raditi. Ovo nema veze s koncesijskim odobrenjem. To je pokušaj načelnika Gradca i Tončija Raspudića da me otjeraju s plaže kako bi proširili svoje odmaralište. Mi smo kolateralna šteta organiziranog kriminala i politike - kazao je Nihad Hoze.
Porodica Hoze, koja je porijeklom iz Livna, već godinama muku muči s Raspudićem, vlasnikom odmarališta "Sunce", koji želi preprodati imovinu bh. rudara. Kako bi dobio na cijeni, potrebna mu je i plaža.
Ovo odmaralište, naime, u vlasništvu je rudnika Breza, Kakanj i Đurđevik, a Raspudić ga je dobio na korištenje od Zajednice za odmor i zaštitu radnika BiH.
Obaviještena SIPA
Posebno je interesantna činjenica da je Raspudić odmaralište dobio na korištenje na 30 godina, i to za samo 80.000 eura. To znači da Raspudić za nešto više od 200 eura mjesečno raspolaže imovinom rudara koju čine tri velike zgrade i dvorište s nekoliko hiljada kvadrata zemlje.
Na isti način Raspudić je, saznajemo, došao i do jednog hotela u Podgori koji je u vlasništvu bh. radnika, a koji je već prodao.
O svemu je, kako saznajemo, grupa rudara iz Breze obavijestila SIPA-u, koja je materijal proslijedila Finansijskoj policiji, u čijim se ladicama već godinama kiseli.
Udarali ga šakama
Nihad Hoze ispričao nam je da su policajci brutalno reagirali kada je njegova kćerka Naila pokušala fotografirati sam čin uklanjanja stolova.
- Prišao joj je policajac i udario je. Kada je moj sin Muharem krenuo da zaštiti sestru, pao je na asfalt na prsa, a jedan od dvojice policajaca šakama ga je dva puta udario u zatiljak. Na kraju smo svi završili u policiji - kazao je on.