Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
Dafür schleimt sich jetzt Nikolic ein, der makedonische Schnapps sei besser als der serbische
Николиќ: Македонската ракија е подобра од српската Претседателот на Србија Томислав Николиќ вчера бу беше гостин на македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов во неговото родно Валандово, на традиционалната манифестација “ракијада”, каде 20 натпреварувачи се натпреваруваат во правење лозова ракија
in[COLOR=#333333 !important]Share
[/COLOR]
Двајцата претседатели од присутните Валандовчани беа пречекани со аплауз, а Николиќ на градоначалникот на Валандово му поклони негова домашна ракија, која сам ја прави во неговото родно село Бајчетина во близината на Крагуевац.Николиќ пред присутните новинари изјави дека му се допаѓа македонската ракија бидејќи таа се прави на сличен начин како во неговиот роден крај.
На прашањето која ракија е подобра македонската или српската, Николиќ одговори дека македонската е подобра.
Македонскиот претседател Иванов запрашан дали ја пробал од ракијата, одговори дека "како и секој Македонец, почнува со ракија, а завршува со вино".