Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Mazedonien - Rückkehr der UCK?

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Ich poste Mal den richtigen Artikel, denn du selber als Quelle angibst....

[h2]In dem Depot in Mazedonien war eine große Menge Kriegsmaterial versteckt[/h2]
Pristina - Sieben Personen sind unweit der kosovarischen Ortschaft Kacanik im Süden des Landes festgenommen worden, nachdem die mazedonische Polizei zuvor unweit der Grenze zum Kosovo eine größere Waffenmenge sichergestellt hatte. Die Festnahmen in der Ortschaft Begranc erfolgten wegen des Verdachts des Waffenhandels, meldeten Belgrader Medien am Freitag.
In dem Depot, das auf mehrere Bunker verteilt war, fanden die Beamten automatische Gewehre, Anti-Panzer-Minen, Raketenwerfer, Sprengstoff und Zünder. Polizei und Schutztruppe durchsuchten mehrere Häuser in Begranc , wobei ebenfalls Waffen und Uniformen sichergestellt wurden. Der Polizeiaktion in Begranc war eine Wagenkontrolle im naheliegenden Dorf Paldenica vorausgegangen, als von der Polizei 360 Geschoße sichergestellt worden waren.
Die kosovarische Polizei bestätigte laut Medienberichten zunächst nicht, ob die Festnahmen mit dem Waffenfund in Mazedonien in Verbindung stehen. In der mazedonischen Polizeiaktion unweit des Grenzübergangs Blace war es am Donnerstag zu einer Schießerei gekommen, bei der eine Person verletzt worden sein soll. Die Bewacher des Waffendepots konnten sich der Polizei entziehen und werden im Kosovo vermutet. Laut kosovarischen Medienberichten soll es sich um zwölf Angehörige kosovarischer extremistischer Organisationen handeln. (APA)

Diese Terroristen wollen wieder Probleme verursachen....wenn sie wollen, können sie Probleme haben....

Natürlich werden sie im Falle solcher Träumereien wieder vom Mazedonischen Militär brutal niedergeschlagen....genau wie anno dazumal...

Aber wie man bei deiner Quelle nachlesen kann, wurde das Depot von der Polizei sichergestellt und deine Träumereien von "UCK kehrt zurück"....sind geplatzt wie ein Luftblase vollgefüllt mit Fantasie...

Aja..hier nochmal deine eigene Quelle die du im Threadtitel extra "anders" umgeschrieben hast um deine UCK Terrororganisation heroisch darzustellen...= Sieben Festnahmen nach Fund eines Waffenlagers - Kosovo - derStandard.at ? International

PS: Die Polizei und das dortige profesionelle Berufsmilitär leisten tolle Arbeit....Gratulation für den Fund dieses Terrorlagers!!!;)

was heißt den WIEDER brutal niedergeschlagen ich kann mich nicht erinnern das die mazedonischen streitkräfte die albaner BRUTAL und NIEDERGESCHLAGEN haben ^^

Dann sollte sich der Süden Albaniens um Saranda, Himara etc.et.etc.etc.etc...auch friedlich an Griechenland anschliessen..und die Stadt Pogradec auch wieder friedlich an Mazedonien anschliessen etc.etc.etc.etc....

Die ehemals Türkische Stadt Elbasan auch wieder an die Türkei und dann wären wir alle auf der gleichen Schiene unterwegs wie solche wie du und dieser Gentlefurz es sind...

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: und mazedonien sich komplett an bulgarien albanien und griechenland

In der mazedonischen Polizeiaktion unweit des Grenzübergangs Blace war es am Donnerstag zu einer Schießerei gekommen, bei der eine Person verletzt worden sein soll.

Sieben Festnahmen nach Fund eines Waffenlagers - Kosovo - derStandard.at ? International

In einer Kommunikation meldete sich die UCK zur Schiesserei
_uck_me_komunikate_per_mediat_.jpg

http://www.yllpress.com/10294/-uck-me-komunikate-per-mediat-bdi-ja-fton-qytetaret-te-ruajne-gjakftohtesine.html

Heute gedachte man in Sllupcan ( bei Kumanovo, südöstlicher Karadak, nähe Bllace ) die Ausrufung der freien Zone von 2001.Die BDI ruft die Bewohner zur Ruhe auf und distanziert sich von der UCK.

Naja.. viel Stabilisierung würde es in der Region nicht bringen, würde die Meldung stimmen ..

By the way .. : Es gibt ein ein Ort in Maze.. , dass Blace heißt ? Ich dachte es gibt nur eins in Südserbien in der nähe von KS, da haben mal auch Albaner gewohbnt .

Naja.. viel Stabilisierung würde es in der Region nicht bringen, würde die Meldung stimmen ..

By the way .. : Es gibt ein ein Ort in Maze.. , dass Blace heißt ? Ich dachte es gibt nur eins in Südserbien in der nähe von KS, da haben mal auch Albaner gewohbnt .

Es gibt auch ein Bllace in der Republik Albanien.

Das mazedonische Bllace( mazd. Blace ) ist der Grenzübergang zu Kosovo. Qysh nuk e njeH?

Bllace wurde dadurch berühmt

Mazedonien: Wo sind die Vertriebenen? - SPIEGEL ONLINE - Nachrichten - Politik

Lies dir den richtigen Text, denn ich von seiner Quelle herauskopiert habe nochmalls durch und du wirst feststellen, das sowas heutzutage unmöglich ist...

Ich frage mich nur woher dieses ganze Kriegsmaterial der UCK kommt....bzw. wer sie in ihrem Seperatismus unterstützt.....hmmmm

Nun was sie vorallem im ihrem "Separatismus" bestärkt, ist die ungerechte und diskriminierende Politik der mazedonischen Regierung gegenüber meinen Brüdern und Schwestern im Land. Ist deine Frage damit beantwortet?

MfG

Ibish...

Einge Zitate von der gestrigen Gedenkfeier der UCK 2001 in Sllupcan sowie albanische Medien aus Mazedonien.

auf albanisch

Fazli Veliu

“Provokimet e kryeministrit na detyrojnë t’i tregojmë atij se ne jemi shqiptarë s’jemi si ai, ne kemi flamur e identitet. SHVL e UÇK nuk është e ndarë, por është e bashkuar ashtu siç ishte UÇK-ja. Nëse brenda një jave nuk realizohen kërkesat tona, atëherë përgjegjësinë për plasaritjet do t’i mbajë Shkupi, i cili disa herë deri më tani diti t’i nënçmojë shqiptarët”

“Pushtues, ne jemi duke vepruar në Shkodër, në Ulqin, në Manastir. Ne më nuk do të dalim në male, më të fortë jemi në mes të Shkupit. Shtet i përbashkët ose të ndarë, jemi për këtë të dytën nëse na detyrojnë. Maqedonasit i kemi fituar gjithmonë me luftë”

Gazeta Lajm - Veliu: Nuk do të luftojmë në male, por në Shkup

U harruan Deshmoret

Sot, jemi mbledhur këtu në një kremte të madhe kombëtare. Në këtë ditë si sot, para 9 vjetësh, me gjakun e bijve dhe bijave tona më të shtrenjta, e gatuam lirinë tonë.
Trimat që ranë çdo gjë që kishin për ne e dhanë, për të sotmen dhe për të nesërmen e fëmijëve tanë. Ata ishin burimi nga ku u krijua forca jonë e pamposhtur shqiptare - Ushtria e lavdishme Çlirimtare Kombëtare.
Sot, është detyrë e shenjtë për çdo shqiptar që ta mbajë të gjallë kujtesën e heronjve tanë kombëtarë. Sakrifica e tyre është detyrimi ynë, për ta ndërtuar dhe në vend amanetin e tyre për ta çuar.
A thua u plotësua amaneti i dëshmorëve tanë - i Afrim Kalanicës, i Komandant Tigrit, i Beqirit të tri luftërave, Mexhidit, Abdylmexhidit, Qemajlit, Aliut, Shefikit, i Arifit, Agimit, Nezirit, Remziut, Ramizit, Agimit, Harunit, Shenasiut, Avdiut, Saliut e Skifterit, bashkë me dhjetëra, qindra e mijëra shokë-atdhetarë që u flijuan për të ardhmen e ndritur të kombit shqiptar...!?
Sot, Afrimi me shokë të gjithëve po na pyet: Pse janë ndalur akrepat e orës shqiptare?
Ai ende nuk ka harruar se ditën kur e lëshuan në këtë vend ku jemi sot, i patëm premtuar: Afrim, Ti dhe shokët e Tu, prehuni të qetë se amanetin do t'ua çojmë në vend për jetë! Dhe, sot, Afrimi përsëri na pyet, por kësaj here me një trazim që i del flakë nga thellësia e shpirtit: Nuk kam besuar se s'do të ndodhë ajo për çka ne luftuam... Pse gjithë ai bekim u kthye në mallkim e trishtim!
Ai pyet se ku janë edhe shokët e tjerë të luftës, ata që kanë shpëtuar?
Shokët, të gjithë sa janë, një mijë, njëqindmijë, i gjithë populli, shpëtuan nga një vuajtje për të filluar një vuajtje tjetër! Ata, të pafajshmit e luftës së krenarisë, vazhdojnë të dergjen burgjeve. Sopotasit tani janë ndëshkuar kolektivisht me mbi 100 vjet, të dënuar me errësirë sllave! Afrimi ende po pyet, ndërsa unë po hesht.
Dua ta di, ç'u bë me Lapidarin e Lavdisë së Dëshmorëve, në Sllupçan?
E, Flamuri i kuq me shkabën dykrenare, pse nuk valon në tokat e shtrenjta të iliro - shqiptare?
Edhe sa komandantë të veshur në politikanë të moderuar dhe edhe sa politikanë paqësorë të hutuar, do të vazhdojnë t'u shmangen kërkesave tona kombëtare?
Edhe sa kohë do të zgjasë mashtrimi dhe gënjeshtrat sllave për barazi dhe drejtësi?
Ne, njerëzit e luftës, nuk mund të pajtohemi me kompromise të dëmshme antishqiptare që nuk respektojnë vlerat tona kombëtare.
Ne, nuk mund të rrimë të qetë aty ku ligjet nuk bëhen për t’u respektuar, por për të na diskriminuar.
Ne, nuk mund të rrimë duarkryq, aty ku shqiptarët në emër të drejtësisë sllave ndëshkohen, burgosen, fyhen, torturohen e nënçmohen.
Prandaj, nga ky monument i lavdisë po e lëshoj apelin për të gjithë ata zyrtarë shqiptarë të administratës shtetërore, që të heqin dorë nga politika e sëmundjes së harresës. Le t’i kujtojnë familjet e atyre që nuk duhet harruar.
Kujdesi për ta duhet të mbetet detyrë e jona e përhershme. Le ta kujtojmë gjithmonë këtë monument për sakrificën e tyre fisnike, sepse pa këtë sakrificë nuk do të mund të ekzistonim edhe ne.
Ata të cilët ranë duke na mbrojtur ne në luftën atdhetare, treguan për vyrtytin e paepur për liri dhe të drejta kombëtare shqiptare. Kurse, sot,. për jetë e mot, historianët tanë duhet të mblidhen tok dhe ta ndriçojnë historinë e lavdisë që të përjetësohet ideali i lirisë.
As sot e as mot nuk guxon të përdhoset dinjiteti dhe vlera e luftës sonë çlirimtare.
Ua kemi borxh këtyre njerëzve trima, këtyre heronjve tanë të luftës atdhetare, që ta çojmë deri në fund zgjidhjen e çështjes sonë kombëtare shqiptare.
Në emër të Zotit dhe të idealit të shokëve të rënë, duhet që sot, nga ky vend, të gjithë ne të bëjmë një Kuvend, pa dallim nga ngjyrat tona partiake, ta bëjmë një zotim e t’ia zgjasim dorën njëri-tjetrit për pajtim, për të vazhduar që të demonstrojmë unitet vëllazëror në trungun tonë të shenjtë arbëror!
Nuk duhet të harrojmë se ata kur ranë vetëm një amanet na e lanë – e ky amanet patjetër, në vend duhet çuar, që ne sot e përgjithmonë të lirë për të jetuar.
Rroftë lavdia e UÇK-së
Rroftë populli shqiptar
Zoti Ju bekoftë!
(Autori është ish deputet. Teksti është pjesë e fjalimit të mbajtur me rastin e shënimit të 2 Majit, përvjetorit të shpalljes së Zonës së lirë të Karadakut)

Gazeta Lajm - Pse bekimi u kthye në mallkim e trishtim?!

Mes Luftes dhe Paqes!

Gazeta Lajm - Mes luftës dhe paqes!

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben