Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Albanien

[h=1]Babo Treff Kurti & Sela

Kurti vlerëson nismën e Selës për “reformimin e PDSH-së”
[/h]Bota Sot | 02.07.2014 16:13

largea_sela_341404310411.jpg

Kryetari i komunës së Strugës, Zijadin Sela, ka qëndruar sot në Prishtinë ku ka realizuar takime me kryetarin e komunës së Prishtinës, Shpend Ahmetin dhe kreun e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti.
Sela me kryetarin e komunë së Prishtinës, Shpend Ahmeti biseduan për shumë çështje me rëndësi për të dy komunat, kryesisht për problemet që hasen nga menaxhimi me këto komuna e me theks të veçantë për praktikat e përbashkëta si komuna opozitare.
Gjatë takimit u shqyrtuan mundësitë për thellimin e bashkëpunimit ndërkomunal mes Prishtinës dhe Strugës dhe me theks të veçantë për atë që quhet Unioni i komunave me kryetarë shqiptarë, që sipas tyre më lehtë mund të vijë në jetë përmes bashkëpunimeve në fushën e kulturës.
Nuk u la pa përmendur edhe situata aktuale politike në të dyja vendet, me problemet që hasin shqiptarët në Republikën e Maqedonisë, ku ndër tjera Shpend Ahmeti çmoi punën që po bën kreu i komunës së Strugës, Zijadin Sela, në menaxhimin me komunën, por edhe për kontributin e tij në jetën publike në Republikën e Maqedonisë.
Sela ka qenë i shoqëruar edhe nga ish deputeti i PDSH-së, nga dega e Ohrit, Bekim Qoku, ku dhe më pas realizoi takim të frytshëm me kreun e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, në zyrën e këtij të fundit.
Kreu i Strugës Zijadin Sela ka përgëzuar Kurtin për rolin e tij dhe Vetëvendosjes gjatë procesit zgjedhor, të cilin Sela e vlerësoi si më demokratik deri tani.
Ai para Kurtit, madje ka dhënë edhe argumentet e tij në lidhje me situatën aktuale që mbizotëron në PDSH, parti e cila për vite me radhë nuk arrin të fitojë besimin e qytetarëve shqiptarë edhe përkundër gjendjes së rëndë dhe të mjerueshme në të gjitha fushat e jetës, që ka kapluar qytetarët shqiptarë në Maqedoni.
Sela arsyetoi Lëvizjen e tij brenda për brenda partisë, për reformimin e PDSH-së, që sipas tij do të sjell freski në këtë parti, që më në fund të arrihet fitorja e madhe e saj e me këtë të vihet në jetë Marrëveshja e re politike, që tashmë disa vite është shndërruar në Platformë të PDSH-së, e ideuar nga ish-kryetari i saj, i ndjeri Arbën Xhaferi.
Nga ana tjetër lideri i Lëvizjes Vetëvendosje u shpreh se nga afër i ndjekin ngjarjet politike në Maqedoni dhe theksoi se shqiptarët e Maqedonisë duhet më me ngulm të kërkojnë atë që u takon nga shteti.
Kurti e vlerësoi aktivitetin politik të Selës dhe risinë që sjell ai me nismën për demokratizimin e brendshëm të subjekteve politike, në këtë rast për Lëvizjen për reformim të partisë opozitare shqiptare PDSH e cila sipas tij duhet të jetë mburoja kryesore e të drejtave të shqiptarëve të kësaj ane.

Greqia nis kërkimet për naftë, përfshihet edhe Shqipëria
foto.php

Ministria greke e Energjetikës, ka bërë me dije se Greqia ka nisur kërkimet në detet e saj për naftë dhe gaz, duke vënë në dispozicion 20 zona kërkimi prej 225 mijë kilometrash katrorë.
Gazeta greke “Ethnos” shkruan se janë 20 kompani ndërkombëtare të naftës që kanë kaluar në fazën përfundimtare të përzgjedhjes. Midis tyre renditen gjigantët “BP”, “Exon Mobil”, “Chevron”, “Stat Oil” etj.
Ajo që bie në sy në hartën e publikuar prej ministrisë greke të energjisë është fakti që kuadrati numër 1 dhe një pjesë e kuadratit 2 ndodhen pikërisht në zonën aq shumë të debatueshme midis Greqisë dhe Shqipërisë. Kjo zonë, sipas kufijve të vjetër detarë dhe që ende janë në fuqi, bën pjesë në zonën ekskluzive ekonomike të Shqipërisë, por me paktin e firmosur prej qeverisë Berisha i kalojnë Greqisë. Marrëveshja ishte midis qeverisë Berisha dhe Karamanlis, por që u hodh poshtë prej Gjykatës Kushtetuese shqiptare.
Megjithëse kjo marrëveshje nuk ka asnjë fuqi juridike, pala greke nuk ka rënë dakord me vendimin e Gjykatës shqiptare. Madje, në të gjitha nivelet Athina ka bërë me dije se pret nga Tirana implementimin e kësaj marrëveshjeje, ose në rastin më të mirë një tjetër marrëveshje me të njëjtat terma. Madje, pak orë pas marrjes së statusit prej Shqipërisë, ka qenë ministri grek i jashtëm Evangjelos Venizelos që i ka kërkuar Tiranës se Greqia ka ndihmuar në dhënien e statusit, por Tirana duhet të plotësojë një sërë detyrash.
Por, pala greke është tepër optimiste për kërkimet e deri tanishme. Janis Manjatis, zëvendësministri përgjegjës për çështjet energjetike në qeverinë greke, u shpreh optimist për ritmin e shpejtë me të cilin kanë përparuar procedurat e tenderimit. Greqia sipas tij fsheh në nëntokën e saj sasi të mëdha nafte dhe gazi. Këto rezerva llogariten në afro 20 miliardë euro përfitime për Greqinë në 20 vitet e ardhshme, dhe njëkohësisht e kthejnë vendin ndër prodhuesit më të mëdhenj të naftës dhe gazit në rajon.

Was Berisha mal wieder angerichtet hat der dumme!

Babo Treff Kurti & Sela

Kurti vlerëson nismën e Selës për “reformimin e PDSH-së”

Bota Sot | 02.07.2014 16:13

largea_sela_341404310411.jpg

Kryetari i komunës së Strugës, Zijadin Sela, ka qëndruar sot në Prishtinë ku ka realizuar takime me kryetarin e komunës së Prishtinës, Shpend Ahmetin dhe kreun e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti.
Sela me kryetarin e komunë së Prishtinës, Shpend Ahmeti biseduan për shumë çështje me rëndësi për të dy komunat, kryesisht për problemet që hasen nga menaxhimi me këto komuna e me theks të veçantë për praktikat e përbashkëta si komuna opozitare.
Gjatë takimit u shqyrtuan mundësitë për thellimin e bashkëpunimit ndërkomunal mes Prishtinës dhe Strugës dhe me theks të veçantë për atë që quhet Unioni i komunave me kryetarë shqiptarë, që sipas tyre më lehtë mund të vijë në jetë përmes bashkëpunimeve në fushën e kulturës.
Nuk u la pa përmendur edhe situata aktuale politike në të dyja vendet, me problemet që hasin shqiptarët në Republikën e Maqedonisë, ku ndër tjera Shpend Ahmeti çmoi punën që po bën kreu i komunës së Strugës, Zijadin Sela, në menaxhimin me komunën, por edhe për kontributin e tij në jetën publike në Republikën e Maqedonisë.
Sela ka qenë i shoqëruar edhe nga ish deputeti i PDSH-së, nga dega e Ohrit, Bekim Qoku, ku dhe më pas realizoi takim të frytshëm me kreun e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, në zyrën e këtij të fundit.
Kreu i Strugës Zijadin Sela ka përgëzuar Kurtin për rolin e tij dhe Vetëvendosjes gjatë procesit zgjedhor, të cilin Sela e vlerësoi si më demokratik deri tani.
Ai para Kurtit, madje ka dhënë edhe argumentet e tij në lidhje me situatën aktuale që mbizotëron në PDSH, parti e cila për vite me radhë nuk arrin të fitojë besimin e qytetarëve shqiptarë edhe përkundër gjendjes së rëndë dhe të mjerueshme në të gjitha fushat e jetës, që ka kapluar qytetarët shqiptarë në Maqedoni.
Sela arsyetoi Lëvizjen e tij brenda për brenda partisë, për reformimin e PDSH-së, që sipas tij do të sjell freski në këtë parti, që më në fund të arrihet fitorja e madhe e saj e me këtë të vihet në jetë Marrëveshja e re politike, që tashmë disa vite është shndërruar në Platformë të PDSH-së, e ideuar nga ish-kryetari i saj, i ndjeri Arbën Xhaferi.
Nga ana tjetër lideri i Lëvizjes Vetëvendosje u shpreh se nga afër i ndjekin ngjarjet politike në Maqedoni dhe theksoi se shqiptarët e Maqedonisë duhet më me ngulm të kërkojnë atë që u takon nga shteti.
Kurti e vlerësoi aktivitetin politik të Selës dhe risinë që sjell ai me nismën për demokratizimin e brendshëm të subjekteve politike, në këtë rast për Lëvizjen për reformim të partisë opozitare shqiptare PDSH e cila sipas tij duhet të jetë mburoja kryesore e të drejtave të shqiptarëve të kësaj ane.
"Babo"? :D

vTahiri: Jo më armë kundër protestuesve

Nga Redaktor {02/07/2014}
Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri ka deklaruar sot në Komisionin e Ligjeve se nuk do të përdoren më armë zjarri për të shpërndarë protestuesit. Gjatë prezantimit të dy projekt ligjeve është deklaruar se deputetët dhe gjyqtarët nuk do të pajisen me armë si dhe do të ndalohet vrasja e kafshëve me armë zjarri.
Komisioni i Ligjeve miratoi në parim 2 projektligje, për “Armët” dhe “Per përdorimin e armeve”
- Ligji ndalon shpërndarjen e turmave duke përdorur armët.
- Ndalohet përdorimi i armëve për të vrarë kafshët.
- Ligji rregullon pronësinë e armëve, pasi deri sot ato ishin ekskluzivisht shtetërore, ndërsa me miratimin e nismës së re, pronar të jetë subjekti që e blen armën. Gjithësesi nuk do të thotë liberalizim i së drejtës për të mbajtur armë, por liberalizim i së drejtës së pronësisë mbi armën.
- Bie përfundimisht e drejta e pajisjes së armës automatikisht dhe pa asnjë kriter, për personat që deri dje ligji i pajiste me armë për shkak të detyrës. Kështu nuk do të mund të kenë të drejta të veçanta për t’u pajisur me armë deputetët, gjyqtarët, kryetarët e Komunave apo Bashkive. Nëse ata duan të kenë një armë, duhet të plotësojnë kriteret njëlloj si të gjithë qytetarët e tjerë.
- Do të hiqen përfundimsht nga qarkullimi armët luftarake, të tilla si kallashnikovi apo pistoleta TT. Të tilla armë nuk do të ketë më asnjë Polici, por vetëm Forcat e Armatosura.
- Armët që do të blihen nga qytetarët, do të kryejnë një qitje paraprake dhe gëzhojat do të ruhen për krahasim në një databazë të Policisë.
- Prevalon fuqia e armëve të Policisë së shtetit. Asnjë subjekt nuk mund të ketë armë me forcë të njëjtë ose më të mëdhe se Policia e Shtetit.
- Për herë të parë, është futur në ligj koncepti i autorizimit të armës së ftohtë duke i dhënë fund shitjes në treg të armëve të ftohta si thika, doreza, bajoneta.
- Nga ana tjetër, në projektligj janë saktësuar kriteret e pajisjes me armë që janë:
• mosha 22 vjeç
• çertifikimi mjeksor gjëndjes fizike dhe mendore
• test i përdorimit të lëndëve narkotike
• të mos ketë qënë i dënuar me vendim penal të formës së prerë
• të mos ketë qënë i evidentuar si person që ka ushtruar rezistencë të dhunshme
• të mos ketë qënë i evidentuar si person me gjakmarrje, hasmëri
• të mos jetë debitor ndaj shtetit
• të ketë dëshminë e aftësisë teorike dhe praktik për njohjen dhe përdorimin e armës (aktualisht nuk ka asnjë kriter të aftësisë, por gjithkush mund të merrte armë)
Endlich etwas Konkretes in dieser Hinsicht. Bravo Tahiri. :app:

[h=2]Bis heute- Hochgiftiges Uran gefährdet die Menschen in Kosova[/h]von Agron Sadiku am 02.07.2014

Im Krieg gegen Jugoslawien setzte allein die US- Armee 1999- 31.000 Geschosse mit 10 Tonnen hochgiftigen Uran in Kosova ein. Die Zeitung Express berichtete kürzlich darüber. Laut der Zeitung wurde versucht einen entsprechenden UN- Bericht, darüber zu unterdrücken. Die Uranmunition führt zu extrem vielen Krebs und Leukämieerkrankungen in Kosova. Darüber gibt es allerdings keinerlei
amtliche Untersuchung. Auffällig ist jedoch, dass in den Gebieten in denen Uranmunition massiv verschossen wurde, die Erkrankungen um ein vielfaches höher sind als in anderen Gebieten Kosovas. Die Zeitung Express schreibt: Der Amerikaner Bakary Kant hat einen Bericht vorgelegt, in dem der ökologische Horror gezeigt wird: die Atmosphäre und die Bodenschicht im ehemaligen Jugoslawien ist dauerhaft mit toxischen Stoffen wegen der Bombardierung der industriellen Verwendung chemischer Waffen und abgereichertes Uran verseucht. Der Bericht geht noch weiter mit der Erklärungen, dass die NATO-Bombardierung, die zum Zeitpunkt der Ernte stattgefunden hat mit abgereichertem Uran , die Qualität der Luft, das Land und Wasser schwer geschädigt hat ---- Der Bericht geht davon aus , dass die künftigen Generationen, die in der zerbombten Erde leben unter Krebs und Leukämie leiden,------- Der Bericht der UN wurde nie veröffentlicht. Vor einigen Jahren gelangte allerdings ein Schweizer Journalist an diese Untersuchung. Erst nach durch großen öffentlichen Druck gab die US-Administration zu, dass sie „ schmutzige und gefährliche Waffen eingesetzt hätten. Die Bevölkerung Kosovas wurde vor diesen Risiken nicht gewarnt. Auf der anderen Seite gibt es bei den KFOR Soldaten in Kosova regelmäßige „ Krebsvorsorgeuntersuchungen“. Der italienischen Armeeführung viel vor einigen Jahren die hohe Zahl von „ Hodenkrebserkrankungen“ bei ihren Soldaten auf. Daraufhin verkürzte die italienische Armee die „ Verweildauer“ ihrer Soldaten in Kosova.
Konzentration von Uran in Kosova
kosovo-uranium-1.jpg

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Zurück
Oben