Tigerfish
Gesperrt
Seit wann kannst du klingonisch?58%, also das hätte keiner gedacht
Seit wann kannst du klingonisch?58%, also das hätte keiner gedacht
Da du dich ja auch wie der letzt assi benimmst ist das nicht wirklich weiter verwunderlich ihm sind halt ab und an auch mal die Hände gebunden wegen RegelwerkIvo hat mir des öfteren mehr VW´s verpasst als euch Heul-Pussies . Trotzdem komme ich mit ihm klar.
Such das Problem bei dir selbst.
Ich nehme kein Blatt vor’m Mund. Rassisten-Schweinen gegenüber erst recht nichtDa du dich ja auch wie der letzt assi benimmst ist das nicht wirklich weiter verwunderlich ihm sind halt ab und an auch mal die Hände gebunden wegen Regelwerk
Die mοngel die das Forum 2 Monate verlassen hat wegen dem Wort „mοngel“ will jetzt das nice klingende griechisch als klingonisch darstellen. Hast du dir schon mal angehört wie ekelhaft sich Türkisch anhört mit den ganzen ö und ü lauten ? Da ist griechisch ein ohrenschmaus gegen so eine hässliche SpracheSeit wann kannst du klingonisch?
Ich nehme kein Blatt vor’m Mund. Rassisten-Schweinen gegenüber erst recht nicht
Ist halt so der Typ und Tuaf melden jeden scheiß. Ivo will sich nicht mal dazu äußern wie oft der meldet und deckt den SpaßvogelWo?
Außerdem hast du auch wegen Verwarnungen mehr als genug rumgeheult...hier und auch bei Balkanesia...dort seid ihr ja nicht mehr, weil Mongols nicht verwarnt wurde
Nicht Schlecht.Wer hätte noch vor Jahren gedacht, dass Griechenland so eine enorme Wendung in der Digitalisierung macht.
Με κονδύλια 1,8 δισ. θα κάνουν οι Έλληνες το μεγάλο ψηφιακό άλμα
Μόνο οι μισοί Έλληνες έχουν ψηφιακές δεξιότητες και στόχος είναι να ανεβεί το ποσοστό στο 80% ως το τέλος της δεκαετίας με τα προγράμματα που θα «τρέξει» το Ταμείο Ανάκαμψης.www.businessdaily.gr
Με κονδύλια 1,8 δισ. θα κάνουν οι Έλληνες το μεγάλο ψηφιακό άλμα
Μόνο οι μισοί Έλληνες έχουν ψηφιακές δεξιότητες και στόχος είναι να ανεβεί το ποσοστό στο 80% ως το τέλος της δεκαετίας με τα προγράμματα που θα «τρέξει» το Ταμείο Ανάκαμψης.
Άλματα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να καλύψει το ψηφιακό κενό που έχει με την Ευρώπη και να καταφέρει να πετύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2030 και την «Ψηφιακή δεκαετία». Αν και έχει τρέξει τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας η Ελλάδα ακόμα υπολείπεται σε κρίσιμους τομείς όπως οι ψηφιακές δεξιότητες και οι υποδομές, ενώ πίσω έχει μείνει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρει η έκθεση της Deloitte, «Achieving the Digital Decade: Recovery & Resilience Plan Contribution», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Vodafone, η Ελλάδα παραδοσιακά βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αναφορά τους ενήλικους με βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Το κενό μπορεί να κλείνει τα τελευταία χρόνια, όμως η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό με βασικές ψηφιακές δεξιότητες τουλάχιστον κατά 29% μέσα στα επόμενα 9 χρόνια για να καταφέρει να πιάσει τον ευρωπαϊκό στόχο.
Σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάκαμψης, περίπου 4,5 δισ. ευρώ θα δοθούν για την επίτευξη των στόχων της «Ψηφιακής Δεκαετίας». Μέσα από ένα σύνολο πακέτων που συνδέονται με τις ψηφιακές δεξιότητες, περίπου 1,8 δισ. ευρώ θα δοθούν για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων, ωστόσο η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράψει την πενταπλάσια αύξηση σε ειδικούς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών .
Σύμφωνα με την μελέτη της Deloitte, η Ελλάδα αν και βρίσκεται χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού, το 2020 το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 51%, που είναι ελαφρώς χαμηλότερο από της ΕΕ που είναι στο 58%. Ωστόσο ο ευρωπαϊκός στόχος για το 2030 είναι να έχει φτάσει στο 80% το ποσοστό του πληθυσμού με ψηφιακές δεξιότητες.
Γι αυτό και η ΕΕ στοχεύει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων με περίπου 1,7 δισ. ευρώ. Με αυτό το πόσο στοχεύει σε μια νέα στρατηγική για την δια βίου μάθηση, συμπεριλαμβανομένου και των ψηφιακών δεξιοτήτων ύψους 1 δισ. ευρώ, άλλα 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ακόμα 200 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων στις ψηφιακές δεξιότητες.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός επαγγελματιών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράψει εξαπλάσια αύξηση για να πετύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους μέχρι το 2030. Ειδικότερα, ο αριθμός των επαγγελματιών στις ΤΠΕ έχει αυξηθεί κατά 20.000 άτομα σημειώνοντας αύξηση 30% την τελευταία πενταετία και είναι αριθμεί πλέον 80.000 επαγγελματίες. Ο ευρωπαϊκός στόχος όμως για το 2030 είναι να υπάρχουν μέχρι τότε 480.000 επαγγελματίες στις ΤΠΕ και όπως αναφέρει η έκθεση, «αν η Ελλάδα θέλει να πετύχει αυτό τον στόχο θα πρέπει να εκπαιδεύσει ή να προσελκύσει 400.000 επιπλέον ειδικούς στις ΤΠΕ που είναι έξι φορές το μέγεθος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται τώρα στη χώρα».
Υστέρηση σε κρίσιμους τομείς
Η Ελλάδα ωστόσο θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της και σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών καθώς η χώρα αποτελεί ουραγό στην ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων, έχοντας την χαμηλότερη κάλυψη με ποσοστό 7% έναντι του 44% του ευρωπαϊκού μέσου όρου ενώ μέχρι το 2030 θα πρέπει να έχει εκτοξευτεί στο 100%.
Όπως αναφέρει η έκθεση της Deloitte «βάσει της κάλυψης που υπάρχει σήμερα και την πορεία τους, η επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων μέχρι το 2030 αναμένεται να έχει προκλήσεις και απαιτεί σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο υποδομών» αναφέροντας πως στα ελληνικά σχέδια περιλαμβάνεται χρηματοδότηση έως 600 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων 5G και οπτικής ίνας.
Ειδικότερα, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει με περίπου 100 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών πάρκων, άλλα 100 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ανάπτυξη οπτικών ινών σε κτίρια και ακόμα 30 εκατ. θα δοθούν για τα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών. Ακόμα περίπου 300 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ανάπτυξη του 5G που θα βρεθεί και στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους και σε εφαρμογές για τον τουρισμό.
Παράλληλα, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατέβασαν τους ρυθμούς της ψηφιακής έντασης τα τελευταία χρόνια διευρύνοντας την απόσταση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές βρίσκονται μπροστά στην τελευταία ευκαιρία να καλύψουν το χάσμα και να ωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Σύμφωνα με την Deloitte, ο δείκτης ψηφιακής έντασης των ελληνικών επιχειρήσεων είναι στο 32% έναντι 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με τον στόχο για το 2030 να βρίσκεται στο 90%. Χαρακτηριστικό της επιβράδυνσης της ψηφιακής έντασης των ελληνικών επιχειρήσεων είναι το γεγονός πως την τελευταία πενταετία το ποσοστό αυτό μειώθηκε από το 46% που ήταν το 2015. Πλέον η Ελλάδα θα πρέπει να αντιστρέψει αυτή την τάση και να τρέξει για να επιτύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους.
Ωστόσο και οι υπηρεσίες cloud παραμένουν υποανάπυκτες στην Ελλάδα καθώς είναι μόλις στο 7% έχοντας καταγράψει άνοδο 2% την τελευταία πενταετία, έναντι του 18% που είναι στην ΕΕ με την ψαλίδα να ανοίγει, ενώ ο ευρωπαϊκός στόχος για το 2030 είναι στο 75%. Όπως αναφέρει η Deloitte «η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει σημαντική επιτάχυνση του ρυθμού χρήσης των υπηρεσιών cloud».
Wo?
Außerdem hast du auch wegen Verwarnungen mehr als genug rumgeheult...hier und auch bei Balkanesia...dort seid ihr ja nicht mehr, weil Mongols nicht verwarnt wurde
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen