Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Kroatien

Ich glaube das Sie keine andere Wahl hat in Ihrem Umfeld als so zu reagieren und zu regieren. Das Gleiche war mit Ex Milanovic...der katholische Serbe wurde auf einmal extrem agressiv gegenüber Serbien, weil er solche Anordnungen im Umfeld bekommen hat.
Das Ganze kommt nun einmal in Kroatien sehr gut an - ist Tatsache.

Und ja - natürlich gibt es auch gemäßigte und Demokraten in Kroatien - aber die sind nun mal absolut in der Unterzahl - der Mainstream in Kroatien zeigt wo es lang geht und der Mainstream ist kilometerweit entfernt von dem in Serbien - ihr wart schon immer Faschisten, das hilft euch bei eurer Identitätsfindung.
Ach komm schon, quelle nicht euere Diener in Kroatien. Sie werden Suizid machen.

Was dein Post aber demonstriert, was die Linken nicht verstehen können, ist dass der Region kann nicht und wird nie funktionieren. Man muss eine andere Region suchen wo sich Kroatien profiliern kann.

Ach komm schon, quelle nicht euere Diener in Kroatien. Sie werden Suizid machen.

Was dein Post aber demonstriert, was die Linken nicht verstehen können, ist dass der Region kann nicht und wird nie funktionieren. Man muss eine andere Region suchen wo sich Kroatien profiliern kann.

Quelle wie Link oder Datenverzeichniss oder quäle wie die Qual z.B deine Posts zu lesen?

Bist du verwandt mit Daro oder auch ein angesehener Ustasa vom Land?

CzPKxtuWgAAa8XI.jpg

:shocked: glück gehabt. Die scheiße soll sich verpissen

20161209_140248ljekarnaitatelj.jpg

Foto: Čitatelji Indexa

DANAS oko 14 sati potres je zatresao Hrvatsku, a niz čitatelja Indexa javio je kako su se dobrano preplašili.
> PANIKA U DALMACIJI Snažan potres zatresao Split, ljudi istrčali na ulice
Kako je objavio EMSC, potres je bio jačine od čak pet stupnjeva po Richteru. Prema podacima EMSC-a, potres se dogodio 8 kilometara zapadno od Splita, odnosno u moru pokraj Slatina na otoku Čiovu. Epicentar potresa je na dubini od 2 kilometra, a procijenjena magnituda je 4,9.
> Ako ste ga osjetili šaljite nam gdje ste bili na desk@index.hr Šaljite nam vaše fotografije ili iskustva.
Čitatelji nam javljaju kako se potres osjetio u Splitu, Trogiru, Solinu, Metkoviću, Makarskoj, Kaštelima, Karlovcu te na Braču, Hvaru i Visu, ali i u Grudama u Hercegovini. Potres se osjetio i u Sarajevu.

Poruke čitatelja:
"U Trogiru su ljudi u panici istrčali na ulice", javlja čitatelj.
"U Splitu se potres osjetio iznimno snažno, kod nas u stanu su popadale sve stvari s polica", dodaje drugi.
"U Splitu je stvarno ljuljalo na drugom katu kao da smo na vrhu nebodera. Pada žbuka, trese se staklo na prozorima. kratko ali dinamitno. Ne mogu ni zamisliti kako je bilo iznad epicentra u BIH ako je on stvarno nekoliko stotina km sjevernije", piše treći.
c54d6c35ce96ZbukaCitatelj.jpg

"Na Čiovu se grozno treslo", ističe četvrti.
"U Solinu sam... Sjedili smo u kući, odjednom je nastala velika buka, a nakon toga je počelo tresti. Sve živo se treslo u kući, 6 sekundi je trajalo i sve jače i jače iz sekunde u sekundu. Šok veliki", kaže peti.
"Bila sam na treningu na stadionu RNK Split. Zatresao se veliki reflektor, svi smo se prepali, mislili smo da će po nama pasti. Prvi put sam doživila i osjetila potres. Prije 5 minuta sam osjetila opet blago treskanje pod nogama", navodi šesta.
"Užas! Bila sam na trinaestom katu, cijela zgrada se ljuljala. Ljudi su u panici izlazili isped zgrade.Djeca iz OŠ koja je u blizinu izletila su na igralište", ističe sedma.
"Potres je zatresao i otok Brač. Gosti kafića u Splitskoj su bili u šoku i 10 minuta nakon potresa te smo u sekundi promislili da se nešto urušava", piše osma.
"Bija san u kanalu ispod auta, mislia san da će se auto na mene srušit", kaže čitatelj.
Potres se osjetio i u Solinu u Konzum-centru, a u ljekarni Pablo na pod su popadali lijekovi. Čitatelji su nam poslali slike.
20161209_140058ljekarnaindex.jpg

20161209_140046ljkearnapotresindex.jpg

"Bio sam za računalom kad je počelo tresti. Nakrivile se slike i popadale sitnice sa stola. Monitori su se tako stresli da sam mislio da će popucati ekrani. Izgledalo je više kao eksplozija nego potres. Malo podrhtavanja i onda veliki udarac. Nije bilo klasično ljuljanje više kao da je golemi čekić tresnuo ispod kuće. To je bilo tako brzo da se nisam imao vremena uplašiti", javlja čitatelj iz Splita.
"Iz Splita se javljam, bio je prilično jak i trajao je 6 sekundi, osjećaj na trećem katu zgrade je bio kao da će se urušiti zgrada", piše nam još jedna čitateljica iz Splita.
"U stanu na desetom katu u Splitu su stvari popadale, a činilo se da traje vječno, valjda dok se ljuljanje zgrade smirilo. Klima uređaj je tek pet minuta kasnije nastavio raditi. Nikad se nisam ovako prepala, a i nije nam bio ovako blizu!", javlja nam jedna žena iz Splita.
"Radia san u Mall of Splitu. Cili centar se počea tresti, popadale mi stvari sa polica, izgledalo je ka da će se cili centar srušiti", javlja nam čitatelj.
"Zgrada općine u Splitu se zatresla tako jako, dobro da ormari nisu popadali na nas... Neki ljudi su istrčali na ulice... Svi su u strahu", piše nam čitateljica.
Evakuirana je i sveučilišna knjižnica u Splitu te trenutno ne radi. Čitatelj Indexa poslao nam je fotografiju s lica mjesta.
IMG-20161209-WA0031sveucilisnaknjiznicaSplit.jpg

"Nikad jači potres nisam dozivia,kolega Mate iz prozora iskočia", javlja nam čitatelj iz Dalmacije.
"Treslo je jako i tutanijlo, ne virujen da je u BIH, prije negdi u moru, baš je bilo snažno. Nije bio baš kratak. I jako jako je treslo. Evo sve su kolegice ispred zgrade - pobigle glavom bez obzira", piše nam čitateljica iz Splita.
"Zadnji, deseti kat na Mertojaku. Po meni puno jače od 5,0!!! Dobro je treslo, na svu sreću, vrlo kratko! Neponovilo se!", javlja čitatelj.
"Mi smo u Slatinama i netom prije stavila sam djecu na spavanje, kad odjednom kao da grmi 100 aviona, buka strašna, a onda ljuljanje. Grozno iskustvo i strašan osjećaj, da je potrajalo - ajme... Još se tresem", dojavila nam je čitateljica.
"Pozdrav, u Solinu se osjetija baš jako. Vidija da sam mi je pas izletija na balkon, a onda se čula detonacija kao da je bomba pala. I onda se počelo sve tresti, nije mi bilo svejedno ajme ajme. Me sićam se da sam u svoje 32 godine osjetija ovako jak potres", piše čitatelj iz Solina.
"U Solinu se osjetio poprilično jako. Asfalt na cesti pored kuće je popucao na više mjesta", javlja još jedan čitatelj.

Zurück
Oben