Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Serbien

Pricao sam prije neki dan sa rodjakom koji zivi dolje i rece mi, da je sa jednim izbjeglicom iz Sirije popricao bas o toj aktuelnoj situaciji. Pitao ga, zasto ne idu preko Bugarske, jer to je vec EU pa ne moraju da se muce. On mu rece da ih u Bugarskoj i Rumuniji tuku i policija i narod, te da ih pljackaju. Pored toga, u Bugarskoj su kazne za ilegalni prelazak stroge, a u Srbiji im sudije izricu samo opomene ili eventualno kaznu od 5'000 dinara, pa ih opet pustaju na slobodu.

A rece mi isto, da je prije neki dan bio u Kanjizi nekoliko dana. Kaze da ono tamo lici na apokalipsu. Svaki dan stize 10 do 15 autobusa Laste iz Beograda. Park u centru inace ljepo sredjenog grada lici na deponiju. Gradjani negoduju, ali neki i trljaju ruke jer je promet novca skocio visestruko. Taksistima je takodje do jaja, a najjaci su ondasnji Romi koji se izgledom lako infiltriraju medju njih, glume u koloni imigrante, a u stvari su vodici i debelo naplacuju svoje poznavanje najboljih prijecica i puteva kojim se prelazi granica. Naravno, Kinezi su svoje prodavnice vec opskrbili zalihama svoje robe.

Guter Artikel:

Vom Wunsch nach Gerechtigkeit zum Nationalismus

Doris Griesser
14. August 2015, 18:38

Obwohl die Arbeiterschaft oft als zentrale Stütze des serbischen Nationalismus dargestellt wird, gibt es über ihre Rolle beim Zerfall Jugoslawiens keine Studien

serbien_1.jpg

belgrad_1.jpg

...
Vom Wunsch nach Gerechtigkeit zum Nationalismus - Forschung Spezial - derStandard.at ? Wissenschaft

Zurück
Oben