Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
Blic Online | KRVAVO LICE EVROPE Haos u ?ev?eliji: De?aka spr?ila struja, op?ta tu?a migranata, red ?uva JEDAN KURD S MOTKOM
Kampf um einen Zugplatz nach Serbien
Pricao sam prije neki dan sa rodjakom koji zivi dolje i rece mi, da je sa jednim izbjeglicom iz Sirije popricao bas o toj aktuelnoj situaciji. Pitao ga, zasto ne idu preko Bugarske, jer to je vec EU pa ne moraju da se muce. On mu rece da ih u Bugarskoj i Rumuniji tuku i policija i narod, te da ih pljackaju. Pored toga, u Bugarskoj su kazne za ilegalni prelazak stroge, a u Srbiji im sudije izricu samo opomene ili eventualno kaznu od 5'000 dinara, pa ih opet pustaju na slobodu.
A rece mi isto, da je prije neki dan bio u Kanjizi nekoliko dana. Kaze da ono tamo lici na apokalipsu. Svaki dan stize 10 do 15 autobusa Laste iz Beograda. Park u centru inace ljepo sredjenog grada lici na deponiju. Gradjani negoduju, ali neki i trljaju ruke jer je promet novca skocio visestruko. Taksistima je takodje do jaja, a najjaci su ondasnji Romi koji se izgledom lako infiltriraju medju njih, glume u koloni imigrante, a u stvari su vodici i debelo naplacuju svoje poznavanje najboljih prijecica i puteva kojim se prelazi granica. Naravno, Kinezi su svoje prodavnice vec opskrbili zalihama svoje robe.