RegiEpirotarum
Top-Poster
Mos qoftë zakoni yt, është zakoni i shumë shqiptarve. Nëse mendon, që dikur në këtë jetë ja filloj me gënjy vetveten, je shumë gabim. Unë baben e kam nga rajoni i Llapit, nanen e kam nga një fshat në komunen e Rahovecit.Pse s'po puthi ti edhe cica e gjalpës kur dyt i nënçmoni Shqiptarët në të njejtën menyrë? Turp. Nuk sheh Serb serioz këtu që shpreh përgjithësime fyese ndaj popullit t'vet, e ti, eksperti i opiononeve rajonale shqiptare e shpalon pisllëkun haptas. As s'kam ndi fjalë sipas t'cilave Shqiptarët e Deçanit janë dyfytyrësha, e kurrë ne Rrafsh t'Dukagjinit, as në Deçan, as në Pejë, as në Gjakovë s'i kemi tematizu Shqiptarët e Llapit. S'e kena zakon me u marrë me këto sende.
Pisllaku duhet me u shpalu haptas. Ndryshe pisllaku nuk largohet. Deçanasit janë të njoftun në rrafshin e Dukagjinit për dallavere. Sikur llapjant që e kan sinonimin e dallaveregjis në rajonin e Prishtinës. Nuk po e shoh piken tënde, as nuk e di pse po e merr kaq për zemre. Ti mundesh me qen nga Deçani edhe me pas nderen dhjetëfish më të nalt se unë.
Ti po flet për Serbet serioz që nuk shprehin fjalë fyese për popullin e vet. As nuk më intereson. Gojen teme sun e ka ndalu as Shqiptari as Shkau. Baben tem në burg nuk e rrehen Shkijet, po e rrehi një idiot edhe shpiun me emrin Asllan Sllamniku. Për çdo ditë. Kush e rrehi bacen Adem? Shkijet, apo dikush me emrin Fadil Bahtijari? Nuk e di ku e ki qellimin këtu, po kur une flas mirë për Enver Hoxhen, ma shum me fluken shqiptarët se sa të tjerët.
Se di pse po prekesh personalisht si me qen fmi i vogël. Njerzit deri para disa dekadash as nuk i kan dhan qikat nëper rajone e tjerë e ti mundohesh me shit prralla, sikur se nuk ka fjalë mes veti. Mos bën hajgare. Ne jemi kush jemi. As më të mirë, as më të kqi. Tash ty që nuk të pelqen fakti se kush jemi, une faj nuk të kam.