Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Neue Bewegung will den Islam im Kosovo abschaffen

Pse s'po puthi ti edhe cica e gjalpës kur dyt i nënçmoni Shqiptarët në të njejtën menyrë? Turp. Nuk sheh Serb serioz këtu që shpreh përgjithësime fyese ndaj popullit t'vet, e ti, eksperti i opiononeve rajonale shqiptare e shpalon pisllëkun haptas. As s'kam ndi fjalë sipas t'cilave Shqiptarët e Deçanit janë dyfytyrësha, e kurrë ne Rrafsh t'Dukagjinit, as në Deçan, as në Pejë, as në Gjakovë s'i kemi tematizu Shqiptarët e Llapit. S'e kena zakon me u marrë me këto sende.
Mos qoftë zakoni yt, është zakoni i shumë shqiptarve. Nëse mendon, që dikur në këtë jetë ja filloj me gënjy vetveten, je shumë gabim. Unë baben e kam nga rajoni i Llapit, nanen e kam nga një fshat në komunen e Rahovecit.

Pisllaku duhet me u shpalu haptas. Ndryshe pisllaku nuk largohet. Deçanasit janë të njoftun në rrafshin e Dukagjinit për dallavere. Sikur llapjant që e kan sinonimin e dallaveregjis në rajonin e Prishtinës. Nuk po e shoh piken tënde, as nuk e di pse po e merr kaq për zemre. Ti mundesh me qen nga Deçani edhe me pas nderen dhjetëfish më të nalt se unë.

Ti po flet për Serbet serioz që nuk shprehin fjalë fyese për popullin e vet. As nuk më intereson. Gojen teme sun e ka ndalu as Shqiptari as Shkau. Baben tem në burg nuk e rrehen Shkijet, po e rrehi një idiot edhe shpiun me emrin Asllan Sllamniku. Për çdo ditë. Kush e rrehi bacen Adem? Shkijet, apo dikush me emrin Fadil Bahtijari? Nuk e di ku e ki qellimin këtu, po kur une flas mirë për Enver Hoxhen, ma shum me fluken shqiptarët se sa të tjerët.

Se di pse po prekesh personalisht si me qen fmi i vogël. Njerzit deri para disa dekadash as nuk i kan dhan qikat nëper rajone e tjerë e ti mundohesh me shit prralla, sikur se nuk ka fjalë mes veti. Mos bën hajgare. Ne jemi kush jemi. As më të mirë, as më të kqi. Tash ty që nuk të pelqen fakti se kush jemi, une faj nuk të kam.

Edhe diqka që harrova me shkru, ju keni fluk një Shkau që i përket minoritetit Romë që është i smut psiqikisht edhe sju vjen marre. Kjo praktik u perdor prej Çetnikëve jo prej neve.

@Mortimer
Einige Gründungsmitglieder dieses Vereins kommen aus Deçan. Deçan war historisch sehr lange katholisch. Die Albaner und die Roma rund um Deçan bildeten die katholische Bevölkerung, welche auch im Mittelalter Salz und Wasser an die orthodoxe Kirche als Tribut zu übergeben hatte.

Deçan war immer bekannt für Leute, die nicht viel nachdenken und zum Teil auf hinterhältig sind. Die Idee dieses Vereins war die albanische Kultur zu fördern, da es in Kosova immer mehr islamische Schulen gibt und immer weniger kulturelle Angebote vorhanden sind. Die Deçaner hatten dann die geniale Idee, den Christentum wieder zurückzubringen.

An und für sich ein guter Verein der gegründet wurde, aber mit zu vielen Schlüsselmitgliedern, die mehr Luft als Hirn im Kopf haben.
Jeder soll selbst entscheiden und durch den Glauben oder nicht Glauben vom Staat nicht benachteiligt werden.
Wäre ja schlimm wenn sich Kosovo wie die Türkei entwickelt, vom fast Vorzeigestaat unter Atatürk zum fast Kalifat unter Erdogan.

Ich glaube es geht oder ging meistens um Rassismus, Xenophobie usw., und Rassismus ist etwas gegen die meisten Religionen weil die meisten Religionen von Brüderschaft der Völker sprechen, zumindest Christentum und Islam.

Da ist nicht mehr Grieche oder Jude, Beschnittener oder Unbeschnittener, Nichtgrieche, Skythe, Sklave, Freier, sondern alles und in allen Christus. Kolosser 3,11
Du bestätigst es selbst: Alles Andere als Christentum akzeptierst du nicht. In Kombination mit deinen Nazi-Phantasien, von denen du sogar schon träumst und deren Uniform du ganzjährig verherrlichst, passt kein Blatt Papier mehr zu Rassismus und Hass gegen Andersgläubige!

Ich weiss schon, was du wieder Antworten wirst: ich hab dich falsch verstanden, war Alles nur Spass,... und du wirst mir auch wieder die Worte im Mund umdrehen. Bist einfach ein rassistischer Arsch!

Mos qoftë zakoni yt, është zakoni i shumë shqiptarve. Nëse mendon, që dikur në këtë jetë ja filloj me gënjy vetveten, je shumë gabim. Unë baben e kam nga rajoni i Llapit, nanen e kam nga një fshat në komunen e Rahovecit.

Pisllaku duhet me u shpalu haptas. Ndryshe pisllaku nuk largohet. Deçanasit janë të njoftun në rrafshin e Dukagjinit për dallavere. Sikur llapjant që e kan sinonimin e dallaveregjis në rajonin e Prishtinës. Nuk po e shoh piken tënde, as nuk e di pse po e merr kaq për zemre. Ti mundesh me qen nga Deçani edhe me pas nderen dhjetëfish më të nalt se unë.

Ti po flet për Serbet serioz që nuk shprehin fjalë fyese për popullin e vet. As nuk më intereson. Gojen teme sun e ka ndalu as Shqiptari as Shkau. Baben tem në burg nuk e rrehen Shkijet, po e rrehi një idiot edhe shpiun me emrin Asllan Sllamniku. Për çdo ditë. Kush e rrehi bacen Adem? Shkijet, apo dikush me emrin Fadil Bahtijari? Nuk e di ku e ki qellimin këtu, po kur une flas mirë për Enver Hoxhen, ma shum me fluken shqiptarët se sa të tjerët.

Se di pse po prekesh personalisht si me qen fmi i vogël. Njerzit deri para disa dekadash as nuk i kan dhan qikat nëper rajone e tjerë e ti mundohesh me shit prralla, sikur se nuk ka fjalë mes veti. Mos bën hajgare. Ne jemi kush jemi. As më të mirë, as më të kqi. Tash ty që nuk të pelqen fakti se kush jemi, une faj nuk të kam.
Eh.

Zurück
Oben