Cube
....
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
https://www.spiegel.de/kultur/kino/...kqYZhhZw-yDnA_k96ekRAE6Xgx1lfOg7SP6QcB2YcRi8Y
Umro je u snu od srčanog zatajenja u dobi od 53 godine, 25. decembra 2016.
I stotine hiljada ljudi je još uvijek živo zahvaljujući njemu.
Tek nakon pjevačeve smrti saznalo se da je potrošio milione za pomoć siročadi, beskućnicima, bolesnim i strancima u nevolji. Deset činjenica očevidaca koje će otkriti pravo lice George Michaela.
Učesnica TV emisije "The Deal" izjavila je u eteru da joj je potrebno 15,000 funti za invitro proceduru. Sljedećeg dana, Michael je nazvao i tajno prebacio cijeli iznos za nju.
Richard Osman, TV voditelj: George Michael je radio anonimno u skloništu za beskućnike gdje sam volontirao. Nisam nikome rekao za ovo jer nas je on zamolio da ne kažemo. To je ono što je nekad bio.
Emmeline Mondo, glumica: Dama u dobrotvornoj organizaciji za djecu mi je rekla da je jedini razlog zašto još postoje George Michael.
Kate Waugh: Svakog Uskrsa kada smo Chris Tarant i ja bili domaćini Capital FM događaja pomoći djeci, George Michael bi se pojavio u 3:30 ujutro i donirao 100.000 funti.
Mick Brown, DJ: Dao je 25.000 funti strancu u kafiću jer je plakala za dugom. Napisao je ček i zamolio konobaricu da ga da ženi nakon što je izašla.
Vektor Viktorija: Priredio je besplatan koncert za medicinske sestre koje su brinule o njegovoj pokojnoj majci.
Andrew: Njegove donacije su pomogle u stvaranju svijeta u kojem ljudi s HIV-om mogu živjeti zdrav život bez predrasuda i diskriminacije.
Jane Barron, Terence Higgins povjerenik: Prije mnogo vremena napisala sam članak o poznatom čovjeku koji je konobarici od 5.000 funti dao napojnicu jer je student medicine u dugovima. Taj čovjek je bio George Michael.
Sally Hughes, novinar: Bio je i jedina zvijezda u programu "Ko želi biti milioner? ". Profit zvijezda u ovoj igri se prenosi u humanitarne svrhe, a onda je rekao: "Ako izgubim, sam ću uplatiti novac. "
Sally Hughes, novinar: Od 1996. George Michael donira sav prihod od pjesme "Isus djetetu" u dobrotvorne svrhe. Prebacio je milione koji su spasili stotine hiljada djece. Već dugi niz godina je bio najdarežljiviji filantrop koji je donirao novac za Childline. Michael je, međutim, bio odlučan da svoju velikodušnost ne objavi javno tako da niko izvan dobrotvornih organizacija nije znao koliko je dao najranjivijoj djeci nacije.
Esther Rantzen, osnivač Childline-a.
Anhänge
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.