Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Na današnji dan, 05.10.1940. rođena je glumica Milena Dravić.
Bila je u tadašnjoj Čehoslovačkoj 1968 kad su sovjetske oružane snage nametnule silu povodom Praškog proljeća.
"Probudila sam se u 6 ujutru i čujem tutnjavu u hodniku. Rade Marković, koji je u filmu glumio glavnu ulogu, kuca na vrata i izbezumljen kaže: “Izađi na terasu da vidiš šta se dešava”. Pitam ga: “Kad idemo na snimanje?” On mi kaže: “Ma kakvo snimanje, vidi šta se dešava.” Izađem na terasu i vidim poredane tenkove i uperene cjevi.
Bilo je dramatično. Avioni, razoružavanje čehoslovačke vojske, policijski sat. Išli smo jednom u toku policijskog sata da vidimo šta se dešava. Idemo ka uzbrdici, prema nekoj crkvi, a nema žive duše. Odjedanput se sa vrha brda pojavi tenk a i strahovita puščana paljba.
Rade nam viknu: “Bacite se na zemlju!” Oko nas lete meci, a mi idemo unatraške. Povlačimo se. Nigde nikoga oko nas. I odjednom se pojavljuje neki pas. Kao i uvek u filmovima, kad je rat i pustoš, uvjek se nađe neki pas. Otišli smo u podrum gde je bio narod. Tek posle 17 dana su nas izvukli preko austrijskog konzulata i odveli u Beč".