Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nur in kroatischer Sprache ,serbischer Sprache und bosnischer Sprache !! .

Postovanje zemljaci .Da li mi netko moze kazati,kakva je procedura za gradjane koji dolaze na rad u Njemacku iz Srbije .Ako dobiju posao ovdje ,da li im nakon 90 dana istjece boravisna viza ,ili mogu dobiti produzenu boravisnu dozvolu na 6 mjeseci .HVALA unaprijed
 
Morgan Freeman
Biti glup je, kad znas istinu, vidis istinu, a jos ubijek verujes u lazi

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Zara Zamurović (10) iz Zrenjanina je apsolutni pobednik ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u poznavanju engleskog jezika, koje je tokom vikenda održano u Rimu.
Zara je najbolji poznavalac engleskog na svetu među onima kojima ovaj jezik nije maternji, pobedivši preko 12.500 učenika u svojoj starosnoj kategoriji iz 55 zemalja.

Cestitam devojčice!
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Neven Subotić, bivši srpski fudbalski reprezentativac i legenda Borusije Dortmund, odlikovan je Ordenom zasluga njemačke države koji mu je lično uručio predsjednik Frank Walter Steinmeier.
Nekadašnji ljubimac "Žutog zida" ovo priznanje je dobio za humanitarni rad budući da je u Africi svojim novcem izgradio preko 500 bunara sa namjerom da tamošnjem stanovništvu olakša snabdijevanje pijaćom vodom.
Uvijek se o njemu govorilo kao o dobrom momku, humanoj osobi. Sa Dortmundom je osvajao titule u Bundes ligi, igrao finale Lige šampiona, mnogi će se sjetiti one čudesne intervencije u finalu sa Bajernom 2013., a ja se sjećam jednog posebnog meča...
Bilo je to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012., sa Sjevernom Irskom u Beogradu.. Srbija je gubila na poluvremenu 0:1, Neven se požalio na povredu, ali nije htio napustiti teren. U nastavku je Srbija uspjela preokrenuti i pobijediti sa 2:1, Subotić je igrao do kraja, a prema riječima jednog od članova stručnog štaba, kada je po ulasku u svlačionicu Neven skinuo kopačku ona je bila vidljivo ispunjena krvlju. Nije htio odustati!

Neven :babsi:
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Na današnji dan, 05.10.1940. rođena je glumica Milena Dravić.
Bila je u tadašnjoj Čehoslovačkoj 1968 kad su sovjetske oružane snage nametnule silu povodom Praškog proljeća.
"Probudila sam se u 6 ujutru i čujem tutnjavu u hodniku. Rade Marković, koji je u filmu glumio glavnu ulogu, kuca na vrata i izbezumljen kaže: “Izađi na terasu da vidiš šta se dešava”. Pitam ga: “Kad idemo na snimanje?” On mi kaže: “Ma kakvo snimanje, vidi šta se dešava.” Izađem na terasu i vidim poredane tenkove i uperene cjevi.
Bilo je dramatično. Avioni, razoružavanje čehoslovačke vojske, policijski sat. Išli smo jednom u toku policijskog sata da vidimo šta se dešava. Idemo ka uzbrdici, prema nekoj crkvi, a nema žive duše. Odjedanput se sa vrha brda pojavi tenk a i strahovita puščana paljba.
Rade nam viknu: “Bacite se na zemlju!” Oko nas lete meci, a mi idemo unatraške. Povlačimo se. Nigde nikoga oko nas. I odjednom se pojavljuje neki pas. Kao i uvek u filmovima, kad je rat i pustoš, uvjek se nađe neki pas. Otišli smo u podrum gde je bio narod. Tek posle 17 dana su nas izvukli preko austrijskog konzulata i odveli u Beč".
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

"Bogata zemlja nije ona gdje siromašni imaju auto, već je ona gdje bogati koriste javni prevoz."
Paul McCartney se vozi drugom klasom.
 
Zurück
Oben