den guck ich jetzt
Scena s mora:
Švabica zove nekog klinca: Mathias, Mathias, nah komm schon. Kad se zadera stari. Matijas pizda ti materina, izlazi iz vode, vidiš da te mater zove. Kaže mali: Evo IĐEM!
Nisu li naši stričevi/ujaci/tete/bake/kumovi koji rade i žive vani ikone trasha? Evo par činjenica po kojima su trashastiji od svih na ovom forumu zajedno!
- konstantno se žale kako je vani teško, nema se posla, došli turci i kinezi i maznuli njima radna mjesta, ali opet s druge strane, mi smo zadrti balkanci i ne znamo kako je to u bijelom svijetu
- uvijek imaju potrebu nositi nešto izvana. Kao mi jadni, živimo u socijalizmu pa ne znamo što je Coca Cola ili Nutella. Svi moji nose apsolutno sve, od WC papira do kondoma. I što je najgore, očekuju da smo sretni kada nam ostave poluprobavljene gumene bombone iz Lidla ili Aldija za 0.25 eura.
- od tate bratić je prije par godina ponio karnister benzina jer je mislio da hrvatsko gorivo nije dovoljno kvalitetno za njegov 8 godina star Audi. Štoviše, čak je mislio da je kod nas nestašica goriva.
- ne treba zaboraviti ni specifičan ukus za uređenje eksterijera. Najljepša i najveća kuća u selu je redovito od Mate iz Duseldorfa, sa betonskim lavovima, fontanicom, solarnim lampama u obliku žabe i sličnim.
-osim istančanog ukusa za nekretnine, prijevozna sredstva su redovito Mercedesi karavani u poluraspadnom stanju sa milijun krunica oko retrovizora, kapom ili jastkukom (šahovnica naravno) na stražnjem staklu i onim drvenim nečim na vozačevom sjedalu
Da,najbolje je kad odu u Švabiju,pa već nakon godinu dana počnu zaboravljati hrvatski..pa onda upotrebljavaju izraze kao "unfal", "tankštela" ,"kunde","krankenkasa" i slično..
I još sam se nečeg sjetio. Kad ti donesu "začine i mirodije" iz obećane zemlje pa objašnjavaju tupom puku šta je to. "To ti je S OLIFER majica, to ti je tamo trendi i skupo." A mobitel je Handy! :weise:
moji su sad nedavno došli, najprije ono kak si i to, onda: a koji budeš sad razred išla? 6.?? ja: ne:1.... onda kam sam upisala i tak, pa mi poču srati kako je to u zemlji meda i mlijeka: joooj, pa zašto ta matematička, mogla si u jezičnu (i naravno, pitanje da li imamo to tu), onda kasnije možeš na UNIVERZITET ŠTUDIRAT neki jezik i radit kao *dojče ausdruke za simultani prevoditelj*. znaš, kod nas u njemačkoj, imamo ti velike firme (ma stvarno?? )i onda se sastanu direktori iz različitih ovih... kako se kaže... o, jaaa- država i pozovu jednu FRAU koja onda prevodi ono što govore. to ti je ZUPA, za 1 dan zaradiš ko neki cjeli ovaj.... ah, jaaaa- mjesec!!!
...a ono kad dodju gastici doma...pa dofuraju svoje prijatelje (ali prave svabe)...pa im malo pokazuju nasu selendru...pa malo se jelde spuste i do centra grada ,sjednu na terasu,naruce pice...pa onda na sav glas pocnu razgovarat sa svabama na njemackom...tako da ih cjeli kafic a i prolaznici cuju...samo koji je to trash njemacki...ono tipa "is bin"...dodje mi da uke:od smijeha
A nitko nije spomenuo glavni rekvizit u autu svakog gastića - Thompsonov CD! Pa kad ga navrne na Lijepa li si, ima da cijelo selo čuje.
joj da, pa i u nofemberu ima klajne urlaub i isto valja poći nah kroacijen za njega, pogotovo jer je to kršćanski praznik pa se treba nah kroacijen doći prezentirati to kako oni u dojčland održavaju i brinu za najbolju religiju na svijetu. a osim tog plastičnog avrlja "koje švabo napravi" još kupe najveći i najskuplji aranžman u cvjećarni, natrkelje ga na grob pa onda naši aranžmani izgledaju jadno uz to blještavilo koje je koštalo stotinjak ojra.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen