Dinarski-Vuk schrieb:West_Mostar schrieb:nek se vrate svi srbi koji su tamo zivili,samo se bojim da ce onda opet neki napominjem neki,pocet vikat ovo je srpska krajina ovo je srbija???a gdje ce onda bosanci koji su zivili u republici srpskoj znas li kolko je hrvata zivilo u banja luci ko ce njima vratit kuce nazad??to je teufelskreis
Pa vidis, ja sam za to, da se svi, bas svi, bilo koje nacije i vjere, vrate na svom rodnom pragu, sigurno znas onu narodnu izrjeku " Nema raja bez rodnoga kraja, nit prela bez zavicaja ...
I meni je jasno da je dosta hrvata i bosanaca zivjelo u Banja Luci, i u Gorazdu, Srebrenici, Derventi, Brckom, Bijeljini itd. i da je njihov broj danas smanjen ...
Tako i za Srbe, kojih je isto u velikom broju zivjelo u Mostaru, Kupresu, Tuzli, Sarajevu isto smanjen .... to samo sad za Bosnu da nesponjiem druge gradove van RS/FBiH
Etnicko ciscenje je sprovedeno na sve strane ... taj problem u vezi kuca imaju svi ... i to treba naci rijesenje kako napredovati ... kao sto ti rece, vrtis se u jednom krugu u kojem nema zasad izlaza ... kao da trazis dlaku po Pacifiku ... eto ....
ako tako mislis da se svi vrate de su ziveli onda je to lepo ali onda neznam kako moze Ratko Mladic za tebe da bude heroj koji je pobio civile,mozda nije 8000 a mozda i jeste.
uglavnom je naredio da se ubiju civili,koliko nema veze.sto ti nazivas takog coveka herojom :?: