Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Partizan-News Fudbal,Basket...itkd.

13.12.-sd.jpg

Zadatak je - osvojiti smederevsku tvrđavu

U četvrtak 15.12.2005. nastavlja se "Meridian super liga" utakmicama 17. kola ili drugog kola prolećne sezone, a Partizan je gost u Smederevu, gde ga očekuje jedno od najtežih gostovanja. Partizan je ušao u seriju pobeda posle oktobarske krize i potrebno je pobediti u Smederevu, da bi se na zimsku pauzu otišlo sa "minus 3" u odnosu na večitog rivala, a na proleće kreće trka udvoje za titulu.
Sa druge strane, Smederevci su dolaskom novog trenera Haime Bauza stabilizovali svoje redove, zabeležili dve uzastopne pobede, pa će u četvrtak "sevati na sve strane".

Pored meča u Smederevu, u četvrtak su na programu još 3 utakmice 17 kola i to:
Habitpharm Javor - Budućnost
OFK Beograd - Obilic
Zeta - Borac
Sve utakmice počinju u 13.00 h.

Povodom meča u Smederevu u Partizanu je danas održana pres konferencija, a o meču u Smederevu svoja viđenja su izneli trener Jürgen Röber (prevodio je pomoćni trener Miša Radaković) i kapiten Albert Nađ.

Jürgen Röber:

-Meč u Smederevu je poslednja utakmica za nas pre zimske pauze. U poslednjih nekoliko mečeva smo pobedili i ušli u seriju dobrih rezultata, pa želimo da u tom stilu i završimo ovu polusezonu. Ekipa je veoma skoncentrisana i svesni su šta za nas predstavlja ova utakmica. Protivnik je sa druge strane u zaletu jer je ostvario dve uzastopne pobede i gledaćući sa te strane očekuje se velika borba u četvrtak. nama se pojavio mali problem jer nam je povređen Nenad Brnović, pa ćemo tek posle današnjeg treninga znati da li će on igrati u Smederevu. Vrlo je bitno kako će ekipa pristupiti tom meču, jer za nas je vrlo važno da pobedimo u tom meču, kako bismo održali distancu sa rivalom do početka prolećne sezone.

Albert Nađ:

-Ušli smo u seriju pobeda i želja nam je da nastavimo sa pobedama. Smederevo je dolaskom novog trenera poboljšalo igru, zabeležilo 2 uzastopne pobede, a nama je ovo treće uzastopno teško gostovanje i svesni smo da bi nas eventualno osvojena 3 boda održala u trci sa komšijama za titulu. Stoga, jednostavno moramo da pobedimo, a na proleće očekujemo da će naš kvalitet presuditi, jer smatram da imamo bolji tim od komšija.

Hrgovic willing to play for Partizan Beograd
‘’I see no reason to not perform for the Serbian giant,’’ says Mirko Hrgovic
12.12.2005

Three days ago the possibility of Mirko Hrgovic (Mirko Hrgović) joining Partizan Beograd this winter was brought up in Serbian media and from then on this topic has aroused the rest of us considering if the Bosnian international sign for Blacks & Whites he would be the first Croat to play at Former JNA stadium after the end of Yugoslavia. The fact that boosted up the interest is that Hrgovic just revealed in an interview to one Serbian daily that he would like to play for the Belgrade giant.

‘’Common now, everyone knows what Partizan represented in Former Yugoslavia and I don’t know any player who wouldn’t be honoured to play for Blacks & Whites,’’ Hrgovic surprisingly spoke highly of the Serbian club what is quite rare to hear from Croatian or Bosnian players, at least in public.

‘’Right now I cancelled my contract with Wolfsburg because I just didn’t fit in the plans of their coaching staff and until January there’s enough time for me to think about my future and then I will decide. For now there’s no offers but hey if it comes from Partizan I will surely take it in consideration.’’

The 26 year old defensive midfielder haven’t played a single match in German Bundesliga this season while in the last two years he was more of a substitute than a regular at Volkswagen Arena.

By our opinion now when the 12 time capped Bosnian international is a free agent it wouldn’t be bad for Partizan to at least bring him on a try out session considering he wouldn’t cost nothing and well the Blacks & Whites coach Jurgen Rober was the person who brought Hrgovic to Germany in 2003 at the first place and therefore he must be aware of his qualities and weaknesses.

So if Rober thinks the Bosnian-Croatian is good enough for Partizan then we cant fight that through words until we see him in action and hopefully he will made a good impression as it would be a great thing that the Former Yugoslav transfer market opens again and get on a level before 1992 when transfer such as this were a normal every-day events.

Zvezda se napada iz Dubaija

Trener Partizana Jirgen Reber

Trener Partizana Jirgen Reber uspeo je da posle svih rezultatskih kikseva ove jeseni, koji su njegovog prethodnika Vladimira Vermezovića koštali posla, crno-belu lađu uvede u mirnu luku. Ostao je još prvenstveni meč sa Smederevom, a potom se spušta sidro na prvi deo sezone.

- Posle treninga u petak imaćemo zajednički ručak, a onda se rastajemo na tri nedelje. Posle svih utakmica ove jeseni igračima Partizana, a naročito reprezentativcima, zaista je potreban odmor. Taj odmor ipak treba da bude aktivan i svaki fudbaler će dobiti instrukcije šta treba da radi. Ja ću otići kući u Berlin, a u Beograd se vraćam 3. januara. Prozivka je 9. januara, kada počinjemo da se spremamo za napad na Crvenu zvezdu i titulu - kaže nemački stručnjak koji tvrdi da će se već na prozivci videti promene.

- Do početka priprema znaće se na koga neću računati idućeg proleća, a ko će doći u Partizan. Već sam razgovarao o tome sa direktorom Nenadom Bjekovićem, ali to su bili interni razgovori i ne bih spominjao imena u javnosti. Neki igrači će otići iz kluba, a neki će igrati u „Teleoptiku“. Zbog prelaznog roka i tokom boravka u Berlinu biću u kontaktu sa direktorom.

Plan priprema je već napravljen.

- Prvi deo obavićemo u Beogradu na SC „Teleoptik“. Imaćemo po dva treninga dnevno. Pre podne ćemo raditi na trčanju, a posle podne na tehničko-taktičkim pripremama. Znam da taj deo nije lak, jer kada sam ja bio igrač, posle takvih treninga su znale tako da nateknu noge da niste mogli da stojite, ali samo tako možemo da se spremimo za ono što nas očekuje. Drugi deo priprema obavićemo u Dubaiju.

U Nemačkoj tokom zimske pauze bundesligaši u okviru priprema igraju turnire u malom fudbalu.

- Ne praktikuju svi klubovi da igraju te turnire. Oni se igraju najviše iz finansijskih razloga i treneri na njih ne gledaju rado. Ja više volim da se moja ekipa priprema napolju. Nadam se da ćemo u Beogradu imati veliki broj treninga na otvorenom- dodao je Reber.

A. Anđelić

Trener Partizana Jirgen Reber

Trener Partizana Jirgen Reber uspeo je da posle svih rezultatskih kikseva ove jeseni, koji su njegovog prethodnika Vladimira Vermezovića koštali posla, crno-belu lađu uvede u mirnu luku. Ostao je još prvenstveni meč sa Smederevom, a potom se spušta sidro na prvi deo sezone.

- Posle treninga u petak imaćemo zajednički ručak, a onda se rastajemo na tri nedelje. Posle svih utakmica ove jeseni igračima Partizana, a naročito reprezentativcima, zaista je potreban odmor. Taj odmor ipak treba da bude aktivan i svaki fudbaler će dobiti instrukcije šta treba da radi. Ja ću otići kući u Berlin, a u Beograd se vraćam 3. januara. Prozivka je 9. januara, kada počinjemo da se spremamo za napad na Crvenu zvezdu i titulu - kaže nemački stručnjak koji tvrdi da će se već na prozivci videti promene.

- Do početka priprema znaće se na koga neću računati idućeg proleća, a ko će doći u Partizan. Već sam razgovarao o tome sa direktorom Nenadom Bjekovićem, ali to su bili interni razgovori i ne bih spominjao imena u javnosti. Neki igrači će otići iz kluba, a neki će igrati u „Teleoptiku“. Zbog prelaznog roka i tokom boravka u Berlinu biću u kontaktu sa direktorom.

Plan priprema je već napravljen.

- Prvi deo obavićemo u Beogradu na SC „Teleoptik“. Imaćemo po dva treninga dnevno. Pre podne ćemo raditi na trčanju, a posle podne na tehničko-taktičkim pripremama. Znam da taj deo nije lak, jer kada sam ja bio igrač, posle takvih treninga su znale tako da nateknu noge da niste mogli da stojite, ali samo tako možemo da se spremimo za ono što nas očekuje. Drugi deo priprema obavićemo u Dubaiju.

U Nemačkoj tokom zimske pauze bundesligaši u okviru priprema igraju turnire u malom fudbalu.

- Ne praktikuju svi klubovi da igraju te turnire. Oni se igraju najviše iz finansijskih razloga i treneri na njih ne gledaju rado. Ja više volim da se moja ekipa priprema napolju. Nadam se da ćemo u Beogradu imati veliki broj treninga na otvorenom- dodao je Reber.

A. Anđelić

DAĆU PARTIZANU SRCE I DŽIGERICU

DAĆU PARTIZANU SRCE I DŽIGERICU

Pedesetogodišnji Radmilo Dacović iz Užica zaveštao unutrašnje organe omiljenom klubu

Pedesetogodišnji Radmilo Dacović iz Užica, koji je pre tri večeri na Skupštini navijača Partizana odlučio da svoje unutrašnje organe zavešta Fudbalskom klubu Partizan, kaže da je to samo mali gest poštovanja prema klubu koji mu je tokom decenijskog navijačkog staža darivao mnogo radosti.

Dok je, priznaje, finansijski mogao, Dacović je pratio svaku utakmicu košarkaša i fudbalera Partizana u zemlji i inostranstvu. Najviše je, tvrdi, ludovao posle pobede Partizana (4:0) nad Kvins Park Rendžersom u Beogradu, a najviše bolovao posle jednog poraza od Zvezde krajem osamdesetih.

Kako za sebe tvrdi, "najveći 'grobar' na svetu" u svom stanu ima preko 300 video kaseta sa utakmicama fudbalera i košarkaša Partizana i još preko 5.000 raznih fotografija koje je sam napravio prateći crno-bele na utakmicama i pripremama po Zlatiboru i Tari.

- Drugujem sa crno-belima gotovo od rođenja. Obišao sam sa Partizanom pola Evrope, radovao se i tugovao zbog njegovih pobeda i poraza, a među fudbalerima i košarkašima Partizana stekao sam mnogo prijatelja. Pored supruge i dece, Partizan je moja najveća ljubav, koja mi je, priznajem, često jela džigarice, pa evo joj sad i sve ostalo - kaže Dacović, koji će uskoro na VMA u Beogradu i zvanično potpisati svoje zaveštanje.

A koliko Radmilo voli crno-bele dokaz je i njegov stan na čijim zidovima nema mnogo umetničkih slika, ali ima slika na kojima su neke Partizanove košarkaške petorke i fudbalske jedanaestorke. Dominira velika slika na kojoj je, kaže Radmilo, Partizanova košarkaška petorka iz snova - Paspalj, Divac, Đorđević, Danilović, Grbović. I, naravno, sa njima Radmil Dacović.

- To je petorka snova. Slikali smo se na Zlatiboru 1987. godine. Sećam se, rekao sam im da će svi igrati u NBA, a oni se smejali. Eto, bio sam u pravu - ponosno će Radmilo, dodajući i još jedno prisećanje:

- U svojoj foto-dokumentaciji imam i sliku Nenada Bjekovića iz 1973. godine, u vreme kada je Bjeković prešao iz zrenjaninskog Proletera u crno-bele. Slikao sam ga na pripremama na Zlatiboru. Bio je u nekom džemperčiću, sav izgubljen.

Bolovanja

Koliko je Rade voleo Partizan i užičke sportske klubove, svedoči i njegov zdravstveni karton.
- Najmanje 150 puta bio sam na bolovanju zbog promuklosti. Dešavalo se, pogotovo na košarci, da skoro dva sata pevam, vičem, psujem i ode grlo - dodaje Rade.

Srećan za zvezdaše

Pored tvrdnje da je najveći "grobar" u Srbiji, Radmil veruje da je jedno vreme bio i najveći "srećko" u Srbiji. Naime, Radmilo je, u nedostatku posla u Valjaonici bakra u Sevojnu, prodavao "bingo" kartice ispred robne kuće "Beograd" u Užicu.
- Moje mušterije su izvukle sedam "juga" i još desetine vrednih nagrada. Samo, većina su bili zvezdaši - uzdahnu najveći "grobar" na svetu.

Z. ŠAPONJIĆ

Pobeda za miran zimski san

KAPITEN ALBERT NAĐ NAGLAŠAVA VAŽNOST SUTRAŠNJEG GOSTOVANJA ŠAMPIONA U SMEDEREVU

o Sedmom uzastopnom pobedom bismo se makar na dva dana izjednačili sa liderom šampionata
o Bolji smo od Zvezde, na proleće ćemo učiniti sve da sačuvamo titulu – poručio je Nađ

DILEMA da li će crno–beli imati spokojan odmor sa saznanjem da rasplet superligaške trke drže u svojim rukama ili će im prvenstvena pauza biti mučna zbog velikog zaostatka za Crvenom zvezdom odgovor će dobiti posle 90 minuta sutrašnje borbe sa Smederevcima.
– Ostvarili smo seriju od šest uzastopnih pobeda, želimo da je obogatimo još jednom, godinu završimo na najbolji mogući način i makar na dva dana se izjednačimo sa Zvezdom po broju osvojenih bodova. Poznajemo Smederevce, imaju novog trenera, u štampi sam čitao da svi hvale igru u Podgorici – kazao je Albert Nađ, kapiten Partizana.
Oklopnici su u dosadašnjih 14 odmeravanja snaga sa crno–belima ostvarili samo dve pobede. Tradicija je nedvosmisleno na strani Partizana. Nađ, međutim, podseća da mu nikad nije bilo lako na stadionu kraj Dunava.
– Kad je trener bio Mateus, imali smo vođstvo, a onda nam je isključen igrač posle čega smo napravili dve velike greške i pretrpeli poraz. I ovaj put će nam sigurno biti teško, ne znam koliko je novi šef struke Smedereva uspeo da unese novina u igru, ali španska škola fudbala insistira na brzoj izmeni pasova, dobrom pozicioniranju na terenu... Mi, međutim, razmišljamo samo o sebi.
Sa prethodna dva gostovanja, šampion je doneo šest bodova, ali je do pobeda dolazio golovima u poslednjih pet–šest minuta utakmica.
– Imali smo težak raspored, neko je možda očekivao da ćemo u Crnoj Gori napraviti kiks, ali nismo iako smo igrali na lošim terenima. Očekujem bolje uslove za igru u Smederevu. Ekipa je maksimalno skoncentrisana, svi znamo koliko nam znači poslednja ovogodišnja utakmica.
Samopouzdanje je ponovo postalo jak adut crno–belih.
– Kvalitet Partizana nikad nije bio sporan, važno je bilo da prevaziđemo krizu i to smo i uspeli da učinimo. Bolji smo od Zvezde, na proleće ćemo da pokušamo sve da bismo sačuvali titulu.
I optimizam opet zapljuskuje tabor šampiona, ne samo zbog minulih pobeda već i zbog uspona forme.
– Naporan rad od dolaska trenera Rebera se isplatio. U poslednje dve utakmice stvorili smo sijaset šansi mada smo pitanje pobednika rešavali tek u finišu. Isplaćuje nam se i uvežbavanje prekida, počeli smo i na taj način da dajemo golove – predočio je Albert Nađ.
R. Jakšić

Prijaju ofanzivni zadaci

DOLASKOM Jirgena Rebera na klupu, Albert Nađ je dobio novu ulogu, znatno ofanzivniju nego ranije. Počeo je da daje golove, češće asistira, nad njim je napravljen penal...
– U prvi tim Partizana sam stigao kao ofanzivni vezni, bio sam opasniji po gol, često tresao mreže... Zasad mi ide dobro, i bolje nego što sam očekivao. Šef me je pitao da li mogu da odgovorim na zadatke, rekao sam da ću da probam i ispostavilo se kao dobro rešenje – utisak je kapitena Partizana.
U poslednjih nekoliko utakmica leđa Nađu čuva mladi Milan Smiljanić.
– Lola je fenomenalno odradio posao, dao je i pobedonosni gol u Podgorici. Odlično se dopunjujemo, sluša savete, menjamo se u ofanzivnim i defanzivnim zadacima... – završio je priču Albert Nađ.

JIRGEN REBER IMA JEDNU DILEMU OKO SASTAVA, NEIZVESTAN SAMO BRNOVIĆ

Emeghara gura Bajića u vezu

JEDINI neizvesni učesnik sutrašnjeg megdana u gradu na Dunavu iz crno–belog tabora je Nenad Brnović. Kontuzija butnog mišića desne noge ga još muči.
– Ukoliko Brnović bude igrao neću praviti nijednu izmenu u sastavu u odnosu na prethodne mečeve. Ako mi ne bude na raspolaganju imam nekoliko opcija o kojima još nisam dovoljno razmišljao – možda u tim uđe Emeghara, pa Bajića vratim u vezni red ili... U svakom slučaju sistem neću menjati – rekao je trener Jirgen Reber.
Kao i sve rivale dosad, Nemac je i oklopnike „snimio” do detalja, ali potencira stabilnost svog tima.
– Utakmicu će karakterisati velika borbenost, a Smedervo je osokoljeno pobedom u Podgorici. Naša ekipa je skoncentrisana i svesna važnosti meča. Pokazali smo značajan napredak u igri u poslednje vreme i želimo da ostanemo na istoj distanci u odnosu na Zvezdu – zaključio je Jirgen Reber.

STATISTIKA

Smederevo – Partizan

u Smederevu 7 2 0 5 9:16
u Beogradu 7 0 0 7 6:20
ukupno 14 2 0 12 15:36

NAPRAVLJENI OKVIRNI PLAN ZA PRELAZNI ROK I PROGRAM PRIPREMA

Pojačanja i transfer lista još u tajnosti

REBER je najavio da će u petak posle treninga i zajedničnog ručka sa igračima označiti početak raspusta. Dva dana će zatim boraviti u Berlinu, a zatim će otići na planinu na skijanje.
Tvrdi Reber da je u razgovorima sa direktorom Nenadom Bjekovićem napravio plan uoči početka prelaznog roka, ali o konkretnim imenima eventualnih pojačanja ili igrača kojima će biti odrešene ruke u izboru nove sredine ne želi da govori.
– Pričali smo o pojačanjima, ali i na temu na koga nećemo da računamo na proleće. Ne možemo još da iznosimo u javnost imena, prvo moramo da razgovaramo sa tim igračima – predočio je Reber.
Prozivka je zakazana za 9. januar. Nemački stručnjak očekuje da se tada pojavi kompletan kadar i da tek tada u zavisnosti od novih lica, pojedince pošalje u Teleoptik ili u druge klubove.
– Ne bi imalo smisla raditi sa 30 ili više igrača. Ne isključujem ni mogućnost dolaska pojačanja posle početka priprema obzirom da će prelazni rok i dalje trajati.
Pripreme će se sprovesti u Beogradu do 26. januara kad će se crno–beli preseliti u Dubaji, gde će boraviti do 10. februara.
– Ako nam uslovi dozvole treniraćemo napolju u Sportskom centru, u suprotnom naćićemo salu koja odgovara našim zahtevima. Do odlaska u Dubaji radićemo uglavnom na izdržljivosti, na prepodnevnim treninzima akcenat ćemo staviti na trčanje, a na popodnevnim na rad sa loptom. Prethodno, važno je da se igrači odmore, ali će svako dobiti program po kom će tri puta nedeljno morati da trči tokom pauze – predočio je planove Jirgen Reber.

Smederevo - Partizan

Prvenstvena utakmica "Meridian super lige"
17. kolo
Smederevo, 15.12.2005.
stadion FK Smederevo
Početak u 13:00 h

Direktan radio prenos na MIP radiju :!: :!: :!:

Brnović, ipak, u kombinaciji

GOLEADE TRADICIONALNE U DUELIMA PARTIZANA I SMEDEREVA

U proseku 3,7 golova

RIVALSTVO Partizana i Smedereva (doskora Sartida) datira od sezone 1998/99. U 14 dosadašnjih utakmica Partizan je 12 puta pobedio (svih sedam mečeva kao domaćin i pet kao gost), dok su se Smederevci radovali dva puta, na svom terenu. Remija nije bilo.
Crno–beli su u seriji od četiri uzastopne pobede. Najubedljiviji uspeh Beograđani su ostvarili u sezoni 1999/2000 u Humskoj (4:0), a najviše golova viđeno je na proleće 2003, na stadionu kraj Dunava, Partizan je bio bolji – 4:2.
Najčešći rezultat je 3:1, postignut je čak četiri puta, dok je tri puta bilo 2:1. Samo u dve utakmice bilo je manje od tri gola, oba puta 1:0. U proseku, na 14 okršaja bilo je 3,7 pogodaka.
Od aktuelnih igrača dva tima, u međusobnim duelima najefikasniji je Srđan Radonjić sa četiri pogotka, dok se Nenad Brnović u strelce upisao dva puta.
Jesenas su pobedu crno-belima doneli Vukčević i Tomić udarcem sa 11 metara posle prekršaja nad Bojom u šesnaestercu Smederevaca. Utakmica je ostala upamćena i po evro-golu Kekezovića sa više od 30 metara kojim je izjednačio rezultat, međutim, to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza.

ISTI SASTAV KAO PROTIV JEDINSTVA

Brnović, ipak, u kombinaciji

NENAD BRNOVIĆ će verovatno biti u kombinaciji za sastav Partizana u današnjoj utakmici.
Vezistu crno-belih mučila je kontuzija butnog mišića desne noge „zarađena” u Bijelom Polju, ali je prethodna dva dana trenirao. Osećao je nelagodnost, međutim, po svemu sudeći staviće se na raspolaganje treneru Jirgenu Reberu.
Brnović je bio jedina enigma po pitanju sastava. Prema najavi nemačkog stručnjaka, oklopnicima će se suprotstaviti isti tim koji je izvojevao pobedu protiv Jedinstva: Asprogenis – Đorđević, Saveljić, Bajić, Lomić – Smiljanić – Brnović, Nađ, Babović – Boja, Radonjić.

ŠAMPION DANAS U SMEDEREVU ŽELI BODOVE ZA OSTANAK NA PODNOŠLJIVOJ DISTANCI U ODNOSU NA ZVEZDU TOKOM ZIME

Lomić: Bolji smo, pobedićemo

o Pred nama je težak zadatak, daćemo sve od sebe da bismo ostali u trci za tutulu o Odlučiće prekidi o Nećemo se opustiti zbog blizine odmora – jasan je mladi levi bek Partizana

ISHOD okršaja nemačke i španske strategije i filozofije fudbala imaće za rezultat koliko-toliko miran odmor ili aktuelnog šampiona ili oklopnika.
Germanska upornost i disciplina uz nadmoć izraženu individualnim i timskim kvalitetom biće aduti čete Jirgena Rebera, nasuprot mediteranskoj lepršavosti vojske Haimea Bauze. Španac nije imao dovoljno vremena da svoje ideje pretoči u delo obzirom da je u Smederevo stigao tek pre dve i po nedelje, ali je u dosadašnja dva megdana ostvario maksimalan učinak.
- Pred nama je težak zadatak pogotvo što je Smederevo predvođeno španskim trenerom ostvarilo dobre rezultate. Igrači će imati silan motiv da se dokažu pred novim stručnjakom. S druge strane, pokazali smo u Podgorici i Bijelom Polju da nam je forma u usponu i spremni dočekujemo gostovanje u Smederevu – kazao je igrač Partizana sa najvećim učinkom u pobedi nad Jedinstvom, Marko Lomić.
I crno-beli će imati motiva na pretek, duel sa oklopnicima tretiraju kao „biti ili ne biti”.
- Svesni smo važnosti utakmice, daćemo sve od sebe da ostvarimo sedmu uzastopnu pobedu i ostanemo u trci za titulu. Neće nam noge „okovati” značaj meča, kao i uvek se uzdam u starije saigrače koji nam ne dozvoljavaju da se opustimo ni sekund. Realno, mnogo smo bolji od Smedereva, pokazali smo to i na početku sezone na našem stadionu iako rezultat ne govori u prilog našoj ubedljivoj nadmoći.
Blizina početka raspusta mogla bi negativno da se odrazi na koncentraciju igrača.
- Jasno nam je da će se ishod poslednjeg ovogodišnjeg meča odraziti na naš odmor. Ako ne pobedimo, u lošem raspoloženju ćemo dočekati predstojeće praznike, ali ako uknjižimo „trojku” kao što očekujemo, bićemo mirni i tokom odmora i tokom pripremnog perioda.
Lomić svoj optimizam bazira i na prijatnim iskustvima u megdanima sa oklopnicima.
- Osim što sam se radovao u crno-belom dresu, i dok sam igrao za Železnik bio sam posebno inspirisan u mečevima sa Smederevcima. Ne pamtim utakmicu da ih nisam pobedio, a pre nego što sam došao među lavove, imali su mnogo problema sa oklopnicima.
Iz utakmice u utakmicu Partizan je sve ubojitiji iz prekida, ali i posle centaršuteva sa krilnih pozicija. Želja trenera Rebera da se tako dolazi do šansi i golova daje Lomiću značajno mesto u timu.
- I u Smederevu će odlučiti prekidi. Dok je trener Partizana bio Vermezović nije se mnogo radilo na tome, dok Reber konstantno insistira na uvežbavanju situacija posle kornera i slobodnih udaraca na treninzima. To je i logično obzirom da imamo dosta igrača sa velikim odrazom prilikom skoka – Saveljića, Radonjića, Đorđevića...
Lomića, ipak, ima jednu brigu.
– Važno bi bilo da Brnović bude spreman za utakmicu – kategoričan je Marko Lomić.
Pored plena neophodnog da bi Partizan održao korak za Zvezdom, crno–beli bi pobedom u Smederevu prvi čestitali 52. rođendan šefu struke Jirgenu Reberu, koji će proslaviti 25. decembra.
R. Jakšić

LEVI BEK PLAVIH NADA KONAČNO ZADOVOLJAN SVOJOM IGROM

Odličan u Bijelom Polju

KAO malo koji novajlija u Partizanu, Marko Lomić se ustalio među „najboljih 11” odmah po dolasku. Iskoristio je lošu formu Emeghare posle letošnje operacije prepona, zadobio i opravdao poverenje prvo trenera Vermezovića, zatim i Rebera.
Nije, međutim, levi bek naše mlade reprezentacije zadovoljan svojim igrama, imao je utisak da mu forma varira po sistemu „toplo-hladno”.
U Bijelom Polju je bio najzaslužniji za pobedu.
- Stvarno sam odigrao odlično iako zvuči paradokslano, premoren sam i loše sam počeo utakmicu. U prvih 20 minuta sam napravio nekoliko grešaka, ali je zatim sve krenulo kako treba – ocenio je Marko Lomić.

Valjak prešao preko tvrđave

U poslednjem kolu ovog dela prvenstva, odnosno 2. kolu prolećnog prvenstva, crno-beli su nastavili sa pobedonosnom serijom i na tvrdom terenu u Smederevu zabeležili i sedmu uzastopnu pobedu, čime su se izjednačili na tabeli sa večitim rivalom. To praktiučno znači da će na proleće trka za šampionsku titulu biti veoma interesantna i kako prvotimci Partizana obećavaju - bićemo šampioni na kraju.

Današnji meč, po veoma hladnom vremenu uz povremenu susnežicu, bio je pravi prvenstveni duel, sa puno borbe, presinga, duela na svakom delu terena, a Partizan je dominirao svih 90 minuta. To se na kraju i isplatilo, iako je rezultiralo samo jednim golom. Svi momci u crno-belom bili su svesni šta im donosi ova pobeda, pa su tako i pristupili meču - odgovorno od početka do kraja, predvođeni izvanrednim kapitenom Albertom Nađom. Meč je rešio iskusni Niša Saveljić, koji u poslednjih nekoliko mečeva pokazuje zašto je vraćen u Partizan, a obećao je i da će na proleće Partizan, iako neki tvrde suprotno, biti najozbiljniji kandidat za titulu.
Treba napomenuti, da već u nekoliko mečeva, tako i danas, protivnik nije napravio ni jednu jedinu šansu pred golom Asprogenisa (osim Jedinstva BP), što dovoljno govori kako su crno-beli momci shvatili ovaj meč.

Posle meča, održana je pres konferencija kojoj su prisustvovali treneri Haime Bauza i Jürgen Röber, kao i igrač Smedereva Ivan Živanović

Poslušajte pres konferenciju

Izjava Saveljica

Izjava kapitena Nadj-a

Izjava Lole Smiljanića

Zurück
Oben