Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Partizan-News Fudbal,Basket...itkd.

I Bosančić postao profesionalac

Posle Perice Stančeskog, danas je u Fudbalskom savezu Beograda profesionalni ugovor na 3 godine potpisao još jedan "klinac" iz Partizanove omladinske škole, i to po ocenama svih stručnjaka, jedan od najtalentovanijih - Miloš Bosančić (22.05.1988.). Ugovor je potpisao i njegov otac, pošto Bosančić još nije punoletan.

Miloš, koga popularno zovu Boske, igra ofanzivnog veznog igrača, u Partizanu je od 1999. godine i pripada generaciji 1988. trenera Igora Spasića, koja je osvojila sve trofeje u omladinskim selekcijama, kao i brojne turnire u inostranstvu.

Bosančić je nastupao za sve selekcije naše reprezentacije, a zabeležio je i jedan nastup čak i za mladu reprezentaciju (do 21 god) protiv Slovenije.

Nenad Marinković od danas profesionalac

Danas je i treći poletarac iz Omladinske škole Partizana, mlađi od braće Marinkovića, Nenad, potpisao trogodišnji profesionalni ugovor sa matičnim klubom. Svi kažu, veliki talenat, a ujedno i najmladji prvotimac u istoriji Partizana sa 16 godina i 67 dana (debitovao protiv Čukaričkog 5.12.2004. kada je ušao u igru u II poluvremenu sa brojem 50 na ledjima).

Nenad Marinković (25.09.1988.) je u Partizanu od 27.2.2001. i prošao je sve selekcije Partizanove škole, a odigrao je i preko 40 utakmica za sve reprezentativne selekcije, pritom postigavši 26 golova. Igra na mestu polušpica i špica, a odlikuju ga brzina, šut, dribling i "fudbalski bezobrazluk".
U prilog tome i jedna minijatura sa večitog derbija kada je bio pionir, i kada se drznuo da postigne gol sa centra...
Zajedno sa starijim bratom Nebojšom, Stančeskim, Bosančićem, Smiljanićem, Sulejmanijem i ostalim iz generacija koje dolaze, oni predstavljaju budućnost crno-belih na kojima trener Röber temelji svoj optimizam.
Zanimljivo je da je Partizanu već dugo tradicija da igraju braća, pa tako pored Marinkovića za crno-bele su nastupali: Čebinci (Zeka i Srđa), Milutinovići (Miloš, Bora i Milorad), Prekazi (Ljuan i Dževad), Petrović (Dane i Mikan), Trifunovići (Aca i Veljko), Brnovići I (Dragoljub i Branko), Brnovići II (Nenad i Bojan)...

Elber dolazi ako ga pusti žena

Jirgen Reber odlučan da dovede Brazilca u redove Partizana

Elber dolazi ako ga pusti žena

Trener Partizana pričao sa Nenadom Bjekovićem o dolasku Đovane Elbera, dok Brazilca Ailtona neće jer se slaže sa trenerom Bešiktaša da je ovaj debeo i neodgovoran
Potraga je počela. Kako nezvanično saznajemo, trener Partizana Jirgen Reber je tokom zimskog odmora na kratko ostavio skije i sišao s planine da bi se sreo sa sportskim direktorom Nenadom Bjekovićem koji je nedavno boravio u Nemačkoj. Razlog - pojačanje iz Bundeslige. Nemac je, navodno, dobio odrešene ruke da izabere napadača po svom izboru, a to je Đovane Elber.

Bivša zvezda Bajerna iz Minhena i Borusije iz Mehengladbaha je od 3. decembra bez kluba jer je zbog "dugačkog jezika" dobio otkaz u Borusiji, ali je najveći problem to što se on skoro sigurno dogovorio sa brazilskim Kruzeirom iz Belo Horizontea. Ako je suditi po izjavi potpredsednika kluba Zezea Perelea, Elber je pristao da se vrati u domovinu.

.............................................................................
Marinković potpisao

Deda Mraz je stigao u porodičnu kuću Marinkovića prerušen u trogodišnji ugovor s Partizanom, za mlađeg od dvojice braće - Nenada. Izuzetno talentovani napadač crno-belih nastavio je putem starijeg brata Nebojše, koji je već igrao za prvi tim.
- Presrećan sam jer mi se ostvario dečački san. Očekujem da dobijem šansu na proleće. Trudiću se da najbolje iskoristim priliku. Radim na fizičkoj snazi, ostajem posle treninga u teretani - rekao je odmah posle potpisivanja Marinković.

.........................................................................

- Dogovorili smo se o svemu. Bilo je lako jer novac nije problem. Elber me je zamolio da mu dam sedam dana vremena da se dogovori sa ženom, koja hoće da ostane u Nemačkoj bar još šest meseci, pošto mu deca još uvek idu u školu - rekao je Perelea za Estado da minas.

Pošto Elber još uvek ništa nije potpisao, Reberu ostaje mogućnost da ga ubedi da se predomisli, ličnim autoritetom ili činjenicom da je Beograd mnogo bliži Nemačkoj od Belo Horizontea. Što se čelnika Partizana tiče, ni njima, kao ni potpredsedniku Kruzeira, novac nije problem jer je reč o najboljem stranom strelcu Bundeslige (133 gola). Osim crno-belih, za Elbera se interesuje i hrvatski Dinamo iz Zagreba, a od potencijalnih pojačanja treba izdvojiti i Brazilca Ailtona, koji je trenutno na transfer listi u turskom Bišiktašu jer je, prema rečima trenera Žana Tigane, "van forme i predebeo", ali, kako Glas saznaje, slično mišljenje o njemu ima i trener Reber, pa je ovaj transfer manje izvestan, što će obradovati predsednika Kelna koji je otvoreno "zagrizao" za bucmastog Brazilca.

V. Jovanović

Fejenord koči Lazovića

TROČASOVNI SASTANAK BEZ REZULTATA

Fejenord koči Lazovića

IZ Roterdama juče nisu stigle lepe vesti. Tri sata je trajao sastanak Lazovićevog menadžera sa rukovodstvom Fejnorda. Na telefonskoj liniji bio je i daroviti centarfor, ali je posle razgovora sa Holanđanima ostao neraspoložen, utisak je i prilično utučen:
- Nije im jasno zašto ja hoću da igram samo u Partizanu! Hoću jer ne želim da odem negde i da opet sedim na klupi. To sam mogao da radim i u Leverkuzenu. Rekli su mi ljudi da su Berbatov i Voronjin u prvom planu i ja sam im se zahvalio. Fejnord sada ima neke druge kombinacije koje meni ne odgovoaraju – objašnjava Danko Lazović.
Kapiten mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i juče je trenirao sa ostalim fudbalerima Partizana:
- Ja moram da treniram, poručio sam im da je moja želja, pošto me nisu pustili u Ado Den Hag samo Partizan, šta će na kraju odlučiti, samo Bog zna. Valjda će me pustiti... Sada pominju Herenven, ali, ja nisam hteo da odem ni u Vitese – ko bi mi garantovao da bih igrao tamo. Imam i ja još pet klubova koji me hoće, ali ja hoću Partizan.
Vreme je međutim saveznik Danka Lazovića iako se u prvi mah ne čini tako:
- Prvenstvo se nastavlja 15, Den Hag je zbog mene odložio svoju utakmicu za 18.januar, ali, Fejnord neće ni da čuje za njih... Mada odmah po potpisivanju mogu da igram...
Partizanove šanse da dobije Danka Lazovića juče su dakle svedene na minimum, koliko se preko noći u glavama Holanđana i šta promenilo, ostaje da se vidi, tek ne sme se zaboraviti da je Fejnord pre dve godine za najtalentovanijeg našeg fudbalera potrošio sedam miliona evra i logično je, može da radi šta hoće pa i da ga pozajmljuje kom hoće klubu i od kojeg ima kakav interes. Od Partizana, ruku na srce, Fejnord bi imao najmanju korist...

Z. S.

Ćirić u formi

DRAGAN ĆIRIĆ ponovo u Humskoj 1. Iskusni vezista sporazumno je raskinuo ugovor sa crno–belima prošlog leta, a juče je ponovo svratio na mesto odakle je krenuo put fudbalskog sazvežđa.
Svi prisutni u prostorijama stadiona Partizana zapitali su se isto – da li se Ćirić vraća u Partizan? Nema angažman, a šampionu je potreban kreator igre.
– Onako je svratio – demantovao je Nenad Bjeković špekulacije.
Direktor Partizana se zatim na trenutak zamislio i uz osmeh dodao:
– U neformalnoj priči mi je rekao da trenira bolje nego dok je bio profesionalac. Ne znam šta je time hteo da kaže.

NIGERIJAC OTPUTOVAO U TEMIŠVAR I OBAVIO PRVI DEO LEKARSKIH PREGLEDA

Emeghara danas potpisuje

IFEANI EMEGHARA nije ni raspakovao kofere po povratku iz Portugala sa priprema reprezentacije Nigerije. Posle samo dana provedenog u Beogradu, juče je otputovao u Temišvar.
Partizan i Politehnika su se dogovorili oko prelaska tamnoputog beka u četvrtoplasirani tim rumunskog prvenstva na polovini trke. Emeghara je sinoć obavio prvi deo lekarskih pregleda, danas će i završni, a zatim predstoji i finalizacija pregovora sa čelnicima Politehnike što bi trebalo da predstavlja formalnost. Nigerijac će zatim parafirati troipogodišnju vernost klubu koji sa klupe predvodi Georgi Hadži.
Ekipa iz Temišvara nalazi se na deobi četvrtog mesta u šampionatu sa Klužom (po 26 bodova) i ambicijom da plasman poboljša na proleće i izbori evropsku vizu. U četi najboljeg rumunskog fudbalera svih vremena, a sad trenera, od pre nedelju dana su dvojica naših igrača – Sreten Stanić i Vladimir Gluščević, doskorašnji članovi Rada.
Tako je Politehnika, ipak, dobila beka sa naših prostora. Letos je Marko Lomić bio želja Rumuna, krenuo je iz rodnog Čačka ka Temišvaru, ali je usput saznao da će karijeru nastaviti u Partizanu.
Emeghara je stigao u Beograd u januaru 2003. godine u društvu Oladipupa Martinsa (rođeni brat Obafemija iz Intera). U Teleoptiku se kalio godinu ipo, a od leta 2004. postao je uzdanica tadašnjeg trenera Partizana Vladimira Vermezovića. Imao je sjajnu prvu sezonu u crno–belom, ali posle letošnje operacije prepona u Minhenu nije uspeo da dostigne prepoznatljivu formu.
Rođen je 24. marta 1984. godine.

Stančeski kao zamena

ODLAZAK Ifeanija Emeghare neće se odraziti na promenu aktivnosti Partizana tokom tekućeg prelaznog roka.
– Perica Stančeski nas je zadovoljio, biće alternativa Lomiću – istakao je Nenad Bjeković pohvalno se izražavajući o 21–godišnjem igraču nedavno prekomandovanom u prvi tim iz crno–belog omladinskog pogona.
Stančeski je inače potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom 19. decembra prošle godine.

DIREKTOR ŠAMPIONA NENAD BJEKOVIĆ OTKRIO IME POTENCIJALNOG POJAČANJA IZ ŠVAJCARSKE

Boban Maksimović stiže iz Jang Bojsa

o Reč je o 20–godišnjem vezisti koga smo videli u duelima sa Crvenom zvezdom
o Ako dođe, potpisaće na četiri godine – kaže Bjeković

UKOLIKO se u Humsku 1 ne vrati Zvonimir Vukić, doći će Boban Maksimović, otkrio je juče direktor Partizana, Nenad Bjeković.
U sredu je prvi operativac crno–belih najavio mogućnost dolaska stranog veziste u slučaju da se ne stvore uslovi za povratak „plave desetke” na privremenom radu u Portsmutu. Dan kasnije obelodanio je i ime potencijalnog pojačanja.
– Reč je o strancu, Švajcarcu, ali o momku koji je naše gore list. Raspoložen je da dođe kod nas na četiri godine, a danas–sutra ćemo razgovarati konkretnije. Član je Jang Bojsa, ali ne bi bilo nikakvih prepreka oko prelaska u Partizan – predočio je Bjeković.
Pregovori sa Maksimovićem će uskoro početi iako još nije poznato da li će Vukić na proleće nositi crno–beli dres. Prvi operativac iz Humske 1 uverava da sigurno neće dovesti obojicu.
– Nema potrebe da gomilamo igrače sličnog profila.
Boban Maksimović je odavno „skeniran”.
– Gledali smo ga protiv Crvene zvezde, namestio je gol. I trener Jirgen Reber je imao priliku da ga vidi – zaključio je Nenad Bjeković.
R. Jakšić

Zečević: Nisam zvao Mandarića

MISTERIJA „Vukić” i dalje traje...
Posle izjava gazde Portsmauta Milana Mandarića da očekuje poziv iz Humske 1, juče je generalnom sekretaru Partizana Žarku Zečeviću postavljeno pitanje da li je zvao Mandarića. Kratko je odgovorio:
– Ne.

LIČNA KARTA

IME I PREZIME: Boban Maksimović
DATUM I MESTO ROĐENJA: 10. oktobar 1985. godine u Langentalu (Švajcarska)
VISINA/TEŽINA: 174/72
NADIMAK: Bobi
KARIJERA: FC Langental (1992–2000), podmladak Jang Bojsa (2000–2003), prvi tim Jang Bojsa (2003–2005), minulu jesen proveo na pozajmnici u Badenu
REPREZENTACIJA: oko 50 utakmica za mlađe selekcije Švajcarske (sve do mlade reprezentacije)

MLADI VEZISTA JANG BOJSA NE KRIJE ODUŠEVLJENJE INTERESOVANJEM CRNO–BELIH

Želim u Partizan

NIJE Boban Maksimović krio dečački iskreno oduševljenje kad smo ga juče obavestili da je direktor Nenad Bjeković izrazio želju da ga dovede u Partizan.
Na tečnom srpskom jeziku, mladi fudbaler sa dvojnim državljanstvom je govorio:
– Drago mi je ako je tako. Čuo sam da postoji interesovanje Partizana, ali još ni sam kim nisam konkretno razgovarao.
Želju da se oproba na terenima u zavičaju potkrepljuje izjavom:
– Roditelji su mi Lozničani, svake zime i leta, kad nemam obaveze u klubu, posećujem Srbiju. I oduvek navijam za Partizan. LJubav prema crno–beloj boji preneo mi je pokojni otac. Iskreno, iz sveg srca želim da dođem u Partizan.
Kao igrač Jang Bojsa, minulu jesen je proveo na pozajmnici u drugoligašu Badenu. Prema slovu ugovora, za „mlade momke” je vezan još dve ipo godine.
– U fazi sam traženja nove destinacije, ugovor sa Jang Bojsom mi ne predstavlja kočnicu.
Leva noga mu je jača, a može da igra na pozicijama levog i centralnog veznog, kao i polušpica.
– Pratim događanja u prvenstvu Srbije i Crne Gore, kao i sve što se dešava u Partizanu. Redovno čitam svu našu štampu koja izlazi u Švajcarskoj. Na žalost, još nisam imao priliku da se sretnem sa igračima Partizana, ali znam ko su i šta su.
Na pitanje da li je svestan težine zadatka pred kojim bi se našao u borbi za mesto u timu Jirgena Rebera, odgovorio je:
– Nisam još razmišljao o tome, ostaviću za vreme kad budem siguran da dolazim – završio je priču Boban Maksimović.
R. Jš.

Gramatika slaba strana

AKO se preseli u Beograd, Maksimović neće imati jezičku barijeru.
– Naravno da govorim srpski jezik mada mi gramatika nije jača strana – priznao je mladi fudbaler.

Može da menja reprezentaciju

IGRAO je Maksimović za mlađe selekcije Švajcarske...
–...Ali nisam za mladu reprezentaciju, a to znači da mogu da igram za „A” tim druge države – jasan je bio mladi vezista.

VELIKI PEH ZADESIO MLADOG IGRAČA

Sulejmani ide u Belgiju na operaciju

POČEO je Miralem Sulejmani pripreme sa crno–belima, ali su lekarski pregledi pokazali da je pred njim duga pauza – moraće u Belgiju na operaciju desnog stopala.
– U pitanju je prelom baze pete metatarzalne kosti. To je ista povreda koja je svojevremeno namučila Vladimira Ivića – objasnio je doktor Sead Malićević.
Sulejmani će u Belgiju otputovati naredne nedelje, a tačan datum će biti poznat danas.
– Pred Sulejmanijem je duga pauza, preciznije informacije o dužini oporavka daće lekar koji obavi operaciju – objasnio je doktor Sead Malićević.

Potpisao Zvone

40_0.jpg

Tačno u 16:30 h u prostorijama FSB ugovor na 6 meseci sa Partizanom je potpisao Zvonimir Vukić.

Uskoro opširnije...

Zurück
Oben