Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Partizan-News Fudbal,Basket...itkd.

5 godina od ubistva Brkića

Danas se navršava 5 godina od kobnog dana - 15. decembra 2000-te godine, kada su još uvek nepoznati napadači mučki ubili košarkaša Partizana, Bosne i podgoričke Budućnosti, Harisa Brkića, jednog od najtalentovanijih igrača njegove generacije - i nosioca igre Partizana u godinama u kojima smo stizali i do Final Four-a u Barseloni. Haris, je pogubljen hicima pištoja, pred svojim kolima, na parkingu hale Pionir, nakon što je ranije izašao sa treninga i zaputio se kući. Pravi motivi, ovog kukavičkog čina i dan danas nisu poznati, a policija i dalje nesposobno tapka u mestu, kada je u pitanju istraga ovog zločina. Mnogi su špekulisali oko toga kako je došlo do toga, da se neko, pa čak i u Srbiji koja je u periodu iza 5. oktobra važila za divlji zapad, drzne da digne ruku na košarkaškog reprezentativca i dečka, koji je među ljudima koji su ga poznavali, važio za velikog košarkaša, i još većeg čoveka.

Košarkaški klub Partizan u saradnji sa klubovima u kojima je Haris nastupao u toku svoje karijere, organizuje memorijalne turnire u znak sećanja na tragično preminulog igrača, na kojem učešće uzimaju mlađe kategorije pomenutih klubova. Navijači Partizana, mu makar na ovaj način žele ukazati poštovanje i zahvalnost za sve radosti koje nam je doneo igrajući za naš klub. Nek mu je večna slava, i hvala.

Pukovnik

CSKA - Partizan 89:58

Košarkaši Partizana su doživeli još jedan težak poraz u 7-mom kolu Evrolige, ovoga put od ekipe CSKA na gostujućem terenu u Moskvi. Utakmica je od samog početka krenula loše, i sve je išlo u koristi moskovljana, dok je naš napad ponovo bio zabrinjavajuće neefikasan. Uobičajena taktika koju većina protivnika upražnjava protiv nas - udvajanje ili utrajanje Milojevića je dala rezultata, jer osim Šuputa 10 poena, i Pekovića sa 11 poena, nije bilo raspoloženih za igru u napadu.

Mnogi stručnjaci su isticali kandidaturu ekipe CSKA za ovogodišnji Final Four, i retko ko je davao šanse da može da se napravi iznenađenje na strani, međutim, deluje da su se pojedini igrači isuviše rano predali i otpisali meč kao izgubljen još početkom druge četvrtine. Predstoje nam mečevi protiv cigana i posle gostovanje u Francuskoj, gde bi trebali da tražimo pobedu na strani, ali igra (posebno u napadu) mora da se popravi u ovih nekoliko dana koje će ekipa imati da se pripremi.

Zvanicni Sajt Grobari 1970

Partizan über alles

U petak je za igrače i stručno rukovodstvo Partizana završena jesenja sezona, posle čega sledi odmor do 9. januara 2006. kada će se ponovo okupiti i trenirati na terenima sportskog centra Partizan - Teleoptik u Zemunu do 26. januara, a onda pravac Dubai i završna dvonedeljna faza priprema. U Beograd se ekipa vraća nedelju dana pred početak prolećnog dela prvenstva.
Posle poslednjeg treninga u ovoj godini, trener Partizana Jürgen Röber je izašao pred novinare, odgovarao na pitanja i sumirao svoje utiske o svemu u protekla 2 meseca, otkad je došao u Partizan.

Razgovor sa Jürgenom Röberom objavljemo u audio zapisu u celosti, a i ovom prilikom se zahvaljujemo kolegi iz lista Glas javnosti , Vladi Jovanoviću na ustupljenom audio materijalu.

Tekstualni zapis razgovora sa trenerom Röberom možete pročitati u Sportskom žurnalu u rubrici - ŠTAMPA na našem sajtu.

Poslušajte Jürgena Röbera - 1. deo
Poslušajte Jürgena Röbera - 2. deo

bcs schrieb:
Zvezda se napada iz Dubaija

Trener Partizana Jirgen Reber

Zvezda se napada iz Dubaija

Trener Partizana Jirgen Reber uspeo je da posle svih rezultatskih kikseva ove jeseni, koji su njegovog prethodnika Vladimira Vermezovića koštali posla, crno-belu lađu uvede u mirnu luku. Ostao je još prvenstveni meč sa Smederevom, a potom se spušta sidro na prvi deo sezone.

- Posle treninga u petak imaćemo zajednički ručak, a onda se rastajemo na tri nedelje. Posle svih utakmica ove jeseni igračima Partizana, a naročito reprezentativcima, zaista je potreban odmor. Taj odmor ipak treba da bude aktivan i svaki fudbaler će dobiti instrukcije šta treba da radi. Ja ću otići kući u Berlin, a u Beograd se vraćam 3. januara. Prozivka je 9. januara, kada počinjemo da se spremamo za napad na Crvenu zvezdu i titulu - kaže nemački stručnjak koji tvrdi da će se već na prozivci videti promene.

- Do početka priprema znaće se na koga neću računati idućeg proleća, a ko će doći u Partizan. Već sam razgovarao o tome sa direktorom Nenadom Bjekovićem, ali to su bili interni razgovori i ne bih spominjao imena u javnosti. Neki igrači će otići iz kluba, a neki će igrati u „Teleoptiku“. Zbog prelaznog roka i tokom boravka u Berlinu biću u kontaktu sa direktorom.

Plan priprema je već napravljen.

- Prvi deo obavićemo u Beogradu na SC „Teleoptik“. Imaćemo po dva treninga dnevno. Pre podne ćemo raditi na trčanju, a posle podne na tehničko-taktičkim pripremama. Znam da taj deo nije lak, jer kada sam ja bio igrač, posle takvih treninga su znale tako da nateknu noge da niste mogli da stojite, ali samo tako možemo da se spremimo za ono što nas očekuje. Drugi deo priprema obavićemo u Dubaiju.

U Nemačkoj tokom zimske pauze bundesligaši u okviru priprema igraju turnire u malom fudbalu.

- Ne praktikuju svi klubovi da igraju te turnire. Oni se igraju najviše iz finansijskih razloga i treneri na njih ne gledaju rado. Ja više volim da se moja ekipa priprema napolju. Nadam se da ćemo u Beogradu imati veliki broj treninga na otvorenom- dodao je Reber.

A. Anđelić

pa da, a sta je tu sada novost ?? nista novo,Fk Pakistan kao obicno napada sa blizeg istoka, talibani

Monte-Grobar schrieb:
bcs schrieb:
Shvaler schrieb:
pa da, a sta je tu sada novost ?? nista novo,Fk Pakistan kao obicno napada sa blizeg istoka, talibani

Jel to Zvezdu mislis sa Pakistanom :?: :lol:

Nene, nego Zvezdistan :mrgreen:

:lol: ma ko ih jebe :D

Novosti:

Uprkos najavi da će akcija ’’Dobro došli u crno beli svet’’ biti nastavljena sa početkom prolećnog dela sezone, zbog velike želje i insistiranja Grobara iz Bijeljine, ekspedicija FK Partizana u sastavu Branko Rašović, Branimir Bajić, Aleksandar Jovanović, Dragan Velanac i Vladimir Dobrijević, posetila je ovaj grad u Semberiji.

U punoj sali Kinoteke uz sjajnu atmosferu, goste iz Beograda i sve okupljene pozdravili su predsednik kluba prijatelja iz Bijeljine Željko Jovanović, kao i jedan od tvoraca ideje o formiranju kluba prijatelja FK Partizan Miomir Marić, evocirajući uspomene na poslednje gostovanje Partizana u njihovom gradu, kao i kratkim izveštajem o radu kluba prijatelja u minuloj i planovima za nastupajuću godinu. Zatim su se okupljenim navijačima obratili gost - domaćin Branimir Bajić i legenda FK Partizana Branko Rašović, napomenuvši da je uvek lepo biti medju svojima i da im je posebno drago što su se Grobari okupili u tako velikom broju. Dragan Velanac i Aleksandar Jovanović upoznali su okupljene o toku akcije - Dobro došli u crno beli svet- i o velikoj nagradnoj igri u kojoj učestvuju svi sa članskom kartom klubova prijatelja FK Partizana, čije je izvlačenje bilo u ponedeljak 12.12.2005 godine u prostorijama FK Partizana u Humskoj 1.

Posle razmene prigodnih poklona izmedju predstavnika FK Partizana i predstavnika kluba prijatelja usledio je neformalni razgovor, kada su navijači bez ustezanja postavljali razna pitanja, što je potrajalo u narednih sat vremena.

Akcija ’’Dobra došli u crno beli svet’’ je ukupno sa članstvom iz Bijeljine učlanila 5121 člana u 42 grada širom Srbije i Crne gore, kao i u Republici Srpskoj.

Zainteresovani za formiranje Kluba prijatelja u svom mestu mogu kontaktirati Službu za članstvo FK Partizana u prostorijama na stadionu ili na telefon
011 2647 658.

AEK u srcu, Bundesliga u mislima

Vladimir Ivić zadovoljan statusom u grčkom klubu, ali željan afirmacije u nemačkom fudbalu

AEK u srcu, Bundesliga u mislima

Igrači, rukovovodstvo i navijači grčkog AEK-a u dobrom raspoloženju dočekuju dolazeće Božićne i novogodišnje praznike. Drugo mesto u prvenstvu, sa samo bodom zaostatka za Olimpijakosom i čak sedam koraka prednosti u odnosu na Panatinaikos, i realni izgledi za plasman u četvrtfinale nacionalnog Kupa idu na ruku trofejnim ambicijama atinskog kluba, za koji sa uspehom igra bivši Partizanov tandem Nikola Malbaša - Vladimir Ivić, a sa pozicije sportskog direktora vodi Ilija Ivić.
- Iako nas od zvaničnog kraja polusezone deli još duel sa Ksantijem, jednom od najboljih grčkih ekipa koju je teško savladati na sopstvenom a kamoli na njenom terenu, možemo biti zadovoljni rezultatima u prvom delu šampionata. Nalazimo se u vrhu tabele, sa više nego dobrim izgledima za osvajanje titule, koju smo prošle sezone prokockali u poslednjim kolima - rezimira standardni vezista crno-žutih Vladimir Ivić, koji je u sadašnji klub stigao prošle zime.

.......................................................
Prošlo vreme u reprezentaciji

Ne tako davno, Ivić je važio za jednog od najperspektivnijih fudbalera u našoj zemlji, igrača koji bi u budućnosti trebalo da predstavlja oslonac najjačeg državnog tima SCG. Danas je daleko izvan vidokruga selektora Petkovića, a on smatra da će tako i ostati.
- Ne vidim sebe u reprezentaciji. Ne zato što ne bih voleo da se vratim među plave, već zato što je red da na Svetskom prvenstvu igraju momci koji su izneli teret kvalifikacija, sve odreda odlični ljudi i igrači. Moje vreme je prošlo. Kada mi je, sa 23, 24 godine, zbog dobrih igara u Partizanu, bilo mesto u državnom timu, neki nefudbalski faktori učinili su da ne dobijem šansu, a onda su došle povrede, jednogodišnja pauza... - iskren je naš sagovornik, po čijem viđenju plavi na SP 2006, "bez obzira na tešku grupu, mogu da naprave zapažen rezultat".
........................................................

Do mnogih od 12 ostvarenih pobeda stigli ste kroz "iglene uši", u neizvesnim završnicama. Kao da igra nije na nivou rezultata koje beležite?
- Nije, i to je ono što brine, jer ne možeš doveka računati na sreću. Već neko vreme pobeđujemo u poslednjim minutima meča. Ako u međuvremenu ne promenimo neke stvari u igri, bojim se da će nam se tako osvojeni bodovi vratiti kao bumerang. Defanziva nam je jako dobra, taktički zrelo se branimo, ali nam zato napad nikako ne ide. Imamo dosta problema sa organizacijom napada i realizacijom, a da stvar bude gora ne činimo dovoljno da ih eliminišemo. Umesto da, kao što sam to navikao da radim kod Tumbakovića u Partizanu, do rešenja dođemo kvalitetnim treninzima, mi ih tražimo na utakmicama, gde su pritisak i rizik mnogo veći.

Ima li mesta zadovoljstvu na ličnom planu? Kako (pro)cenjujete svoje igre poslednjih meseci?
- Trener, saigrači, navijači i mediji mi ništa ne zameraju, ali ja sam taj koji misli da sam morao i mogao bolje. Nije to još uvek Vladimir Ivić iz prvih pola godine u AEK-u. Dobro se krećem, čini mi se korisno delujem na pozicijama zadnjeg veznog i levog krila, koje menjam u zavisnosti od izabrane formacije, često nameštam golove, ništa ređe dolazim u priliku da ih sam postignem, ali nikako da to učinim. Ni na jednoj od dvanaest utakmica nisam se upisao među strelce, a to je za igrače mog tipa predugačak post. Nerviram se zbog toga, mada znam da što veći pritisak pravim sebi, to su manje šanse da "proradim". Uvek sam, recimo, silno želeo da zatresem mrežu Zvezdi, a otišao sam iz našeg fudbala, a da nisam ostvario taj cilj.

Vi u timu, vaš stariji brat Ilija u funkcionerskoj loži. Kako se nosite sa negativnom konotacijom takvog međusobnog profesionalnog odnosa?
- Upravo zbog tih relacija, dugo sam odugovlačio sa dolaskom u AEK, a onda sam shvatio da je sve na meni. Budem li igrao dobro, niko neće potezati bratski odnos sa sportskim direktorom, i obrnuto. Tako je i bilo. Nije Ilija, već Santos taj koji mi iz utakmice u utakmicu daje šansu.

Porodica na okupu, kontinuirane igre u ambicioznom klubu, život u velegradu... Nemate razloga za promenu profesionalne i životne sredine?
- Lepo mi je u AEK-u, obožavam Atinu i način života u Grčkoj, drago mi je što su mi se posle dužeg vremena ukrstili profesionalni putevi sa Ilijom, ali imam ambiciju da igram u boljoj ligi. Najradije bih se vratio u Bundesligu, po mom mišljenju jednu od najjačih i najorganizovanijih u Evropi. Da pokažem koliko mogu u takvoj konkurenciji, jer u vreme epizode u Menhengladbahu nisam dobio priliku za to - otkriva dalje planove naš internacionalac.

O. Nikolić

Samo titula u mislima

BRANIMIR BAJIĆ NAUČIO LEKCIJU – NE UZBUĐUJE SE ZBOG KONSTANTNIH GLASINA DA ODLAZI U INOSTRANSTVO

Samo titula u mislima

o I prošle zime i letos sam čuo milion kombinacija, a ostao sam u Partizanu
o U derbi ćemo ući izjednačeni, a došao je red da prekinemo neprijatnu tradiciju u duelima sa Zvezdom – plan je defanzivca crno–belih

U GRUPI igrača Partizana čiji se odlazak preko granice aktuelizuje uoči svakog prelaznog roka poslednjih godina je i Branimir Bajić. I nedavno je direktor crno–belih Nenad Bjeković, govoreći o neophodnosti dovođenja pojačanja na poziciji štopera, nagovestio mogući odlazak reprezentativca BiH.
Juče se Beogradom pronela vest da je Bajić našao uhlebljenje u inostranstvu. Informacija ipak nije doprla do Bijeljine, rodnom mestu Partizanovog defanzivca, gde zasad provodi odmor.
– Ne znam ništa o tome – uz osmeh je prokomentarisao Branimir Bajić sećajući se svih dosadašnjih tračeva.
Podsetila je crno–bela „petica” na minule ovogodišnje priče vezane za njegov odlazak u pečalbu.
– I prošle zime i letos sam čuo milion kombinacija, a ostao sam u Partizanu. Jedino sam ozbiljno shvatio želju bečke Austrije da me dovede obzirom da me je kontaktirao sportski direktor tog kluba. Znam i da su me hteli Korejci, a glasine za interesovanje pojedinih turskih klubova, Tereka... sam saznao iz medija.
Odgovor na dilemu da li će ostati ili otići Bajić još nema.
– Verovatno ću jednog dana napustiti Humsku, a kad – to niko ne zna. Da je drugačija situacija u našem društvu, odnosno da su ekonomske prilike bolje, bez razmišljanja bih ostao u Partizanu do završetka karijere.
Kako sad stvari stoje, Bajić će dakle nastaviti da odgovara na zadatke na koje ga obavezuje ugovor sa Partizanom, potpisan do leta 2008. Trenutni status kod trenera Jirgena Rebera mu u potpunosti odgovara. Posle dugo vremena ponovo je postao standaradni član prvog tima, prerastao je u crno–belu amajliju obzirom da je bio starter u poslednjih sedam jesenjih utakmica koliko traje serija pobeda šampiona.
– Naravno da sam zadovoljan kad igram. Trener ima poverenje u mene, a prijatan osećaj je upotpunjen dobrim rezultatima. Sad je sve lakše posle preživljene katastrofe sredinom prvog dela sezone. Minuli prvenstveni uspesi su nam doneli određenu satisfakciju, ali trag na srcu će zauvek ostati od Artmedije, Makabija...
Ne smeta mu ni šetnja po pozicijama u timu. Reber ga je u početku forsirao kao zadnjeg veznog, kasnije mu je silom prilika, zbog povreda defanzivaca, vratio ulogu štopera.
– U poslednjih sedam pobeda sam pet puta učestvovao kao štoper, a dva puta kao vezista. Važno mi je da igram, a uloge su mi bile i biće kako ih trener zamisli.
Dok je Zvezda imala šest bodova prednosti, Bajić je izražavao želju da se razlika prepolovi do kraja jeseni. Vojvodina mu je ispunila Novogodišnju želju i ojačala uverenje da će Partizan ponovo biti šampion.
– Zašto da ne? Na nama je da pobeđujemo, očekujem da će „male” utakmice odlučiti prvaka. Odnosno, nadam se da ćemo u derbi ući izjednačeni po broju bodova sa Zvezdom, došlo je vreme da srušimo neprijatnu tradiciju u međusobnim duelima.
Razmišljanje o pečalbi je zasad u drugom planu, šampionska trka je primarna.
– Mnogo puta sam se opekao dosad, neizvesnost me je izjedala, nisam znao da li idem ili ostajem. Sad sam stoprocentno usmeren na Partizan i novu titulu, samo o njoj razmišljam – zaključio je Branimir Bajić uz napomenu da je prema individualnom programu, koji je svaki igrač dobio uoči odlaska na odmor, juče počeo da trči.
R. Jakšić

SARADNJA NAŠEG ŠAMPIONA I MAKEDONACA BIĆE ZASNOVANA NA TRANSFERIMA U OBA SMERA

Grubješić u Vardaru,
Jeremić u Rabotničkom,
Babić na raskrsnici

SARADNJA Partizana i makedonskih klubova je najavljena i sigurno će biti ostvarena.
Bojan Markoski, štoper Vardara i mlade reprezentacije našeg južnog suseda, je već viđen u Humskoj 1 ove zime. NJegovim stopama verovatno će krenuti i 19–godišnji napadač Ivan Tričkovski, čiji će se dolazak možda prolongirati do leta obzirom da je poslednja tri meseca pauzirao zbog povrede tetive.
Makedonski mediji najavljuju da će prelazaka biti u suprotnom pravcu. Naime, Vardar je zainteresovan da na pozajmnicu uzme Nikolu Grubješića, inače napadača crno–belih predviđenog za odlazak na kaljenje. Drugoplasirani tim na polovini prvoligaške trke želi da svoju odbranu u narednih šest meseci pojača Ivanom Babićem, štoperom Partizana koji je ovu godinu proveo u Obiliću, međutim, interesovanje za njega pokazao je i lider makedonskog šampionata – Rabotnički.
U redove jesenjeg prvaka Makedonije mogao bi i Dragoljub Jeremić. Levi bek crno–belih vratio se letos sa pozajmnice grčkom drugoligašu Panseraikosu, ali nije imao sreće jer se povredio prvom prilikom koju mu je ukazao Reber – u 15. minutu utakmice sa Timokom u Kupu.

PARTIZAN I VOJVODINA NISU NAŠLI „ZAJEDNIČKI JEZIK”

Vukelja preskup

POTRAGA Partizana za napadačem krenula je od Novog Sada, ali bezuspešno. Želja šampiona da angažuje LJubišu Vukelju, sedmostrukog strelca za Vojvodinu u jesenjom delu prvenstvene trke, se po svemu sudeći neće ispuniti.
Kontakt dva kluba je uspostavljen, održani su pregovori, ali Partizan i Vojvodina nisu pronašli „zajednički jezik”. Novosađani su tražili previsoku cenu za obeštećenje, pa Vukelja nije ni ulazio u priču.
Kako sad stvari stoje, napadač lala potražiće inostrani angažman, dok će Partizan morati da oštri špic na drugoj strani.

Bjeković u Nemačkoj

NENAD BJEKOVIĆ, prvi operativac Partizana, otputovao je juče u Nemačku.
U Minhenu će boraviti do ponedeljka, u poseti ćerki, unuku Fabiju i zetu, inače poznatom fudbaleru Miroslavu Steviću, trenutno članu lokalnog drugoligaša Unterhašinga.
Da li će Bjeković vreme provedeno u Nemačkoj iskoristiti samo za odmor i relaksaciju od svakodnevne gužve na stadionu u Humskoj 1 ili će možda iskoristiti priliku za poteru za inostranim pojačnjem ostalo je nepoznanica. Ne bi trebalo da čudi ukoliko direktor Partizana spoji lepo i korisno obzirom da se očekuje da se naš šampion pojača igračem iz Nemačke.

Zurück
Oben