Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Peter Galbraith: Wegen Srebrenica die Oluja erlaubt ; Tudjman wäre verurteilt worden

Uopste nigde nisam tvrdila da sam ja intelektualka, vec treba znati kad se ne treba mesati u neke rasprave, i to jeste kad nemas POJMA.
Uostalom, treba razlikovati gospodu i raju, ne mozes ti coveku kao sto je on reci "jebo te on". Nigde nisam procitala da se on spusta na takav nivo. Sreca tvoja.
A sad odo da pohujem snicle.
pa sto se ti uopste mjesas ? a gospodin moze sam za sebe govoriti netrebas mu ti valjda.....

hmmmmmmm....snicle, bil me pozvala ?

Nema sta, ovi tvoji "argumenti" su toliko ubitacni, da se necu danima oporaviti od ovog udarca
kava.gif

Nego Alissa, jesi li u stanju voditi raspravu bez postavljanja video-snimaka i slicica. Cisto da vidim, jesi li toliko potkovana materijom, da ti valjda nece biti problem razbiti sve moje "lazne" tvrdnje. Izvoli, na tebi je red, kad si se vec pocela umjesati', mozemo malo dublje "zaronit" i ostavit' floskule po strani.

Znaci, nije istina sto tvrdim:
e sad ti ja nemam vise volje...odoh kod babsi na snicle :toothy2:

ich schreibe jetzt weiter auf deutsch, damit alle was von mir haben......
:pinkflower:

du kannst viel behaupten...dieses und jenes und hin und her, aber im video clip da sagt er doch was er denkt und wieso er seine partei gegründet hat....und was er von kroaten hält.

- - - Aktualisiert - - -

ee jesi corava.....

e sad ti ja nemam vise volje...odoh kod babsi na snicle
ich schreibe jetzt weiter auf deutsch, damit alle was von mir haben......

du kannst viel behaupten...dieses und jenes und hin und her, aber im video clip da sagt er doch was er denkt und wieso er seine partei gegründet hat....und was er von kroaten hält.

Zanimljiva teza. Znaci po ovoj logici, ja mogu postaviti jedan video snimak, gdje jedan Milosevic poziva na mir i red u zemlji i mogu na osnovu toga donjet' zakljucak, da se radi o nekom mirotvorcu? Ako ti zaista mislis, da se iz javnih nastupa moze izvuc' istinita namjera jednog politicara ili bilo koga, onda ti nazalost ja tu nemogu dalje pomoc'. Jedino sto ti mogu reci (dal' ces vjerovati ili ne, to je tvoja stvar), da je isti taj Raskovic bio i Milosevicu i Tudjmanu trn u oku, jer im nije bio nacionalisticki "nasminkan" kao ostale karikature tog vrijemena, pa su ga na vrijeme sklonili.

A jos jedno, ona njegova cuvena izjava o srbima da su "lud narod" takodjer se danas krivo tumaci. Ona je izvucena iz konteksa te ponavljana od Tudjmana do besvjesti. Pri tajnim pregovorima medju Tudjmanom i Raskovicem, prvo je bio dogovor da se ne daje nista u javnost, drugo da se nista ne snima. Dr. Franjo, kao veliki "karakter", je odmah posle pregovora trubio i trubio na HTV i novinama ovu izvucenu iz konteksa izjavu g. Raskovica. A g. Raskovic je samo zelio da naglasi razlicitost karaktera i mentaliteta krajiskih Srba prema Hrvatima. Dakle jedna reakcija naroda (koji se je nasao u jednoj teskoj situaciji) , i koja je sasvim drugacija od reakcije hrvatskog naroda, te hrvatima izgleda kao luda. Dakle nama je nesto normalno , a njima " ludo " , i obratno.

Ugodna vecer.

Allissa du bist so peinlich, echt.

Du bist doch keine 50 Jahre alt oder? Du benimmst dich immer wie ein keiffendes, beleidigtes Schulmädchen. Das schlimme ist, du bist zudem nicht wirklich helle im Kopf.

Raskovic war viel eher zu Kompromissen bereit, als z.B. Babic oder Hadzic und auch Tudjman. Mit Babic kam der Anspruch auf Land, Raskovic wollte kulturelle Freiheit. Ich glaube Raskovic selbst hat auch seine Fehler eingesehen, meine ein Interview von ihm gelesen zu haben wo er über seine Rolle in der Vorkriegszeit sprach und verantwortung, für die aufgeheizte Stimmung unter den Serben in Kroatien, übernahm.

Allissa du bist so peinlich, echt.

Du bist doch keine 50 Jahre alt oder? Du benimmst dich immer wie ein keiffendes, beleidigtes Schulmädchen. Das schlimme ist, du bist zudem nicht wirklich helle im Kopf.

hajd ti dreifachkroate bolje idi uci skolu.... kad zavrsis osnovnu imat ces dovoljno godina da budes hausmeister :masar1:

peinlicher als drei mal "hr" in seinem usernamen geht ja wohl nicht

- - - Aktualisiert - - -

Raskovic war viel eher zu Kompromissen bereit, als z.B. Babic oder Hadzic und auch Tudjman. Mit Babic kam der Anspruch auf Land, Raskovic wollte kulturelle Freiheit. Ich glaube Raskovic selbst hat auch seine Fehler eingesehen, meine ein Interview von ihm gelesen zu haben wo er über seine Rolle in der Vorkriegszeit sprach und verantwortung, für die aufgeheizte Stimmung unter den Serben in Kroatien, übernahm.
wer hatte ihm denn welche kulturelle freiheit genommen das er das fordern musste ? und zu welchen kompromissen genau war er bereit ?

Nikad nije postavljao pitanje, ko je koje nacionalnosti, nego je lijecio (pomagao), educirao nove strucnjake iz svoje oblasti. Na samom pocetku rata na svim skupovima je govorio: "Ja vas necu voditi u rat". To je jedna velika rijec u ono vrijeme ili ona njegova "bolje je 10 godina pregovarati nego jedan dan ratovati". Bio je u Zagrebu, pregovarao sa Tudjmanom, setao sa njim po Zagrebu, ali nazalost rat se nije mogao izbjeci. Njega su Babicevi i Marticevi ljudi zvali "ustasom" i "izdajnikom" sto pregovara uopste sa Tudjmanom. Za njega (kao sto si gore napisao) je bila kulturna autonomija unutar AVNOJEVSKIH granica Hrvatske maksimum, nikakvo pripajanje Srbiji.

Zurück
Oben