Bastan söyleyeyim ozaman, benim icin kimse dokunulmaz ve tabu dahilinde degildir, her insan bu dünyada yasamis
ise mutlak zaman zaman hata yapmistir ve kusurludur. Bu hatalari beyan etmek benim demokratik hakkimdir,
bu hak ne Atatürkde durur, ne Fatih Sultan Mehmet de, ne de Erdoganda, ne de bugünkü din adamlarinda vs.
Simdi yazacaklarimi bu isik dahilinde okuyun.
Dedigim gibi Feto veya Cübbeli, ikisininde kendine göre iyilikleri, kötülükleri, dogrulari ve yanlislari vardir. Iyilik yapiyorlarsa
kendi cebinden yapmiyorlar, halk onlara veriyor onlarda ulastiriyor. Cocuk okutuyorlarsa, bedavaya okutmuyorlar,
aidatini veremeyeni, kapi önüne koyuyorlar. Ikiside benim gözümde birer Tofas ve dini konular hakkinda ikisine varasiya kadar
ne alimler din üzerine kitap yazdi onlara bakarim, ihtiyac duyacak olursam.
Gelelim Feto nun ve onun örgütünün dini disi, kaset cekimlerine. Bu konu bile onu din sarlatani olarak göstermeye yeterli.
Hangi dinde, kitapta yaziyor kaset cekmek?
Ich wechsele die Sprache, damit es schneller geht, habe noch etwas zu tun.
Wie auch immer, ich sehe solche Vereinigungen eh als Sekten an und Sekten
nutzen ihre Mitglieder nunmal aus, so ist das. Wenn du dort engagiert bist, dein Bier aber höre auf mir so etwas zu loben.
Ich weiß. ihr Atatürk Loverboys seht es nicht gern, wenn man ihn "kritisiert" (wo soll ich ihn kritisiert haben?) aber so bin ich nun einmal,
dass hat nichts damit zu tun das ich ihn besonders hasse, wenn ich schon jemanden deswegen hassen würde,
wäre es nicht Atatürk sondern seine heutigen Loverboys.
Ich habe Atatürk hier als einen Atheisten dargestellt, was er auch ist, wo ist das Problem?
Wenn du mit der Wahrheit nicht klarkommst, dass er einer war, dein Problem nicht meiner, wo ist da ein Atatürk bashing?
Ist das euer letzter Strohhalm, wenn garnichts mehr klappt uns als Atatürk hater hinzustellen um unsere Argumente zu diffamieren?
Ich habe hier geschrieben, dass Erdogan korrupt ist, hasse ich ihn deswegen?
Man erwägt das für und gegen und legt sich rational fest ohne besondere Gefühle, würde ich zu Atatürks Zeiten leben wäre ich vermutlich
ein glühender Verehrer gewesen, gerade was er militärisch geleistet hat und organisatorisch ein Staat aufzubauen, war eine Meisterleistung.
Und wenn ich über ihn was sagen möchte, dann sage ich dass auch, dazu brauche ich nicht Alexander der Große oder Süleyman der Prächtige
zu sein.
Gelelim gezicilere, su destisi su yolunda kirilir arkadas. Insan gibi izin alip, cikip protestonu edersin, ortaligi atese dumana vermeden, buna lafimiz yok.
Arab bahari gibi nereyi isgal ediyorsun sen? Baktin asker hadim edildi, secimle halt edemiyorsun, kaos yaratayim ülke bölünsün, ekonomi cöksün.
Cünkü herkes biliyorki, Türkiyede ne din ile, ne de ideologi ile secim kazanilir. Secim refah veya refah vaat etmek ile kazanilir, bu hep böyle oldu ve belirli
bir refah seviyesine ulasasiya kadarda böyle gidecek.
Burda türkler seri katil tarafindan dükkanlarinda öldürüldügünde, yürüyüse katildim, alman polisi binlerce toplanmis, hadi bir kargasa cikarinda yersiniz
copu durusu vardi. Bu isler böyle orda biri kargasa cikarsa hepimiz dayak yiyip, dayak atacaktik. Icinde kim hinzir bilemezsin ve ne amacli hinzirlik yaptigini.
Su Hitlerle Erdogani kiyaslamaniz gülünc, adam AB ye girecem diye TR demokrasilesti, aslina bakarsan cok prakmatik bir Basbakan. Biraz fazla saiirlige dalip gidiyor bazen ve sululuk yapiyor dini konularda ama gülü seven dikenine katlanir demis asiklar.
Cok dagitiyorsun konulari ve birsürü beni tanimadan zan üretiyorsun, o yüzden herseye cevap vermiyecegim artik.
Hak hukuk, helal melal bosver, ne tanisiyoruz, ne de senin yazdiginla kalbim kirilmaz benim. Benim sizlerle alip veremedigimde yok, nefretde gütmuyorum.
Sadece birbirimizi öcü olarak görmiyelim diyorum, farkli siyaset görüslerinde olabiliriz ama ben biliyorumki aslinda hepimiz Türkiyemizin iyiligini istiyoruz.
Herkes tabi kendi cizdigi yolu dogru görüyor, kim hakli zaman gösterecek.
Benden bukadar, hayirli geceler