Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Premier League - Thread

ich würde mir wünschen, dass tottenham dritter wird und chelsea vierter, aber leider wird arsenal dort wohl nicht mehr zu verdrängen sein.
naja ich hoffe nicht, dass newcastle auch noch den anderen championsleague-platz wegnimmt.

jelavic spielt sensationell momentan.
hat wohl von all unseren nationalspielern die beste form.
hoffe, dass er diese form irgendwie in die nationalmannschaft pünktlich zur em mitbringen kann.

weiß jemand, ob wettbüros sonntags in der regel auf oder zu haben?
ich frage, weil ich weiß, dass spielotheken offen haben.

weiß jemand, ob wettbüros sonntags in der regel auf oder zu haben?
ich frage, weil ich weiß, dass spielotheken offen haben.

ich wette nicht - ich habe kein Glück im Spiel ...: )))
aber solche Wettbüros haben eigentlich immer offen....

Wolves - City 0:1 Halbzeit

tapfere Wolves, aber City überlegen ....

Pozdrav
Baba

City gewinnt 2:0

Pflichtaufgabe erfüllt !

nächster Spieltag

Showdown in Manchester

City gegen United

Ein Derby, diesmal wie ein Finalspiel um die Meisterschaft.

Pozdrav
Baba

[h=1]Džeko: Volio bih igrati, ali...[/h] Piše: M. Dautbegović Danas, 21:01 Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko vjeruje kako njegova ekipa na kraju sezone moći dohvatiti prvo mjesto na tabeli Engleske.
[h=1]Dosije[/h]
Preporuči

• Podijeli400
  • print_icon.jpg
    Printaj

U razgovoru za SportSport.ba, naš je reprezentativac pričao o šansama Citya za naslov prvaka, o Robertu Manciniju, Carlosu Tevezu, Emiru Spahiću, Vedadu Ibiševiću, nadolazećem Evropskom prvenstvu u fudbalu...

Manchester City se danas vratio u utrku za naslov prvaka, ali United je i dalje prvi, sa tri boda prednosti.

"Još su tri kola do kraja sezone i puno je toga još u igri. Samo smo krivi što nismo na vrhu tabele, jer smo tamo proveli 27 kola. Ispustili smo prvo mjesto i sada će ga biti teško vratiti. Međutim, pokušaćemo dobiti sve utakmice do kraja, pa i onu protiv Mancheter Uniteda i ispraviti greške koje smo pravili u ranijim utakmicama. Napravićemo sve ne bi li do kraja osvojili prvo mjesto, ali moram reći da smo prezadovoljni i sa drugim mjestom, jer je to ogroman pomak u odnos na prošlu sezonu", kaže Džeko u razgovoru za SportSport.ba.

Kako si zadovoljan sa svojim statusom u Manchester Cityu?

"Naravno, volio bih da igram više, ali o tome odlučuje trener. U prvom dijelu sezone sam imao veliku minutažu, koju sam opravdao na terenu, kada sam postigao većinu svojih golova. U drugom dijelu sezone sam pomalo u drugom planu ali je trener taj koji odlučuje. Ponavljam, volio bih da igram više, ali trener odlučuje o sastavu i poštujem njegove želje".

Kakva je razlika između odbrana u Njemačkoj i Engleskoj? Protiv koga je bilo najteže igrati?

"U Engleskoj se igra puno tvrđe nego u Njemačkoj. Na početku mi je bio mali problem da se priviknem jer su odbrane puno tvrđe i pušta se mnogo oštrija igra, sa dosta kontakta. Ipak, ako nekog moram izdvojiti onda je to odbrana Stoke Citya, jer igraju dugim loptama i u utakmici protiv njih sam više proveo vremena u zraku nego na zemlji. Protiv Stokea je jako teško igrati jer igraju na snagu, mada i sve ostale odbrane su jako tvrde i dobre i napadač se mora dobro namučiti da dođe do gola.

Jesi li u kontaktu sa saigračima iz reprezentacije?

"Redovno se čujem sa svim saigračima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, a najčešće sa kapitenom Emirom Spahićem, s kojim se redovno dopisujem mada i sa ostalim sa u stalnom kontaktu".

Vedad Ibišević je zablistao u prelaskom u Stuttgart, kako ocjenjuješ njegove nastupe?

"Vedad Ibišević? Nema su tu puno reći. Njegova forma govori dovoljno za njega. Kada je potpisao za Stuttgart, rekao sam mu da je napravio odličan posao. Igrao sam u Njemačkoj i znam kakva je ekipa Stuttgart, znam koliko je taj klub dobar. Njegovim dolaskom u tu ekipu za njih su krenuli i bolji rezultati. Znam da su na pragu Evropske lige, s tim da bih volio da ih Vedo odvede u Ligu prvaka, koja im nije daleko. Ako ovako nastave igrati do kraja sezone ništa nije nemoguće. Bilo bi super kada bi se u Ligi prvaka sastali Vedo i ja".

Vratimo se u Manchester. Povratkom Carlosa Teveza izgubio si mjesto u prvom timu. Je li opravdana odluka menadžer Roberta Mancinija da prednost dadne Argentincu?

"Tevez nije razlog što ja igram manje. Meni je najbitnije da igramo dobro kao ekipa. Stavljanje Teveza u prvi tim je odluka menadžera i ja to moram poštovati. Nema tu neke ljubomore. Svi smo profesionalci i moramo poštovati odluke trenera. Nekad igram manje, nekad više i to je tako. Ekipa dobro igra i to je ipak najbitnije, a nadam se da ćemo ovako nastaviti i do kraja sezone".

Bliži se Evropsko prvenstvo. Prognoza?

"Mislim da su Španija i Njemačka veliki favoriti. Ipak, iskreno se nadam da će Hrvatska napraviti puno, ako prođe grupu koja je zaista teška. Volio bih da prođu dalje, da mogu gledati nekog od svojih prijatelja i da mogu navijati za njih".

I za kraj, kako provodiš slobodno vrijeme u Manchesteru?

"Najviše vremena provodim sa Aleksandrom Kolarovim i Stefanom Savićem, a u slobodno vrijeme volim pogledati neki film, koji mi preporuče", dodao je Džeko u razgovoru za SportSport.ba.

Man United vs Everton 4:4

normalerweise muss man so ein spiel gewinnen..klar,aber
Wenn man die erste Halbzeit mal in Klammern setzt, haben wir uns heute eig ganz gut verkauft. 4 richtig schöne Tore von uns die zeigen, dass wir einiges an Potential und Angriffskraft haben.

Das erste Tor von Everton war nen relativer Lucker - Evra zu spät nach draußen verschoben... nunja so wirds gemacht Abwehr strecken und dann Seitenwechsel. Dass er den so köpft, klappt vermutlich auch im Training nur 1 von 10 mal.
Die anderen Gegentore waren alle Sekundenschlaf. Rio und Jonny waren eigentlich ganz gut aber sobalds im Strafraum etwas bevölkert wurde, wars bei denen aus. Das war schwach...ein vidic wäre goldwert gewessen heute.Das sieht man mal wieder wie er an allen ecken und kanten fehlt.

An sich ein geiles Spiel für - mal wieder - danke dafür.
Im Derby wirds ziemlich auf die Taktik ankommen. Ich gehe davon aus, dass Mancini bei der Motivation, die sie jetzt haben, ordentlich pressen lassen wird. Unsere Achillesferse - aber wir haben ja jetzt eine Woche um uns drauf einzustellen. Dass Nani wieder in Form kommt, is sicherlich der Sache nicht abträglich.

ps: City kann nur gleichziehen und die müssen noch nach newcastle die um die CL plätze spielen - im Fall des Falles müssen wir dann halt Swansea und Sunderland jeweils mit 8-0 wegknallen.

B E L I E V E

Noch so lange bis Montag und die Nervosität wird bei mir immer größer.

Die Frage ist mit welcher Aufstellung wir spielen sollten. Ich denke das es auf der RV Position eine Veränderung geben könnte, weil Rafael nicht gut ausgesehen hat im letzten Spiel und er eher dafür gut ist mit Valencia nach vorne was zu machen. Ich würde daher gerne Jones für Rafael sehen weil ich ihn defensiv stärker sehe als Rafael und offensiv stärker als Smalling.

Auf den Flügeln heisst es dann 2 aus 3. Nani, Young und Valencia. Echt klasse das wir dieses Luxusproblem haben und alle fit sind. Ich würde hier Valencia und Nani spielen lassen, weil ich denke das Nani wieder zur Topform findet und Valencia seit Wochen in Topform ist. Young kann man dann noch als Joker bringen.

Die anderen Positionen sind mMn klar. Die IV war zwar nicht gut gegen Everton, allerdings wäre es falsch da vor so einem wichtigen Spiel nochmal umzubauen. ZM steht auch mit Carrick und Scholes, und im Sturm sehe ich Welbeck momentan besser als Chicharito.

So würde dann also meine Aufstellung aussehen:

------------de Gea----------
Jones-Evans-Ferdinand-Evra
Valencia-Carrick-Scholes-Nani
------Rooney-------Welbeck----

Glaube dran das wir es schaffen. Wir können alle schlagen, wir sind Manchester United. Hätte uns am Anfang der Rückrunde einer gesagt vor dem Duell gegen City habt ihr 3 Punkte Vorsprung hätten wir das unterschrieben. Nun kommt ein wenig die Angst weil wir 5 Punkte abgegeben haben. Also BELIEVE!

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben