Na Koševu se spremaju za nastavak sezone
Sarajevo želi Hotu i Trivunovića
Piše: A. Jelić
Utorak, 05.01.10. 18:45.
Na Koševu su spremni za nastavak sezone, barem tako kažu ljudi u FK Sarajevo. Ovu polusezonu su najavili da će se boriti za titulu, a za to sigurno im trebaju pojačanja.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK Željezničar
Od uprave kluba sa Koševa smo saznali da na Koševo sigurno dolazi nekoliko novih igrača.
"Mi ćemo se sigurno pojačati u ovom prelaznom roku. Realno, na našem tržištu i nema previše igrača koji mogu igrati za Sarajevo. Ipak, mi smo stupili u pregovore sa par igrača i ovih dana će se znati prvo naše pojačanje“, rekao je Senand Merdanović, sportski direktor Sarajeva.
Naš portal uspio je saznati koji su to igrači, koji bi mogli nastaviti karijeru na Koševu. Pregovori su početi sa Almedinom Hotom, koji već tri godine treba da se vrati na Koševo, ali Hota je uvijek do sada nalazio neki razlog i nije se ostvario njegov transfer. Hoće li ovaj veznjak završiti na Koševu vidjet ćemo ovih dana. Kao veliko pojačanje se spominje i Vule Trivunović, koji je rekao da će se javiti Upravi Sarajeva do sredine januara i tada im reći da li će doći na Koševo.
Najveće pojačanje bi navodno trebao biti Nikola Šafarić, fudbaler Slaven Belupa. Ovaj igrač ima solidnu karijeru iza sebe, a još je nastupao za Varteks i Rijeku. Ako bi uspjeli dovesti ovoga igrača, onda bi to svakako bilo veliko pojačanje za Sarajevo.
Što se tiče odlazaka, kofere je već spakovao Emir Janjoš, koji karijeru nastavlja u Norvškoj. Status Muhameda Džakmića još nije riješen i ne zna se gdje će ovaj igrač nastaviti karijeru. Od igrača koji bi mogli otići sa Koševa spominje se i Muhamed Alaim, Ajdin Maksumić, koji bi mogao nazad u Rusiju i Milan Muminović.
Jedan od onih koji će najvjerovatnije napustiti Koševo je Damir Hadžić, koji ima nekoliko ponuda, ali najkorektnija je ona iz Azerbejdžana iz Mughane, kluba koji vodi Alispahić.
"Zvali su me već neki klubovi, koji su zainteresovani za mene. Najkonkretniji su bili iz Azerbejdžana i oni su mi ponudili odlične uslove. Zaista ne znam šta da radim u ovom trenutku, volio bih pomoći Sarajevu, ali ovo mi je možda posljednja šansa da nešto i zaradim. Sve će se znati do kraja ove sedmice, kada ću odlučiti šta i kako dalje“, rekao je Damir Hadžić za SportSport.ba.