Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Premijer Liga - BiH

jaja i Bingo nije loce...:D^^

Ja also das ein Spieler 1000€ +Wohnung +Auto bekommt hätt ich nicht gedacht.
Das heißt die richtig guten in der Premijerliga leben nicht schlecht und genießen trotz des Rufs der Liga eine internationale Präsenz. (Im Bezug auf die Scouts und die Möglichkeiten bezogen)

Zur Türkei kann man sagen, das da Manschaften dabei sind. In Serbien sind die aus Belgrad gut dabei aber das wars auch .... ob du das akzeptieren willst oder nicht, das ist mir egal aber du siehst ja ehh alles nen bisschen "allesmadeinhrisgut" von daher juckt es mich net was deine Meinung ist....

Ich kann mit der Wahrheit leben. Bosnien kannst du mit Kreisklasse vergleichen und HR vll mit Kreisliga (aber die sind nen tick besser als BiH Liga)

ein tick besser? Bei euch spielen die meisten besten ligaspieler nach 3 jahren in der kroatischen: hrgovic, ibricic, bartolovic, mujdza, usw....

Dinamo hatte dieses jahr in der liga 6 punkte in der grupee und und somit 3. platz in der gruppe, partizan hatte grad mal 3 punkte und was bosnien angeht , da war schon lange keiner mehr in der el ;)

Mladi fudbaler Veleža optimističan
siroki__velez_bubalo.jpg

Uspješan povratak Riada Demića

Piše: A. Jelić
Ponedjeljak, 04.01.10. 09:07.
Još svega šest dana dijeli fudbalere Veleža od starta priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
vise_4.jpg
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
vise_4.jpg
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK Željezničar
Igrači su još uvijek u svojim domovima, kao i trener Abdulah Ibraković, koji posljednjih dana skupa sa Upravom kluba vrijedno radi na dovođenju kvalitetnih pojačanja pred drugi dio sezone u kojem navijači Rođenih imaju velika očekivanja.

Jedan od igrača od kojih se na proljeće očekuje mnogo je mladi Riad Demić. Demić je izdanak Veležove škole fudbala, jedan od važnijih igrača Veleža u prošloj sezoni, u ovoj je preskočio prvih deset kola, i to zbog, kako smo ranije pisali, mononukleoze.

”Imao sam jedan cilj, a to je da se vratim prije kraja jesenjeg dijela i u tome sam uspio", kaže Demić”.

Svoj debi nakon višemjesečne pauze, ovaj veznjak je imao na Grbavici, u okviru osmine finala Kupa BiH.

”Ušao sam u finišu, tek toliko da osjetim teren i atmosferu nakon duge pauze. Grbavica i sav taj ambijent su bili najbolja prilika za to. Bio sam izuzetno sretan, s obzirom da sam prethodno prošao kroz pravi pakao, u kojemu o fudbalu nisam mnogo ni razmišljao. Kasnije sam priliku dobio i u okršajima sa Rudarom i Slobodom”.

Velež je jesenji dio sezone završio trijumfalno, četvrti ste na tabeli, sa vrlo povoljnim izgledima da napokon vidi Evropu.

”Sve mečeve za koje nisam bio u kombinaciji sam proživio kao da sam na terenu sa svojim saigračima. Bilo mi je teško što i ja ne mogu istrčati i zaigrati s njima, ali sada je sve to iza mene i samo sam skoncentrisan na budućnost. Nadam se da ću se u predstojećoj polusezoni vratiti na pravi način i igrati kao što sam igrao prošle sezone. Konkurencija u timu je žestoka, ali ja se ne predajem tek tako i vjerujem da ću uz maksimalno zalaganje svojim radom i trudom izboriti svoje mjesto pod suncem. Što se tiče našeg krajnjeg plasmana, vjerujem da ćemo završiti među prve tri ekipe i zaigrati u Evropi”, rekao je u razgovoru za SportSport.ba, potencijalni mladi reprezentativac iz Veleža.

Na Koševu se spremaju za nastavak sezone
5_5_04.jpg

Sarajevo želi Hotu i Trivunovića

Piše: A. Jelić
Utorak, 05.01.10. 18:45.
Na Koševu su spremni za nastavak sezone, barem tako kažu ljudi u FK Sarajevo. Ovu polusezonu su najavili da će se boriti za titulu, a za to sigurno im trebaju pojačanja.
vise_4.jpg
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
vise_4.jpg
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK Željezničar
Od uprave kluba sa Koševa smo saznali da na Koševo sigurno dolazi nekoliko novih igrača.

"Mi ćemo se sigurno pojačati u ovom prelaznom roku. Realno, na našem tržištu i nema previše igrača koji mogu igrati za Sarajevo. Ipak, mi smo stupili u pregovore sa par igrača i ovih dana će se znati prvo naše pojačanje“, rekao je Senand Merdanović, sportski direktor Sarajeva.

Naš portal uspio je saznati koji su to igrači, koji bi mogli nastaviti karijeru na Koševu. Pregovori su početi sa Almedinom Hotom, koji već tri godine treba da se vrati na Koševo, ali Hota je uvijek do sada nalazio neki razlog i nije se ostvario njegov transfer. Hoće li ovaj veznjak završiti na Koševu vidjet ćemo ovih dana. Kao veliko pojačanje se spominje i Vule Trivunović, koji je rekao da će se javiti Upravi Sarajeva do sredine januara i tada im reći da li će doći na Koševo.

Najveće pojačanje bi navodno trebao biti Nikola Šafarić, fudbaler Slaven Belupa. Ovaj igrač ima solidnu karijeru iza sebe, a još je nastupao za Varteks i Rijeku. Ako bi uspjeli dovesti ovoga igrača, onda bi to svakako bilo veliko pojačanje za Sarajevo.

Što se tiče odlazaka, kofere je već spakovao Emir Janjoš, koji karijeru nastavlja u Norvškoj. Status Muhameda Džakmića još nije riješen i ne zna se gdje će ovaj igrač nastaviti karijeru. Od igrača koji bi mogli otići sa Koševa spominje se i Muhamed Alaim, Ajdin Maksumić, koji bi mogao nazad u Rusiju i Milan Muminović.

Jedan od onih koji će najvjerovatnije napustiti Koševo je Damir Hadžić, koji ima nekoliko ponuda, ali najkorektnija je ona iz Azerbejdžana iz Mughane, kluba koji vodi Alispahić.

"Zvali su me već neki klubovi, koji su zainteresovani za mene. Najkonkretniji su bili iz Azerbejdžana i oni su mi ponudili odlične uslove. Zaista ne znam šta da radim u ovom trenutku, volio bih pomoći Sarajevu, ali ovo mi je možda posljednja šansa da nešto i zaradim. Sve će se znati do kraja ove sedmice, kada ću odlučiti šta i kako dalje“, rekao je Damir Hadžić za SportSport.ba.

Promjena na klupi Banjalučana
konferencija190.jpg

vise_4.jpg
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
vise_4.jpg

Marić predstavljen kao novi trener
Borca

Piše: M. Dautbegović
Utorak, 12.01.10. 18:17.
Zoran Marić danas je i službeno predstavljen u Banja Luci kao trener Borca, te je odradio i prvi trening sa svojom novom ekipom.

Marić je sa upravom banjalučkog kluba postigao dogovor o saradnji na godinu i pol, a kao cilj je istaknut plasman u jedno od evropskih takmičenja na kraju sezone.

"Borac je veliki i ambiciozan klub i meni je izrazito drago da sam dio ovog projekta. Uprava kluba pred mene nije stavila nikakav imperativ osvajanja prvenstva ili Kupa BiH, ali na meni je da se trudim da kao ekipa imamo što bolje rezultate, za koje odgovornost snosim isključivo ja", rekao je Marić.

"Do sada sam gledao nekoliko utakmica Borca i da bi stekao bolje znanje u ekipu sa kojom raspolažem biće mi potrebno nekoliko treninga. Ipak, mislim da imamo veoma kvalitetnu ekipu, kojoj će možda biti potrebno i neko pojačanje, ali za sada je još uvijek rano o tome i govoriti", dodao je Marić.

Marić je istakao da najvjerovatnije neće mijenjati stručni štab, u kojem će ostati isti ljudi koji su do sada asistirali Velimiru Stojniću.

Zeljo wird wohl Meister.

Am 17.4 spielen sie zuhause gegen Borac wo sie sich die Meisterschaft sichern könnten.

Hier ist die Tabelle

Tabele | SportSport.ba

Zuletzt bearbeitet:
Zeljo führt 1:0 gegen Borac.

Grbavica ist ausverkauft, heute könnten sie einen großen Schritt zur Meisterschaft machen.

Edit: 2:0 durch Bekric 41'

Borac verkürzte vor der Halbzeitpause zum 2:1.

Zuletzt bearbeitet:
_MG_3363.JPG

Das ist/war wirklich das beste Spiel welches unsere Liga zu bieten hat. Diese beiden Mannschaften könnten es auch in die Euroleague schaffen.

1.Željezničar47
2.Borac 44

So siehts jetzt vorne aus. Wird trotzdem nochmal spannend, aber mit jetziger Form traue ich Zeljo den Titel zu.

Zurück
Oben