Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Prishtina - Bauprojekte

Da fehlt noch etwas: die Spitze auf dem Runddach, wie bei alten Gebäude. Das macht das Gebäude vollkommener. Ausserdem sah die Farbe des alten Daches besser aus als das neue, silberne Dach, finde ich :)

Da fehlt noch etwas: die Spitze auf dem Runddach, wie bei alten Gebäude. Das macht das Gebäude vollkommener. Ausserdem sah die Farbe des alten Daches besser aus als das neue, silberne Dach, finde ich :)

Ich finde man hätte für das Dach dieses Türkisgrüne, nehmen sollen.
Das passt viel besser zum neoklassischen Baustil und sieht auch sehr schön aus.

st_nicholas_church_prague_czech_republic_photo_prague_gov.jpg

Prag--3820.jpg

Kuppel-Kopenhagen-kuppeldach-Kuppel-Grau-Architektur-510.jpg

berliner-dom-lustgarten-im-sommer-cimg9595b-800x600.jpg

Ich finde man hätte für das Dach dieses Türkisgrüne, nehmen sollen.
Das passt viel besser zum neoklassischen Baustil und sieht auch sehr schön aus.

berliner-dom-lustgarten-im-sommer-cimg9595b-800x600.jpg

Das ist wiederum eine natürliche Alterungspatina. Ich frage mich nur, ob das alte Dach des Objekts in Prishtina auch seine Farbe durch eine natürliche Alterungspatina erhalten hat oder ein andere Material genutzt wurde, das diese orange-gelbliche Farbe hatte?!

Wenn's Kupfer ist wird es von alleine Gruen ;)

Ja stimmt ist ja eigentlich Kupfer :D

Bei dem neuen Dach sieht es mir eher nach einem Zinkdach aus. Wie da wohl die Patinierung aussieht?!

Da hier niemand aktualisiert mache ich das mal

World Trade Center PR - 6 Mai 2013

ENK Komplex - 05.05.2013

20130505180002.jpg

20130505173828.jpg

20130505173433.jpg

20130505173428.jpg

20130505172836.jpg

20130505172832.jpg

20130505172821.jpg

20130505172816.jpg

20130505172811.jpg

20130505173433.jpg

20130505172138.jpg

AXIS Komplex 05.05.2013

20130504145103.jpg

20130504145059.jpg

Arberia Wohnviertel - 17.04.2013

ssc2.jpg

ssc1w.jpg

a092r.jpg

49557093.jpg

Nartel Center - 05.05.2013

IMG_0328.jpg

20130505173717.jpg

20130505173724.jpg

20130505173728.jpg

04.05.2013
Sheshi Zahir Pajaziti:

27415541.jpg

31109967.jpg

58308015.jpg

70629858.jpg

11989170.jpg

Sheshi Skenderbeu:

97312978.jpg

22492871.jpg

56600161.jpg

Einkaufs- und Spaziermeile, im Stadtviertel Pejton, Prishtina. Das Projekt wird in nächster Zeit durch die Gemeinde Prishtina in Auftrag gegeben.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Die Gemeinde hat mit dem Projet begonnen. Die Ladenbesitzer wurden aus den alten Lokalen bereits umgesiedelt. Mit dem Abbruch der alten Gebäude wird vermutlich in den kommenden Tagen begonnen.

Die Gemeinde hat mit dem Projet begonnen. Die Ladenbesitzer wurden aus den alten Lokalen bereits umgesiedelt. Mit dem Abbruch der alten Gebäude wird vermutlich in den kommenden Tagen begonnen.

32947d1362344224-prishtina-bauprojekte-pejton_pr_3d_001_v5_0010011_pp.jpg

In der Straße ist doch dieses kleine, bekannte Geschäft mit einer riesigen Auswahl an gebrannten Filmen, Musik-CD's und Software. :D
Wäre ein großer Verlust für mich wenn der wegzieht.

In der Straße ist doch dieses kleine, bekannte Geschäft mit einer riesigen Auswahl an gebrannten Filmen, Musik-CD's und Software. :D
Wäre ein großer Verlust für mich wenn der wegzieht.

Ja, das war der. Dort hat man erstaunlicherweise auch viele Arbeiter ausländischer Missionen einkaufen gesehen, obwohl sie die Kriminalität gegen das geistige Eigentum hätten bekämpfen müssen :D Vor allem die von der UNMIK waren damals Stammkunden. Ich selbst habe da auch früher viel eingekauft. War ein echt super Laden :D

Shtegu i vrapimit përfundon së shpejti

timthumb.php

Komuna e Prishtinës, vitin që shkoi ka filluar të ndërtojë shtegun e vrapimit, në Parkun e Taukbashqes dhe punimet tanimë janë kah fundi andaj , sipas komunarëve, ky shteg, ndër të rrallët në kryeqytet, shumë shpejt do të jetë gati.

Ai do të jetë i tillë që i plotëson të gjithë parametrat e shtigjeve të tilla dhe deri më tash në këtë shteg me gjatësi rreth 595 metra dhe me dy korsi është bërë rrethimi i hapësirës së shtegut dhe vendosja e rërës në atë hapësirë.

Zyrtarë nga komuna kanë thënë se “Shtegu i vrapimit është në pjesën e finalizimit dhe , sipas kësaj dinamike ditëve në vijim do të lëshohet në përdorim. Ai është shteg rekreativ , pra nuk është profesionist por i plotëson kushtet e shtigjeve të tilla për të gjithë ata që daljen në natyrë dhe rekreacionin me ecje e vrapim e kanë bërë kulturë të veten . Punimet nuk janë përfunduar më herët edhe për arsye se shtresa e fundit e quajtur “tartam”, vendoset vetëm kur temperaturat janë më të larta”, tha Valbona Gashi Uka, shefe e Sektorit për Rini dhe Sport në Drejtorinë e Kulturës. Sipas saj, ky shteg është ndërtuar me qëllim të shfrytëzimit nga qytetarët por edhe atletët.

Sipas saj, Departamenti për Kulturë është duke investuar në ngritjen e infrastrukturës sportive dhe rinore duke iu ofruar të rinjëve dhe qytetarëve të Prishtinës mundësi për aktivitete sportive dhe rinore.

Se sa kanë kushtuar në tërësi punimet për këtë shteg nuk është njoftuar, përkatësisht në pyetjet dërguar, gazeta nuk ka marrë përgjigje rreth kësaj.

Disa nga banorët e lagjes apo ata që praktikojnë të vizitojnë parkun që po ndërtohet shprehen të habitur pse ende nuk është gati ky shteg.

“Nuk e di sa punë kanë mbetur në këtë shteg por e di se ka kaluar kohë prej se kanë filluar punimet”, tha qytetari Skender Maliqi i cili, megjithatë, shprehet i kënaqur me atë që po bëhet.

“Më duket gjë e mirë, kjo punë, pasi që tash e tutje atletët por edhe qytetarët do të kenë një hapësirë të veçantë ku të dalin për të vrapuar. Kjo më bën të shpresoj se Komuna, tash që ka filluar, nuk do të ndalet vetëm me kaq por do të investojë shumë më shumë për sportin në kryeqytet”, tha ai.

Punët për rregullimin e një shtegu për vrapim i pëlqen prishtinasi tjetër Afrim Hasani.

“Kaloj shpesh këndej dhe me të thënë të drejtën, i kam parë se po punohet por se çka nuk e kam ditur... Shtegu për vrapim është më shumë se i duhur sepse kohëve të fundit dëshira për vrapim përveç atletëve është rritur edhe tek qytetarët që nuk merren me këtë sport”, ka thënë ai.

Afrimi i sugjeron që shtigje të tilla të regullohen edhe në vende tjera të kryeqytetit. “Kryeqyteti ka shumë nevojë për shtigje të tilla për amatorë dhe ndërtimi i tyre nuk e besoj se do t’i kushtonte shtrenjtë Komunës”, tha ai.

http://www.zeri.info/artikulli/5638/...don-se-shpejti
_________________________________________________________________________________________________________

Sheshet e Prishtinës për Ditën e Çlirimit

f111sheshevulose1368265.jpg

Publikuar: 11.05.2013 - 11:40

Prishtinë, 11 maj - Punimet në dy sheshet kryesore në kryeqytet, në atë ‘Ibrahim Rugova’ dhe ‘Zahir Pajaziti’ kanë hyrë në fazën përfundimtare. Zyrtarët komunalë janë optimistë se ato do të jenë të gatshme në Ditën e Çlirimit të Prishtinës, më 11 qershor. Ndërsa qytetarët thonë se këto dy projekte i kanë dhënë një pamje të re dhe shumë më të freskët qytetit të Prishtinës.

Punimet në sheshin ‘Ibrahim Rugova’ dhe ‘Zahir Pajaziti’ janë duke u zhvilluar me një dinamikë të përshpejtuar. Aktualisht është duke u punuar në shtigjet për pushimore, ndërsa punimet tashmë kanë përfunduar në hapësirat e parapara për gjelbërim.

Zëdhënësi i komunës, Asdren Osaj pranon se kanë pasur vonesa, por sipas tij ato janë bërë me qëllim që projektet të kryhen në mënyrë sa më cilësore, raportoi rtk. Sipas tij sheshet do të jenë të gatshme për Ditën e Çlirimit të Prishtinës.

Osaj, bëri të ditur se punimet në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ do të kryen sipas planit, duke përfshirë edhe toaletet publike, meqë ka sinjale pozitive nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, e cila ditë më parë kishte urdhëruar që të ndërpriten punimet në ndërtimin e tualeteve publike në këtë pjesë të kryeqytetit.

Sheshet e Prishtinës për Ditën e Çlirimit - Lajme - Koha Net

- - - Aktualisiert - - -

Der neue Flughafen Prishtina:

prn01.png

prn03.png

prn04.png

prn05.png

prn06.png

prn07.png

Zurück
Oben