Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Prishtina - Bauprojekte

3_2013_Future_-Prishtina-1200x796.jpg


2_2013_Future_-Prishtina-1200x796.jpg

Sieht gut aus,aber wie hoch soll es am Ende werden??
 
Ja si do të ndryshojë për të mirë Prishtina

Që nga 1 Korriku kur është mbajtur punëtoria në Prishtina Architecture Week, nën udhëheqjën e Skye J Duncan nga Departamenti i Planifikimit të Qytetit në New York, Fondacioni Kosovar i Arkitekturës dhe Komuna e Prishtinës janë duke punuar në trajtimin e trotuarëve dhe fasadave në rrugët e kryeqytetit.

Deri tash janë trajtuar rrugët në zonën qendër: Rexhep Luci, Rr. Garibaldi, Qamil Hoxha, Imzot Nikë Prelaj, Perandori Justinian, Dëshmorët e Kombit, Sylejman Vokshi, Tringë Smajli Eqrem Qabej dhe Fehmi Agani.

Në zyrën e KAF-it, punojnë mbi 15 studentë dhe 2 arkitektë të gjithë këta pa kompenzim. Fotografitë që po i shihni janë disa nga puna e KAF-it dhe Komunës së Prishtinës.

Për të gjitha rrugët që janë duke u analizuar është duke u prodhuar edhe dokumentacioni përcjellës se bashku me paramasat & parallogaritë për intervenimet që do bëhen. Përpos parandalimit te parkimit te veturave në trotuarë është duke u trajtuar edhe qasja për persona me aftësi të kufizuara qofshin ata me karroca apo të vërber, revitalizimi i hapësirave publike te cilat janë të papërdorura për momentin, tregu dimëror, trajtimi i oborreve të shkollave fillore dhe mesne me komunë, projekti për rrugën e qendrueshme, e shumë projekte tjera. /Indeksonline/

pr.jpg

pr1%281%29.jpg

pr2%282%29.jpg

pr3%281%29.jpg

pr4%281%29.jpg

pr5.jpg

pr6.jpg

pr7.jpg

pr8.jpg

pr9.jpg

pr10.jpg

pr11.jpg

pr12.jpg

pr13.jpg

pr15.jpg
 
Ja si do të ndryshojë për të mirë Prishtina

Që nga 1 Korriku kur është mbajtur punëtoria në Prishtina Architecture Week, nën udhëheqjën e Skye J Duncan nga Departamenti i Planifikimit të Qytetit në New York, Fondacioni Kosovar i Arkitekturës dhe Komuna e Prishtinës janë duke punuar në trajtimin e trotuarëve dhe fasadave në rrugët e kryeqytetit.

Deri tash janë trajtuar rrugët në zonën qendër: Rexhep Luci, Rr. Garibaldi, Qamil Hoxha, Imzot Nikë Prelaj, Perandori Justinian, Dëshmorët e Kombit, Sylejman Vokshi, Tringë Smajli Eqrem Qabej dhe Fehmi Agani.

Në zyrën e KAF-it, punojnë mbi 15 studentë dhe 2 arkitektë të gjithë këta pa kompenzim. Fotografitë që po i shihni janë disa nga puna e KAF-it dhe Komunës së Prishtinës.

Për të gjitha rrugët që janë duke u analizuar është duke u prodhuar edhe dokumentacioni përcjellës se bashku me paramasat & parallogaritë për intervenimet që do bëhen. Përpos parandalimit te parkimit te veturave në trotuarë është duke u trajtuar edhe qasja për persona me aftësi të kufizuara qofshin ata me karroca apo të vërber, revitalizimi i hapësirave publike te cilat janë të papërdorura për momentin, tregu dimëror, trajtimi i oborreve të shkollave fillore dhe mesne me komunë, projekti për rrugën e qendrueshme, e shumë projekte tjera. /Indeksonline/

pr.jpg

pr1%281%29.jpg

pr2%282%29.jpg

pr3%281%29.jpg

pr4%281%29.jpg

pr5.jpg

pr6.jpg

pr7.jpg

pr8.jpg

pr9.jpg

pr10.jpg

pr11.jpg

pr12.jpg

pr13.jpg

pr15.jpg
Ach wie süss, man muss schon zweimal hinschauen um den unterschied zu sehen. :geil:
 
Nartel Center


iqcH4do.jpg

Aktueller Stand


20141028_145007.jpg

20141028_145056_0.jpg


15651698410_13ca472143_b.jpg

- - - Aktualisiert - - -

ENK Complex | 165 m | 42, 24, 20 fl/kate | U/C (në ndërtim)

bnZBgZN.jpg


Height: 165 m
Status: Under Construction
Investor: ENK Invest Group
Main contractor: Konstruktor (Split,Croatia)
Estimated Completion: Phase 1: 2011, Phase 2: 2014

Cost: 400 million EURO
Architect: www.anarch.biz

J9FNrBe.jpg


FNR4Cp2.jpg


UFbfvnD.jpg


WDv4FjI.jpg


uFHyVSh.jpg


pQlNNd6.jpg


KIFd53l.jpg


9IQfBF8.jpg


oBoyrl2.jpg


DnpMMZL.jpg


nkB0AbI.jpg


UuowGlA.jpg


L6FeFn4.jpg


TpQuxPY.jpg
Aktueller Stand


posht.jpg

20141028_145002.jpg

20141028_144959.jpg

20141028_145035.jpg


- - - Aktualisiert - - -

HIG CENTER
upload a picture


image url


Aktueller Stand

100.jpg


101.jpg


103.jpg
 
Trifft nicht ganz Prishtina. Aber weiss Jemand wann Pacolli endlich sein Projekt ( Glaub ein Einkaufszentrum ) in der nähe vom Flughafen fertigstellen wird ? Tut sich doch schon lange nix mehr dort.
 
Zurück
Oben