T
The Rock
Guest
Aber immerhin ne knappe Niederlage.
War doch ironisch gemeint, Gratulation zum Titel.![]()
![]()
![]()
Ma znam. ^^ Ipak hvala.

Aber immerhin ne knappe Niederlage.
War doch ironisch gemeint, Gratulation zum Titel.![]()
![]()
![]()
Ich hätt gern mal wieder ne Jugo Liga bzw wie die Adritic Basketball Liga wo serbische und kroatische Top Clubs spielen...
So Zvjezda,Partizan,Hajduk,dinamo etc etc oder so eine Liga aus bosnischen,serbischen udn kroatischebn Mannschaften.
Modrić odlazi sa dvostrukom krunom
Autor: Igor Čavić
Objavljeno: 14. 05. 2008. | 20:17
Foto: Tino Jurić![]()
Zagrebački Dinamo zadržao je prednost iz prve utakmice odigravši na Poljudu protiv Hajduka neriješeno 0:0 i na taj način osvojio svoj deveti Kup Hrvatske, a Luka Modrić kao uspomenu sa Poljuda odnosi medalju osvajača Kupa. Očekivano ili ne, Dinamo je osvojio ukupno petu dvostruku krunu, ali uz ovako slaba dva nastupa drugog finalista Kupa, Hajduka, to i nije bilo pretjerano teško.
Oproštaj Luke Modrića
Velika prednost iz prve utakmice pokazala se i više nego dovoljnom, ali nismo vidjeli ništa od onih silnih obećanja kako Dinamo u Split odlazi po novu pobjedu. Nemaštovita igra prekinuta je svega nekoliko puta, i to najviše zahvaljujući Luki Modriću, koji je ujedno odigrao posljednju utakmicu za Dinamo.
Nekoliko njegovih odličnih proigravanja petom bilo je sve što su Dinamovci pokazali, ali na njihovu sreću, a veliku žalost malobrojnih gledatelja, niti Hajduk nije oduševio kvalitetom nogometa.
Istina, bili su konkretniji, ali već je poznato da velika želja nije uvijek dovoljna da bi se došlo do željenog rezultata. Bilo je prilika za splitsku momčad, ali neučinkovitost napadača bila je i više nego očita. Najviše je Kochu prijetio Ante Rukavina. Međutim, njemački vratar i nije imao toliko posla pošto je većina udaraca domaćih završavala izvan okvira gola.
Uzavrele strasti
Kada već nije bilo lijepog nogometa, bilo je žestokih obračuna, i to u pravom smislu te riječi. Nakon dvadeset minuta igre došlo je do velike gužve u kojoj je najaktivniji bio vratar Hajduka Vladimir Balić. Iskusni Balić bio je toliko iznerviran pomalo prljavim startom Mikića na Pandži da je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i fizički se obračunati s neopreznim Mikićem čije ga isprike uopće nisu zanimale. Uključili su se tada i ostali igrači koji su bezuspješno pokušavali smiriti podivaljalog Balića, a u sveopćem se kaosu zatekao čak i sportski direktor Dinama Zoran Mamić koji je zbog toga nastavak utakmice odgledao s tribina.
Epilog svega bila su dva crvena kartona, jedan za Balića drugi za Hrvoja Čalu, dok je Mikić zaradio žuti karton. Bio je to samo uvod u grubu igru koja je tada nastupila. Nekoliko grubih startova s obje strane uvelike su pokvarili i tako loš ukupni dojam utakmice, a da stvar bude gora, u nastavku igre Dinamo je ostao i sa devet igrača. Mandžukć je valjda zaboravio da njegova momčad ima tri gola prednosti pa je odlučio prevariti glavnog djelitelja pravde Ivana Bebeka i odsimulirati prekršaj na rubu kaznenog prostora Hajduka. Njegov pokušaj loše glume donio mu je drugi žuti karton i isključenje, ali čak niti to nije bilo dovoljno Hajduku.
Obilazili su oko Kochova gola kao mačka oko vruće kaše, ali bez konkretnih prilika. Na kraju priče, nastavak tradicije napobjedivosti Dinama na Poljudu, gdje modri nisu izgubili već dvije godine i novi razlog za nezadovoljstvo splitske publike.
Modrić: Dinamo ću uvijek nositi u srcu
Osim devetog naslova Kupa Hrvatske, ova će poljudska utakmica ostati upamćena i kao posljednji nastup Luke Modrića u HNL-u. Najbolji igrač Dinama i cijele lige igru je napustio u 89. minuti, te ispraćen ovacijama kapetansku traku predao Igoru Bišćanu.
Njegova kvaliteta i profesionalni pristup svakoj utakmici sigurno će nedostajati HNL-u, ali tko zna, možda odlaskom Luke u prvi plan izbije netko drugi, kandidata sigurno ima.
"To je ono što sam želio, otići s dvostrukom krunom, a to mi se na kraju i ostvarilo. Nitko sretniji od mene", izjavio je Luka nakon utakmice.
Kako će Luka nedostajati Dinamu, tako će i njemu nedostajati klub u kojem je izgradio ime koje se danas itekako prepoznaje u nogometnim krugovima.
"Već sam nekoliko puta rekao kako sam tužan što odlazim, ali proveo sam ovdje dosta godina i Dinamo ću uvijek nositi u srcu. Ovaj transfer morao se dogoditi i jako sam sretan zbog toga. Očekujem da ću u Tottenhamu dosta napredovati i postati još bolji igrač", kazao je Luka koji je i nakon izjava ostao na tartan stazi i pozdravljao navijače Dinama, ali i sve one koji su oduvijek divili njegovom nogometnom umijeću. željeli oni to priznati ili ne.
I za kraj svega, još se jedan osvajač dvostruke krune odlučio oprostiti od Dinama. Trener Zvonimir Soldo nakon utakmice kratko je izjavio kako je Zoran Mamić već upoznat s njegovom ostavkom, a on da odlazi na odmor. Dvostruka kruna, ali i odlazak najboljeg igrača i trenera. Bit će ovo vruće ljeto za prvaka Hrvatske, dvije najvažnije pozicije su prazne, a kandidati za njihovo popunjavanje morat će biti pametno birani.
Trener Zvonimir Soldo nakon utakmice kratko je izjavio kako je Zoran Mamić već upoznat s njegovom ostavkom, a on da odlazi na odmor. Dvostruka kruna, ali i odlazak najboljeg igrača i trenera.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen