Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Rechte der Griechen in Albanien

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Musste also wieder ein Grieche in Nordepirus, aufgrund albanischen Rassimus , sterben?
 
wegen griechischer Sprache Chimarra-Grieche von Albanern gekillt

Aus aktuellem Anlaß:

Eine albanische Gruppe tötet einen Chimarra-Griechen, nur weil er griechisch gesprochen hat.
Der Getötete hat den Namen ARISTOTELES GOUMAS.

Sechs ( 6 ) Albaner sollen festgenommen worden sein.

-
Die ersten News in griechischer Sprache:

Έντονες αντιδράσεις για τη δολοφονία ομογενούς στη Χειμάρρα
Συνελήφθησαν έξι άτομα

C6B714D9324AB3A4584EF65B9674920C.jpg


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη από ομάδα τριών Αλβανών, στη Χειμάρρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν όταν τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 37χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.

Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.

Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή τέτοιων ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από και προς τη Χειμάρρα. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε το πρωί της Παρασκευής, αλλά οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ξανακλείσουν το δρόμο εάν δεν ληφθούν έμπρακτα μέτρα.

Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, δεν εξέδωσε ωστόσο ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του συμβάντος, το οποίο ο σημερινός αλβανικός Τύπος χαρακτήρισε ως δυστύχημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, σε σχετική δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Με οδύνη συμμετέχω στο βαθύ πόνο που προκάλεσε η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. Συλλυπούμαι ολόψυχα την οικογένειά του, δεόμενος όπως ο Θεός αναπαύσει εν ειρήνη την ψυχήν του. Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες από κάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικής συνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουν αγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις και μίση στην περιοχή.

» Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απαιτείται από κάθε υπεύθυνο, νηφαλιότητα, αποφυγή αυτοδικιών, αναζήτηση της αλήθειας και επιβολή της δικαιοσύνης. Και ακόμα επιβάλλεται να ενταθούν οι ειλικρινείς προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της ελευθερίας κάθε πολίτη και όλων γενικώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στο θέμα αναφέρθηκαν τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ιδιότητα του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, όσο και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Προκαλεί ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά ο βίαιος θάνατος του ομογενούς από τη Χειμάρρα Αριστοτέλη Γκούμα, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την αλβανική κυβέρνηση, «ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης διαλεύκανση και η απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή».

«Όταν ο ΛΑΟΣ επεφυλάσσετο στη Βουλή για τη σύσφιγξη των σχέσεων Αλβανίας και ΕΕ είχαμε κατά νου την παντελή έλλειψη προστασίας των ομογενών μας στη Βόρειο Ήπειρο» ανέφερε, σε οξύτατη δήλωσή του ο κ. Αϊβαλιώτης

Quelle: Tageszeitung "Ta Nea" im News-Ticker
URL: TA NEA On-line
 
Nordepirus ist doch fast ausschließlich griechisch bewohnt

Der ist zu 80% albanisch,nur freunde der Megali Idea übertreiben.
Unabhängige Quellen besagen das es höchstens 100.000 griechen in Albanien gibt,da kann Amphion noch so laut Megali schreien,es wird sich nichts an der wahrheit ändern.
Manche sollten den Nationlaismus wirklich runterschauben.
 
Nur weil man griechisch spricht wird man in albanien umgebracht. das muss man sich mal reinziehen.
 
Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben