Auch Merkel und Obama haben natürlich Serbische Wurzeln
- - - Aktualisiert - - -
Natürlich gab es Kroatien auch unter KUK
Und wieso waren dann die Serben als söldner in Kroatien und haben nicht ihr Land verteidigt.
nicht selbstständig, du weißt scho was i mein.
serbien für sich war zu klein um sich der osmanischen übermacht erfolgreich zu stellen.
wieso halfen kuk nicht das das or weiter im süden bleibt?
wieso habt iht euch nicht gegen kuk gewehrt? ach ja, war n super leben ich vergaß.
daher nennen die purgeri sich auch bbb, nach ihren 3 hauptstädte, sogar zukünftig, beč(budimoešta), beograd, bruxelles!
kralj je zajebao da je bio pametan i poslušao puno mržnje i krvi bi se uštedelo.
ako ne znaš šra mislim, a znam da ne znaš evo čitaj
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: alt2, bgcolor: #E1E4F2"]Zivojin Misic (1855 – 1921)
O Hrvatima
Izvestaj kralju Aleksandru po povratku iz Splita
(Iz beleske sekretara Zivojina Misica, g. Milorada Pavlovica)
„Iz svega sto sam cuo i video ja sam duboko zazalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojavis….. stvar je propala…..
Nista se ne moze zajaziti, nicim sto bi joj se ponudilo.
Ja sam sa tim nacisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im drzavu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih politickih uticaja. Ako to ne moze, onda se otcepiti, dati im njihovu drzavu.
Granice ce biti gde ih mi povucemo, a mi cemo ih povuci ne onde gde nase ambicije izbijaju na povrsinu, nego onde gde istorija i etnografija kazu; gde kaze jezik i obicaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa ce biti i pravo i Bogu drago.
A Italijani? Neka im je sa srecom. Neka se oni Hrvatima usrece. Ja sam duboko uveren da se mi njima necemo usreciti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao casa, nezajazljivi i u toliko meri lazni i dvolicni da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima vecih podlaca, prevaranata i samozivih ljudi.
Ne zaboravite Visocanstvo, moje reci. Ako ovako ne postupite siguran sam da cete se ljuto kajati.”[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
takvi ste bili i ostali