Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Republika Srpska [Sammelthread]

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
Jebiga dobrnjak sad ga preterujes... Ja se ne osijecam kao srbin, nego kao bosanac, pravoslavne vijere i kao etnicki srbin.
Meni su bosanci daleko blizi i simpaticniji nego srbi. Kao ljudi, nase provale, nase zebancije, nasa opustenost.... itd. itd. to srbi i crnogorci mogu samo da sanjaju o takvim osobinama kao sto ih mi imamo... :)
pogotovu crnogorci, zaguljeni kao sto i jesu.... *g*

E sad sto mi nemozemo sa nasim muslimanima to je nesto drugo... :-)

Prvo kazes da se ne osecas Srbinom, onda kazes da si Bosanac. Bosanac je geografska pripadnost, nije nacionalna, pa onda kazes da si etnicki Srbin?? Dobro a na koje si Srbe mislio, ima Srba iz raznih krajeva??

Videlo se 90tih godina kakvi su ti Bosnaci muslimani kao i Hrvati.. ako su oni simpaticni vise od Srba, bar ako tako mislis kao Srbin, onda uzmi pistolj i rokni se..

Zuletzt bearbeitet:
Eto da se onda preciziram, ja osijecam bosnu kao moju drzavu, znaci da sam bosanac. A po etnickom pitanju sam srbin. Ma da i to bi moglo da bude relativno, po cemo je srbin srbin, po cemu je bosniak bosniak ili hrvat hrvat? Po vijeri?? Uglavnom smo se tako podijelili. Ali dali je to tacno, ili ne, to se niko ne pita.

Jebiga sta su oni pravoslavni i katolicki bosanci prije 800 godina bili? Isto srbi i hrvati? Ili bosanci?
Sta drugo da kazem kad me ta politika tako tijera?
Bosanac, po etnickom pitanju srbin. A na kraju odkud ja znam ko je moju pra-pra-pra-pra-pra-babu naguzio, mozda je bio neki africki gladiator iz starog rima.

Trebinje

57241265.jpg

94345866.jpg

bbs.jpg

hhvx.jpg

33194030.jpg

Zurück
Oben