Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Rinia shqiptare

Bac e ku i dola ne mbrojte qatyne "meshkujve" (qe per mua sjon burra) qe i ceke ti? As atyne spo i dal ne mbrojte as ketyne "femrave" (qe sjon femra per mua). Nese nuk kritikojme por vetem pranojme, nje pjese derrmuese e shoqerise ka me shku drejt degjenegrimit bac

As une nuk i dal as burrat as grave ne mbrojtje. Amo fakt esht qe gjithmon po kritikohen edhe ofendohen veq femnat apo grat. Per djem edhe burra shum shum rrall degjon naj kritik. Kjo Nuk esht ne rregull. Edhe plot " burra" jan bo si do "gra te kqija“ dhe qesin tulifar rrene per femna pa i njoft hiq. Femna shqiptare per fat te keq nuk mundet vet me dal dikun pa ju ly nja 3 djem tu e ndjek, pa marr parasysh a esht ne lidhje a e martune.

Nje rast po jav tregoj, sepse ky goxha me ka dhimbt.

U takova para dy dite me nje shok (eshte nga zyrih) dhe me tregoj qka ka perjetu me nje shqiptare. Gjate studimeve e ka pas nje shqiptare ne kurs dhe ka kalu mire me ta (shoqerisht). Ajo ne ate kohe ish feju me nje shqiptar i kosoves (dhe fill bile me aeroplan ish shku atje dhe e kish kry ate marredhienien me ta). Dhe ska mujte meniher me e pru ate djalin prape ne zvicerr dhe ketu ajo femra tani masi ish feju (dhe ka qene e "lire" sepse nuk ke ma virgjinesh) u shku me disa studenta tjer (sidomos ata Austausch-studenta sepse ata nje kohe te shkurt kane qene aty dhe me ta ka mujte mu kall krejt) dhe aj i fejuari asgje ska dite. Mbas nje kohe ka mujte tani edhe aj me ardhe ne zvicerr dhe e ka verejte qe nuk eshte diqka ne rregull me ate femren dhe u taku me kete shokun tem (sepse ja kish pa kontaktin ne telefon) dhe e ka pyet a ka pas edhe ky marredhienie me te fejuarin e tij..

Boah qfar tmerri na ka gjete neve, krejt po ma gerditin nuk me besoni, tmerr ehrlich
T'ka dhimt per cilen arsyeje? Keto sende kane ndodh edhe para 50 viteve. Kam ndegju boll perralla per ato plakat e katundit, qe kishin pas ken "kurva" ma te reja (edhe pse "kurvani" nuk permendet kurre ne keto tregime). Hera e pare qe po perballohesh me faktin qe njeriu - femer apo mashkull - nuk osht besnik a? E kam pas nji shoqe une ketu ne Zvicër, e fejume me nji djale nga Ferizaji. E kom pyet, "a i ki bese, ku e din qe ai nuk te tradheton?", e pergjigjja e saj gjith ka ken "e njoh une, nuk e bon ate send". E boni e s'e boni, ai djali e la tjetren shtatezane n'Kosove, u desht m'u martu me tjetren tani, se ke drohe me kersite pushka. Kjo mbet me gishta n'goje. Kritikoje dite e nate, thuaji degjenrim - njerzit kane qef me u qi, sidmos msheftas. Kritika nuk e hjek ate gacen. Pos nese don 24/7 me pas "Sittenpolizei" qe i'u hin njerzve naten neper shpi me i'a u kcyre punet, bashke me denime trupore ne raste te shkeljes t'atij ligji... ndoshta rrallesohet tani.

Do arsyetojne aq prej kornerit thua'se kan ba para 40-50 vite Gangbang neper ara t'kallamoqit, ka ndryshu me t'madhe morali ne pergjithesi, por sidomos te grate. Qe ka njerz te pamoralshem pamvarsisht nga gjinia dihet. Ktu ne thelb tematika ishte te gjinia femerore. Por gje e thjesht qe flasin pa evidence te asokohes tregon dhe seriozitetin e arsyetarit, por edhe vet te arsyes, barazi me zero. Njerzt kan qen 100 here me te moralshem ne definicionin klasik te moralit sapo jane sot. Tani per tani edhe moralin e pershkllijne edhe e deformojne.

Zurück
Oben