Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sarajevo / Sarajewo (Bosnien und Herzegowina/Bosna i Hercegovina/BiH)

Würdet Ihr nach Sarajevo gehen?

• Umfrageteilnehmer
    283
To je Sarajevo, gdje se pola dana pije kahve. Nije kinez il' japanac pa da leti od jednog mjesta do drugog. Ako se vec ide onda se treba cijeli grad vidjeti da bi imao pravi utisak.
U pravu si jarane, ali ako nema nikoga dole koga zna onda je malo teze.
Sta ce onda po sarajevu toliko da obilazi? Mislis da ce na taj nacin neko da dodje i da boravi citavu sedmicu dole?

U pravu si jarane, ali ako nema nikoga dole koga zna onda je malo teze.
Sta ce onda po sarajevu toliko da obilazi? Mislis da ce na taj nacin neko da dodje i da boravi citavu sedmicu dole?

Tu ima svako svoje misljenje. Neko zuri a neko razvlaci. Ja nebi mogao, iako bi bio sam. Dok dodjes, dok se razmijestis, dok ospavas (odmoris) malo, dok jedes, itd., i vrijeme prodje. Na carsiji od buregdzinice do cepabdzinice, od jedne slasticarne do druge slasticarne. Od carsije do vijecnice, od vijecnice do svrzine kuce pa tako dalje, i tu prolazi vrijeme. Ima jos i SFF, bascarsijske noci ili Jazzfestival. Ali et', neko moze sam, neko nemoze.

Mir hat mal eine Frau aus Belgrad erzählt, die sich sehr für Theater und Kultur interessierte, dass Sarajevo vor dem Krieg die aufregendste Stadt in Jogoslawien war was das anging. Gibt's da heute noch ne große kulturelle Offenheit und Vielfalt?

Mir hat mal eine Frau aus Belgrad erzählt, die sich sehr für Theater und Kultur interessierte, dass Sarajevo vor dem Krieg die aufregendste Stadt in Jogoslawien war was das anging. Gibt's da heute noch ne große kulturelle Offenheit und Vielfalt?

Wenn es nicht von den Hügeln aus zerstört wurde oder aus finanziellen Gründen eingestellt wurde, dann ja

Zurück
Oben