Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

SCG - ARGENTINA

Savo: Teže nego protiv Holandije

Kapiten reprezentacije Srbije i Crne Gore Savo Milošević ocenio je da će ekipa SCG na utakmici sa Argentinom imati težak zadatak, ali da bi "plavi" trebalo da opravdaju narodnu izreku - "na muci se poznaju junaci". "Očekujem težu utakmicu nego protiv Holandije. Argentinci su opasniji u napadu, ali ne treba da razmišljamo samo o tome. SCG ima kvalitete o kojima Argentinci treba da razmišljaju, mada je prednost na njihovoj strani pošto su u prvom kolu osvojili tri boda", rekao je Milošević.

Utakmicu izmedju SCG i Argentine u okviru drugog kola Grupe C igraće se na zatvorenom stadionu u Gelzenkirhenu, a glavni sudija biće Italijan Roberto Roseti.

"Nije mi poznat sudija, ali da me je neko pitao pre tri dana ko će biti sudija, rekao bih da će biti Italijan. Možda je i bolje što arbitar dolazi iz zemlje koja je fudbalska velesila i zato sam zadovoljan", rekao je Milošević, koji će u slučaju da se nadje u timu odigrati 100. utakmicu za "plave".

"Ne bih pričao o sebi kao pojedincu, već o kolektivu. Cifra jeste impozantna, ali moram da kažem da mi je bila izuzetna čast i privilegija što sam toliko puta imao priliku da predstavljam ovu zemlju", rekao je Milošević.

Kapiten SCG je izjavio i da dobro poznaje argentinsku reprezentaciju, koja prema njegovim rečima, ipak nije nepobediva.

"Argentinci su čvrsti u odbrani, koriste centralni deo terena, retko bokove. Imaju i argentinski, pobednički mentalitet, ali nisu neranjivi", kazao je napadač SCG.

Miloševićev saigrač u navalnom redu Danijel Ljuboja ocenio je da "plavi" pre svega moraju da se usredsrede na svoju igru, a ne na protivničke kvalitete.

"Dobro poznajem Huana Pabla Sorina i Gabrijela Hajncea sa kojima sam igrao u Pari Sen Žermenu. Oni su vrlo agresivni igrači i mogu i da dobiju crveni karton, ako ih budemo provocirali loptom. Argentincima sve akcije idu preko Huana Romana Rikelmea, koji ubrzava igru i daje zadnji pas, ali treba obratiti pažnju i na Saviolu", dodao je Ljuboja.

Kapiten reprezentacije Srbije i Crne Gore Savo Milošević ocenio je da će ekipa SCG na utakmici sa Argentinom imati težak zadatak, ali da bi "plavi" trebalo da opravdaju narodnu izreku - "na muci se poznaju junaci". "Očekujem težu utakmicu nego protiv Holandije. Argentinci su opasniji u napadu, ali ne treba da razmišljamo samo o tome. SCG ima kvalitete o kojima Argentinci treba da razmišljaju, mada je prednost na njihovoj strani pošto su u prvom kolu osvojili tri boda", rekao je Milošević.

Utakmicu izmedju SCG i Argentine u okviru drugog kola Grupe C igraće se na zatvorenom stadionu u Gelzenkirhenu, a glavni sudija biće Italijan Roberto Roseti.

"Nije mi poznat sudija, ali da me je neko pitao pre tri dana ko će biti sudija, rekao bih da će biti Italijan. Možda je i bolje što arbitar dolazi iz zemlje koja je fudbalska velesila i zato sam zadovoljan", rekao je Milošević, koji će u slučaju da se nadje u timu odigrati 100. utakmicu za "plave".

"Ne bih pričao o sebi kao pojedincu, već o kolektivu. Cifra jeste impozantna, ali moram da kažem da mi je bila izuzetna čast i privilegija što sam toliko puta imao priliku da predstavljam ovu zemlju", rekao je Milošević.

Kapiten SCG je izjavio i da dobro poznaje argentinsku reprezentaciju, koja prema njegovim rečima, ipak nije nepobediva.

"Argentinci su čvrsti u odbrani, koriste centralni deo terena, retko bokove. Imaju i argentinski, pobednički mentalitet, ali nisu neranjivi", kazao je napadač SCG.

Miloševićev saigrač u navalnom redu Danijel Ljuboja ocenio je da "plavi" pre svega moraju da se usredsrede na svoju igru, a ne na protivničke kvalitete.

"Dobro poznajem Huana Pabla Sorina i Gabrijela Hajncea sa kojima sam igrao u Pari Sen Žermenu. Oni su vrlo agresivni igrači i mogu i da dobiju crveni karton, ako ih budemo provocirali loptom. Argentincima sve akcije idu preko Huana Romana Rikelmea, koji ubrzava igru i daje zadnji pas, ali treba obratiti pažnju i na Saviolu", dodao je Ljuboja.

neboj se petko, i on je na nasoj strani
3038203004491b27543f99130146954.jpg

daj ga daj gaaaaa
17177746614491b5ff36704592421164.jpg

jedan je Maradona stankovic
5767178234491b626e6be9309154036.jpg

noch 6 stunden, dann gehts los! napred plavi, spremni smo! sad vec znam koliko cemo se iznervirati danas, svi srbi na ovome svetu, cemo danas uz vas biti! samo napred momci, nek vam bude sa srecom!

ich bin so scheisse aufgeregt...ich könnte flitzekacke kriegen noch vor dem spiel :oops: 8O :D

Legija schrieb:
ich bin so scheisse aufgeregt...ich könnte flitzekacke kriegen noch vor dem spiel :oops: 8O :D

Viel Spass und vergiss nicht....

Хеј Словени, јоште живи
Дух наших дедова
Док за народ срце бије
Њихових синова

Живи, живи дух словенски
Живеће веков'ма
Залуд прети понор пакла,
Залуд ватра грома

Нек' се сада и над нама
Буром све разнесе
Стена пуца, дуб се лама,
Земља нек' се тресе

Ми стојимо постојано
Кано клисурине,
Проклет био издајица
Своје домовине!

Serbien und Montenegro bangt um Dragutinovic

Das Nationalteam von Serbien und Montenegro muss vor der Begegnung mit Argentinien am Freitag um den Einsatz von Ivica Dragutinovic bangen. Der Verteidiger brach wegen einer Knieverletzung das Mannschaftstraining ab, an der Abschlusseinheit in der Gelsenkirchner Veltins-Arena am Donnerstagabend nahm er aber teil.

Sollte der 30-Jährige ausfallen, müsste Nationaltrainer Ilija Petkovic bereits den zweiten Abwehrspieler ersetzen: Für Nemanja Vidic ist die WM nach einer Innenbanddehnung im linken Knie bereits beendet.

eh jebiga, kada krene onda krene :?

ma igrace, sto posto! i onda cemo malo vijati indijance u salke areni :twisted: 8) samo hrabro plavi

Wien. "Wetten, dass wir heute Argentinien schlagen?" Voller Vorfreude spricht Darko Miloradovic über das WM-Gruppenspiel seiner Mannschaft Serbien-Montenegro gegen den WM-Mitfavoriten Argentinien. "Als Fan muss man positiv denken", erklärt der 24-jährige gebürtige Serbe seinen Optimismus. "Natürlich will ich, dass Serbien Weltmeister wird."

Wenn die Fans im Stadion ihre Schlachtgesänge anstimmen, wird Miloradovic vor dem TV-Gerät mitsingen. "Napred plavi", also "Vorwärts, Blaue" - Serbien spielt in blauen Dressen - wird man aus dem Café "Traum" in der Schweglerstraße im 15. Bezirk hören, wo er sich das Spiel ansieht. "Das ist aber nur einer von vielen Orten", weiß Miloradovic, der als ehrenamtlicher Sekretär des serbischen Vereins "Jedinstvo" die Community in der Stadt sehr gut kennt. "Es gibt in Wien 600 Lokale, die von Menschen aus dem ehemaligen Jugoslawien geführt werden. Zwei Drittel übertragen die WM."

Im Café "Traum" hat der Mitarbeiter einer Werbeagentur auch schon das erste Spiel gegen die Niederlande mitverfolgt. "Die Stimmung war sehr euphorisch, für den Auftakt unserer jungen Mannschaft war die 0:1-Niederlage ganz passabel", meint er.

Außer auf serbische Erfolge hofft er auch auf jene der Kroaten. Und hätte sich Österreich qualifiziert, käme Miloradovic, dessen Mutter aus dem Waldviertel stammt, gar nicht mehr aus dem Daumendrücken heraus.

Fußball ist auch abseits der WM eine Leidenschaft von Miloradovic: Als Teenager kickte er selbst bei "Ankerbrot" und auch heute noch spielt er in seiner Freizeit gern das eine oder andere Match.

Trotz aller Leidenschaft war es für ihn kein Thema, bei der WM live dabei zu sein. Mit seinen beruflichen und ehrenamtlichen Tätigkeiten hätte er gar keine Zeit, um für eine Partie nach Deutschland zu fliegen.

"Außerdem fühle ich mich bei meinen Freunden im ,Traum' sehr wohl". Serben, Kroaten und Bosnier pflegen dort ein "gesundes Miteinander", so Miloradovic. Man kann also davon ausgehen, dass heute auch die Kroaten und die Bosnier im "Traum" in die "Srbija, Srbija, Srbija"-Rufe und die "Napred Plavi"-Gesänge mit einstimmen

Zurück
Oben