Da, niko nema pojma osim ti, hajde posto si to toliko pametna, navedi mi te dobre strane cetnika, eto prva greska ti je vec sto mijesas cetnike iz 2 svijetskog rata, i cetnike iz vremena Osmanlija.
Sto se tice osmanskog vremena nisam se bavio cetnicima, a za 2 WK ako zelis, napisi mi koliko je dobro nanio Draza Mihajlovic tim Muslimanima kojima je prijetio da ce ih proterati iz Sandzaka i Bosne ?
Navedi mi koliko je Pavle Djurisic nanio dobro civilistima limske doline/donjeg Bihora dje je pobio 8.000 zena, djece i staraca i takodje 1.200 vojnoh sposobni civilista, te je popalio cio donji Bihor, sve je porusio, da sada nebi neko rekao da je bila borba i rat, pa haj ratovalo se pa se ginulo, jer donji Bihor nije imao svoj odred muslimanske milicje koji bi ga odbranio, nego je to bila cista pljacka i klanje.
I mesto sada da glumis kako si nam to pametna, i kako nam sve znas a mi nista, navedi nam, napisi nam, kopiraj nam, da i mi znamo koliko to i ti sto znas, i da i mi vidimo ta dobra dijela tvoji cetnika.
Evo dokaz dobri cetnika:
Edit: Napad cetnika je poceo 6 januar 1943 za pravoslavni bozic, tada kada drugi hriscani slave i kada su drugi hriscani miroljubni, cetnici su napali dio limske doline i pobili neduzni narod, silovali, klali i krali, nesto sa cime se NEBI trebalo ponosit kao srbin ili pravoslavac, ali eto neko sebe tetovira Hitlera, srbin Mihajla.