Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Serbien rehabliert Tschetnik und faschistischen Kollaborateur Draza Mihajlovic

Die Quellen habe ich Dir angegeben. Cohen, Dedier, Miletic, Malcom, ganz oben eine Archivangabe. Da kannste sogar selber nachsuchen, sobald deine Hitzewallungen nachgelassen haben.

Wird erwähnt in "Unter unseren Augen: ethnische Reinheit : die Politik des Regime Milosevic - Funke/Rothert" (Sekundärquelle). Zitiert nach Philip J. Cohen aus Serbia's Secret War: Propaganda and the Deceit of History. Eastern European Studies, No 2, ISBN 953-6108-36-4

Na dann wollen wir mal ganz dolle hoffen, daß du das genau so widergegeben hast....ich glaube das nicht....aber ich werde suchen!

Gegen wen kämpften die Cetniks ursprünglich....gegen wen wehrte sie sich ursprünglich!

Deine lange Rede da oben ergibt keinen Sinn weil du sie nicht beantworten kannst aber du natürlich krampfhaft versuchst zu dämonisieren!

Die Cetniks kämpften zum Beispiel auch gegen die osmanische Besatzung....ist das in deinen wehrten Augen legitim?

Auch diese Muslime in den Reihen der Cetniks kämpften gegen die Besatzung von Fremdherrschaft in ihrem Land!

So, wie die Partisanen Cetniks jagten, so jagten diese jene auch....

Nemas pojma!

Da, niko nema pojma osim ti, hajde posto si to toliko pametna, navedi mi te dobre strane cetnika, eto prva greska ti je vec sto mijesas cetnike iz 2 svijetskog rata, i cetnike iz vremena Osmanlija.

Sto se tice osmanskog vremena nisam se bavio cetnicima, a za 2 WK ako zelis, napisi mi koliko je dobro nanio Draza Mihajlovic tim Muslimanima kojima je prijetio da ce ih proterati iz Sandzaka i Bosne ?

Navedi mi koliko je Pavle Djurisic nanio dobro civilistima limske doline/donjeg Bihora dje je pobio 8.000 zena, djece i staraca i takodje 1.200 vojnoh sposobni civilista, te je popalio cio donji Bihor, sve je porusio, da sada nebi neko rekao da je bila borba i rat, pa haj ratovalo se pa se ginulo, jer donji Bihor nije imao svoj odred muslimanske milicje koji bi ga odbranio, nego je to bila cista pljacka i klanje.

I mesto sada da glumis kako si nam to pametna, i kako nam sve znas a mi nista, navedi nam, napisi nam, kopiraj nam, da i mi znamo koliko to i ti sto znas, i da i mi vidimo ta dobra dijela tvoji cetnika.

Evo dokaz dobri cetnika:
Chetnik-Pavle-Djurisic-Report-1.jpg

Edit: Napad cetnika je poceo 6 januar 1943 za pravoslavni bozic, tada kada drugi hriscani slave i kada su drugi hriscani miroljubni, cetnici su napali dio limske doline i pobili neduzni narod, silovali, klali i krali, nesto sa cime se NEBI trebalo ponosit kao srbin ili pravoslavac, ali eto neko sebe tetovira Hitlera, srbin Mihajla.

Zuletzt bearbeitet:
@Pasaga.....

mislim ti si stvarno mozak....ti si faca...intelektualac svoje vrste!!!!
Prvo si nagrdio sve Cetnike....i da nikad dobro uradili nijesu i da su samo ostavljali krvavi trag itd. A sad si toliki majstor da mi kazes, da se u sustini nijesi ni bavio sa Cetnicima prije drugog svetskog rata....haha....

A onda nijesi ni znao da je medju njima i muslimana bilo....a sta ti sada tacno hoces....da pricas o njima....??

Posto sam trenutno na poslu i nemogu kako bih tek mogla da nijesam, mora ces da me sacekas malo...

Da, niko nema pojma osim ti, hajde posto si to toliko pametna, navedi mi te dobre strane cetnika, eto prva greska ti je vec sto mijesas cetnike iz 2 svijetskog rata, i cetnike iz vremena Osmanlija.

Sto se tice osmanskog vremena nisam se bavio cetnicima, a za 2 WK ako zelis, napisi mi koliko je dobro nanio Draza Mihajlovic tim Muslimanima kojima je prijetio da ce ih proterati iz Sandzaka i Bosne ?

Navedi mi koliko je Pavle Djurisic nanio dobro civilistima limske doline/donjeg Bihora dje je pobio 8.000 zena, djece i staraca i takodje 1.200 vojnoh sposobni civilista, te je popalio cio donji Bihor, sve je porusio, da sada nebi neko rekao da je bila borba i rat, pa haj ratovalo se pa se ginulo, jer donji Bihor nije imao svoj odred muslimanske milicje koji bi ga odbranio, nego je to bila cista pljacka i klanje.

I mesto sada da glumis kako si nam to pametna, i kako nam sve znas a mi nista, navedi nam, napisi nam, kopiraj nam, da i mi znamo koliko to i ti sto znas, i da i mi vidimo ta dobra dijela tvoji cetnika.

Evo dokaz dobri cetnika:
Chetnik-Pavle-Djurisic-Report-1.jpg

Edit: Napad cetnika je poceo 6 januar 1943 za pravoslavni bozic, tada kada drugi hriscani slave i kada su drugi hriscani miroljubni, cetnici su napali dio limske doline i pobili neduzni narod, silovali, klali i krali, nesto sa cime se NEBI trebalo ponosit kao srbin ili pravoslavac, ali eto neko sebe tetovira Hitlera, srbin Mihajla.

Mihailovic_poternica_1941.jpg

poternica2.jpg

nemackioglas.jpg

nemackosaopstenje6.jpg

nemackosaopstenje7.jpg

@Pasaga.....

mislim ti si stvarno mozak....ti si faca...intelektualac svoje vrste!!!!
Prvo si nagrdio sve Cetnike....i da nikad dobro uradili nijesu i da su samo ostavljali krvavi trag itd. A sad si toliki majstor da mi kazes, da se u sustini nijesi ni bavio sa Cetnicima prije drugog svetskog rata....haha....

A onda nijesi ni znao da je medju njima i muslimana bilo....a sta ti sada tacno hoces....da pricas o njima....??

Posto sam trenutno na poslu i nemogu kako bih tek mogla da nijesam, mora ces da me sacekas malo...

Hvala na potvrdi da nemas pojma, ja sam rekao lijepo nisam se bavio cetnicima koji su bili prije drugog svijetskog rata, i nikada nisam ni rekao da imam pojma o njima, ja sam od prvog komentara pisao o onima iz drugog svijetskog rata, tako da gospodjice bolje procitaj 2 puta, i kako ja znam tema je Mihajlovic i cetnici iz drugog svijetskog rata tako da sam naveo te dobre strane cetnika iz drugog svijetkog rata, ti cetnici prije drugog svijetskog rata nikada nisu bili tema nego si ih ti napomenula.

Sto se tice ti muslimana, kako sada vidim imalo ih je 2.000 i to u Bosni ili tacnije u ili iz Hercegovine, ali hajde ti mene kada zavrsis sa poslom napisi.

Sta su to cetnici dobro ucineli osim da su imali odred od 2.000 do max 8.000 dje su bili muslimani, jer to nije nikakav dobar cin, jer muslimana je imalo i u Ustase, pa cemo sada viorit ustaskim zastavama i velicinati Ante Pavelica, posto je bio takav dobar covek, te nas je primio u fasiste.

Selam

Was für einen Unterschied macht es wenn es bei den Cetniks auch verwirrte Moslems gab, trotzdem sind die Cetniks mit den Nazis gleichzustellen, was Ideologie und Mordlust angeht, vielleicht nicht für euch Serben, doch aber für alle anderen Völker wie Albaner, Bosniaken, Kroaten und andere die unter den Cetniks leiden mussten.

Die Geschichte der Cetniks ist mit Blut und Leid anderer Völker und Minderheiten durchzogen, nichts vorauf man Stolz sein könnte, ausserdem führten die Cetniks immer einen Angriffskrieg gegen die Zivile Bevölkerung, es war nie ein Verteidigungskrieg, auch stellten sie sich nicht gegen die Nazis sondern versuchten von ihnen zu profitieren, was sie auch taten, als dann die Kommunisten kamen, liefen alle diese Helden wie Feiglinge rüber, und wurden verschont, während andere die sich gegen die Cetniks gewehrt haben und auf keinen Fall mit den Kommunisten arbeiten wollten, da diese haufenweisse dieses elende Gesocks von Cetniks aufnahm, getötet wurden.

Jedem sollte klar sein das die Cetniks, keine Helden waren und sie werden aus auch nie sein.

Selam

Da, vidim kako si ih lijepo kategoriso!!!
Ne vidim da si o njima eksplicitno prico samo za vrijeme drugog sv. rata....nego uopste....znaci radis nesto sto meni prebacujes....izvlacis iz te price samo ono sto tebi odlicno odgovara....prosetaj....;)

Na dann wollen wir mal ganz dolle hoffen, daß du das genau so widergegeben hast....ich glaube das nicht....aber ich werde suchen!

Der Text oben basiert auf dem genannten Buch unter Benennung der Primärquellen, natürlich leicht angepasst, aber nicht verfälscht.

Was versprichst Du Dir von Deiner Hampelei? Ich tippe mal auf: If you can´t attack the Message, attack the Messenger. Aber das wirst Du ja schon wissen.....

auszug.jpg

Cohen wurde von mir ergänzt, weil ich das Buch von P.J Cohen gelesen habe und den zitierten Absatz dort kenne (Fussnote 2 = Primärquelle)

Da, vidim kako si ih lijepo kategoriso!!!
Ne vidim da si o njima eksplicitno prico samo za vrijeme drugog sv. rata....nego uopste....znaci radis nesto sto meni prebacujes....izvlacis iz te price samo ono sto tebi odlicno odgovara....prosetaj....;)

Varas se, jer kako mozes procitati ako se vratis par stranica, ti si bila ta koja je navela cetnike prije drugog svijetskog rata, i kada si ih napomenula sam odma rekao da neznam nista o njima i da nisam mislio na njih vec na te cetnike Mihajlovica, i nisam znao da sam trebao posebno da napomenem da neznam nista o tim cetnicima prije 2WK, jer sam smatrao da je prica o drazinim cetnicima, posto je pocetni komentar o Drazi Mihajlovicu, i da nije potrebno napomenuti na koje nemislim i o kojima se nerazumijem vec samo napomenut na koje milsim i o kojima se nekoliko i razumijem, sto sam i ucineo, za razliku od tebe koja nisi nista napisala, sem bzv komentara, ali posto si uhvatna, sacekat cu dok stignes kuci da vidim te dobre strane cetnika.

Tako da prica nije bila o cetnicima prije drugog svijetskog rata, nit sam nesto rekao o njima inace bi naveo nekoliko njihnih gresaka i zlocina kao sto sam ucineo kod Pavla Djurisica.

Zuletzt bearbeitet:
Der Text oben basiert auf dem genannten Buch unter Benennung der Primärquellen, natürlich leicht angepasst, aber nicht verfälscht.

Was versprichst Du Dir von Deiner Hampelei? Ich tippe mal auf: If you can´t attack the Message, attack the Messenger. Aber das wirst Du ja schon wissen.....

auszug.jpg

Cohen wurde von mir ergänzt, weil ich das Buch von P.J Cohen gelesen habe und den zitierten Absatz dort kenne (Fussnote 2 = Primärquelle)

kakav bre COHEN??!!!

Ako hoces da znas ko je bio CICA onda citaj

The-Forgotten-500-312453.jpg

Zurück
Oben