Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Shkup/Skopje Demonstrationen

• Ersteller Ersteller Yashar
  • Erstellt am Erstellt am
Eine Teilung des Landes wäre vielleicht möglich. Vor allem die Städte im Westen und der Westliche Teil von Shkup (Saraj) würden sich lösen können.
Aber mal im Ernst. Ein grosser Teil der Albaner in MK befindet sich in Teilen Mazedoniens wo mehrheitlich Slawomazedoner leben, was heisst, dass man diese Teile nicht lösen kann.
Dann wären Rund die Hälfte der Albaner in einem eigenen Staat und was wäre mit den anderen?

Es wäre eine verdammt komplizierte Sache und würde sich am Ende wahrscheinlich nicht mal lohnen.

Und wenn dann auch Städte geteilt würden, dann hätten wir vielleicht Fälle wie Mitrovic.

So etwas erfordert exakte Planung, die nicht getätigt wurde.

Erst mal soll sich die Lage im Balkan stabilisieren und erst dann sollten wir an die Vereinigung denken.

Einen Krieg braucht niemand.

Eine Teilung des Landes wäre vielleicht möglich. Vor allem die Städte im Westen und der Westliche Teil von Shkup (Saraj) würden sich lösen können.
Aber mal im Ernst. Ein grosser Teil der Albaner in MK befindet sich in Teilen Mazedoniens wo mehrheitlich Slawomazedoner leben, was heisst, dass man diese Teile nicht lösen kann.
Dann wären Rund die Hälfte der Albaner in einem eigenen Staat und was wäre mit den anderen?

Es wäre eine verdammt komplizierte Sache und würde sich am Ende wahrscheinlich nicht mal lohnen.

Und wenn dann auch Städte geteilt würden, dann hätten wir vielleicht Fälle wie Mitrovic.

So etwas erfordert exakte Planung, die nicht getätigt wurde.

Erst mal soll sich die Lage im Balkan stabilisieren und erst dann sollten wir an die Vereinigung denken.

Einen Krieg braucht niemand.

Vorschlag - kommt doch beide in die EU oder (wenn ihr die Nerven und die Zielstrebigkeit dafuer habt) gruendet ne eigene (Balkan?) Union.

Wird gemacht.
Ich hoffe du hast Affenschwaenzen und Schildkroeten gegenueber keine Vorurteile.

Hahaha, verrat mir nichts ich lass mich überraschen! :D

- - - Aktualisiert - - -

Vorschlag - kommt doch beide in die EU oder (wenn ihr die Nerven und die Zielstrebigkeit dafuer habt) gruendet ne eigene (Balkan?) Union.

Ich dachte ebenfalls schon an eine Balkanföderation. Die Idee fänd' ich mehr als gut. Dann bräuchte es aber ein Demokratisches System, dass dem der Schweiz entspricht.
Also kein Präsident sondern mehrere Vertreter verschiedener Parteien, die zusammen regieren. Und direkte Demokratie in Form von Volksabstimmungen.

Majko: Me dhunë kundër shqiptarëve nuk ia ka dal askush
Publikuar: 05.07.2014 - 17:41

timthumb.php

Ish-kryeministri shqiptar Pandeli Majko, duke komentuar protestat dhe dhunën e djeshme në Shkup, në profilin e tij të facebook shkruan se me dhunë shqiptarëve nuk ja ka dalë askush deri më tash.
Postimi i plotë i Majkos:

"Shteti i Maqedonise eshte nje vend me jete te "dyfishte". Ai mbijeton ne nje realitet qe ekziston i rrethuar me buste per sllavo-maqedonasit dhe ne nje tjeter qe u ofrohet shqiptareve si standart i nje jete nen presion. Ne 4 korrik 2014 dhuna policore goditi shqiptaret ne Shkup. Kjo situate eshte konkluzion i nje qeverisje "te fortish" maqedonas qe po uzurpon mjedisin e funksionimit te ligjit ne vend. Nuk eshte hera e pare dhe nuk besoj se do te jete e fundit qe duan te shtypin me dhune shqiptaret ne Maqedoni. Me dhune perballe shqiptareve nuk ja ka dale kush deri me sot...", ka shkruar ndër të tjera ish-kryeministri Pandeli Majko.

Hat mir eine Verwandte geschickt.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Heute Nachmittag fotografiert.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Ehemalige UCK Komandanten melden sich zu Wort!

Maqedonia po rrezikon të shkojë drejt luftës
Publikuar: 05.07.2014 - 11:34 Publiko në:
fb.gif
tw.gif

timthumb.php

Ngjarjet e djeshme në Shkup, ku policia përdori dhunë mbi protestuesit shqiptarë, kanë tensionuar situatën në vend. Ndaj dhunës së përdorur në protestë ka reaguar edhe faktori ndërkombëtar, ndërsa ish-komandantë shqiptarë të ish-UÇK (Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare) të luftës së vitit 2001 në Maqedoni, kanë paralajmëruar se nuk do të rrinë duarkryq dhe i kanë kërkuar Ali Ahmetit që të braktis qeverinë e Nikolla Gruevskit.
Hamdi Ndrecaj, i njohur në luftën e vitit 2001 si komandant Panteri ka kërkuar nga lideri i BDI-së, Ali Ahmeti që sa më shpejtë të largohet nga qeveria Gruevski.
“Unë, komandant Panteri, do të vihem në mbrojtje të popullatës shqiptare në IRJM dhe do të veproj për organizimin e një guerileje të ngjashme me atë të vitit 2001. Armëpushimi i vitit 2001 nuk vlen më”, tha “Panteri”.
Hamdi Ndrecaj, i njohur në luftën e vitit 2001 si komandant Panteri ka kërkuar nga Ali Ahmeti që sa më shpejtë të largohet nga qeveria Gruevski.
“Unë, Hamdi Ndrecaj, komandant Panteri ish-komandant operativ i batalionit të parë, Brigada 112 Mujdin Aliu, kërkoj nga Ali Ahmeti dhe BDI, që duke parë situatën në IRJM dhe eskalimin e saj në disfavor të popullit tim shqiptar, që urgjentisht të tërhiqen nga qeveria e Gruevskit”, ka shkruar “Panteri”, transmeton “tetova1”.
Ai ka thënë se do të vihet në mbrojtje të popullatës shqiptare.
“Unë, komandant Panteri, do të vihem në mbrojtje të popullatës shqiptare në IRJM dhe do të veproj për organizimin e një guerileje të ngjashme me atë të vitit 2001. Armëpushimi i vitit 2001 nuk vlen më”, tha “Panteri”.
“Nëse shteti i Maqedonisë vazhdon të sillet kështu, në mënyrë çnjerëzore kundër shqiptarëve, ne do të vihemi në mbrojtje të popullatës shqiptare në trojet e Iliridës dhe do të riaktivizojmë një forcë ushtarake të ngjashme me atë të vitit 2001”, ka thënë në fund Panteri

- - - Aktualisiert - - -

Albanien meldet sich auch endlich zu Wort!

Zhvillimet në Maqedoni, reagon MPJ e Shqipërisë

protestat.jpg

GazetaExpress E premte, 04 Korrik 2014 23:13 Ministria e Punëve të Jashtme të Shqipërisë ka reaguar në lidhje me dhunën e ushtruar në Shkup të Maqedonisë ndaj shqiptarëve.

Sipas një njoftimi, Ministria e Punëve të Jashtme shpreh shqetësim për dhunën e ushtruar gjatë demonstratave të shqiptarëve në Shkup, duke u kërkuar autoriteteve maqedonase dhe instancave përkatëse gjyqësore që të garantojnë një proces gjyqësor të drejtë, të paanshëm dhe të bazuar mbi prova për 6 shqiptarët.
“Duke konsideruar zhvillimet e fundit në Shkup, lidhur me dënimin e 6 shqiptarëve të Maqedonisë të akuzuar për terrorizëm, Ministria e Punëve të Jashtme shpreh shqetësimin e saj për dhunën e ushtruar gjatë demonstratave të ditës së sotme. MPJ’ja u kërkon autoriteteve Maqedonase dhe instancave përkatëse gjyqësore që të garantojnë një proces gjyqësor të drejtë, të paanshëm dhe të bazuar mbi prova. Dhuna e ushtruar nuk ndihmon në zbardhjen e çështjes dhe dëmton marrëdhëniet ndëretnike dhe harmoninë midis komuniteteve. MPJ do të vijojë të ndjekë me vëmendje zhvillimet në Shkup dhe fton palët të tregojnë vetë-përmbajtje dhe gjakftohtësi”,thuhet në deklaratën e MPJ’së.

- - - Aktualisiert - - -

Ein Video von gestern.

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Zurück
Oben