Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Slavenski jezici

da to su standardni rijeci, al nisam ja nikada cuo da Srbi/Hrvati koriste

-ne prodavati ništa đuture
-
mačke neće smjeti spavati na furuni
-jarak ćemo zamijeniti kanalom, ali kako zamijeniti jarugu
-
kabaste hrane neće više biti
-suknje od kadife će postati prošlost
-odreći se svojih badža
-
ne jesti badem
-
ne ašikovati

pa ima ih jos vise, secer, bubreg, budala, boja, celik, dzep, jastuk, jogurt, kutija, majmun, pekmez, sapun, torba, ma mogo bi ih nabrajat milione. juzno slavenski jezici su puni toga..

bilo je ih i vise, al puno je se rijeci odbacilo, poslusaj koju pjesmu od aleksa santica pa ces saznati o cemu pricam..

YouTube- Himzo Polovina - Emina

(pjeva himzo polovina, pisana je pjesma od aleksa santica.)

1. Bosanski pada u grupu slavenskih jezika...ne vidim da pise da pada u grupu turskih jezika...
2. Nije to Bosanski, vec srpsko-hrvatski koji nije bio "ujedinjen". Sigurno nije nastao od jednog jezika, koji je pun turcizma, i tog ostalog smeca...

1. Jesam ja napisao da spada u grupu Turskih?
De molim te procitaj temu od pocetka, manje ces lupat gluposti!

2. Jarane BOSANSKI! Nadji mi dokaze koji ce negirat moje dokaze i nastavljamo dalje!

pa ima ih jos vise, secer, bubreg, budala, boja, celik, dzep, jastuk, jogurt, kutija, majmun, pekmez, sapun, secer, torba, ma mogo bi ih nabrajat milione. juzno slavenski jezici su puni toga..

bilo je ih i vise, al puno je se rijeci odbacilo, poslusaj koju pjesmu od aleksa santica pa ces saznati o cemu pricam..

YouTube- Himzo Polovina - Emina

(pjeva himzo polovina, pisana je pjesma od aleksa santica.)

Kako ti kaze kolega, 8000. A bolje je da brisemo te turcizme stovise, sta ce nam to kad je nas pravi jezik milion puta ljepsi...

1. Jesam ja napisao da spada u grupu Turskih?
De molim te procitaj temu od pocetka, manje ces lupat gluposti!

2. Jarane BOSANSKI! Nadji mi dokaze koji ce negirat moje dokaze i nastavljamo dalje!

Moja baka sa materne strane je predavala 26 godina srpsko-hrvatski, a djed sa oceve strane je magistar knjizevnosti, pa si ti meni nasao "lupati" o bosankom jeziku.

a ti si strucnjak? :roll:

vidi se kakav je strucnjak, obozava Turke itd pa se hvata za tih 8000 turcizama da istakne svoju ljubav Turcima o ko fol da ispadne da je bos. jezik najslicnij turskom jeziku. Pa se meni postavi pitanje, kad je taj bosnaski/bosnjacki toliko blizak turskom kako nas covjek 100 % perfektno razumje...hmmm :help: a da zaboravio sam, nas zajednicki jezik je nastao od bosanskog...

a ti si strucnjak? :roll:

Pa kuzis ucim Bosanski od 3 razreda osnovne skole, pa gimnazija, na faxu nisam imao Bos, al sam imao Historiju!
A drugo, sestra mi je profesorica Bosanskog jezika!
Kuzis BOSANSKOG, a ne srpskohrvatskog koji kao jezik nikad nije priznat bio, iako je bio sluzbeni jezik i danas tog jezika nema!

Zurück
Oben