Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Slavenski jezici

nista nista...

nisi bas ti napisao, al ti pise u onom tekstu da je najcistij jezik juznih slavena preuzet iz istocne Hercegovine, a istovrijemeno kazes da je bosnaki blizak turskom. Znaci meni se postavi pitanje, kako da je Vuk Karadzic odbrao taj jezik iz Hercegovine, a ti kazes da je bosanski jezik pun turcizma, itd...pa da je to istina nebi Vuk Karadzic i ostali tadasnji linguisti odabrali taj jezik.

Pa valjda ima orginalni jezik!
Nisi valjda toliko bukvalac?
I da u Bosanskom jeziku ima oko 8.000 Turcizama pa ti kako god hoces!

hee da bi bio tito ... dao bi ti tusko ^^

Sultan = Tito

geh such mehmed in der dönnerbude :D

Aha pa Turci napravise Jasenovac?
A ko mi se javlja :D
aha dobro ako ti mislis .. ja sam protiv nacionalizma i ti to nekavko nevidis .. mislis da su svi hrvati ustase aa ?? .. ich weiß jetzt nicht ob das irgendwie gerechtfertigt wäre aber wäre vlt. ne verwarnung angebracht ?? .. wenn nein ok .. da ich nur das gefühl habe das der irgendwie gerade verallgemeinert hat .. wenn nicht nichts für ungut ...

Pa valjda ima orginalni jezik!
Nisi valjda toliko bukvalac?
I da u Bosanskom jeziku ima oko 8.000 Turcizama pa ti kako god hoces!

Te takozvane Turcizme (osim standardnih rijeci) koriste vecinom Bosnjaci, a Srbi i Hrvati tog kako ga nazivas orginalnog jezika, koji je po Vuku Karadzicu najcistij...taj tvoj bosnjacki je u sustinom nista drugo nego srpsko-hrvatski jezik, koji je dosta preuzeo kako ti kazes turcizme, itd..

aha dobro ako ti mislis .. ja sam protiv nacionalizma i ti to nekavko nevidis .. mislis da su svi hrvati ustase aa ?? .. ich weiß jetzt nicht ob das irgendwie gerechtfertigt wäre aber wäre vlt. ne verwarnung angebracht ?? .. wenn nein ok .. da ich nur das gefühl habe das der irgendwie gerade verallgemeinert hat .. wenn nicht nichts für ungut ...

Kad niste ustase stoce vam sahovnica? ;)

Te takozvane Turcizme (osim standardnih rijeci) koriste vecinom Bosnjaci, a Srbi i Hrvati tog kako ga nazivas orginalnog jezika, koji je po Vuku Karadzicu najcistij...taj tvoj bosnjacki je u sustinom nista drugo nego srpsko-hrvatski jezik, koji je dosta preuzeo kako ti kazes turcizme, itd..

carapa, dusman, duhan, rakija, sarma, itd itd, to koriste svi..

Zurück
Oben