Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Slavenski jezici

eto ga, nationalista je pokazao pravu facu svoju. Taj jezik, je rezultat mjesanja srpskog, hrvatskog, nesto malo crnogorskog i tako ti nastao taj najcistij jezik juznih slavena.

Jos jedno pitanje, ti kazes da je Bosanski/bosnjacki jezik veoma blizak turskom pa kako onda da bude najcstij juznoslavenski jezik...?

[smilie=to funny.gi:

sind beides slavische Sprachen, wie oft denn noch :roll:
Außerdem, von welchem Text verstehst du mehr? Vom russischen oder vom türkischen??

Klassifikation der slawischen Sprachen [Bearbeiten]

Die slawischen Sprachen zerfallen sprachlich (und geographisch) in drei Hauptgruppen, das Ostslawische, Westslawische und Südslawische. Insgesamt lassen sich die slawischen Sprachen wie folgt klassifizieren (siehe die angegebene Literatur und Weblinks):

mehr sag ich dazu nich, du Vogel :birdman:

jaa i sta sada ?? jel si ti sada ponosan stime zato sto su ti turci veca braca nego hrvati ili srbi sto se tice jezika samo zbog neke turske rjeci ? .. jaao bitte .. reci mi sta ti vise razumijes ? ovo sta ti ja sada pisem ili turski jezik ? .. i svejedno ko je nekad nesto bijo prico turski ili hrvatski ili pitaj boga sta ... ljepse je gledat ko sta danas prica a ne ko je turski prije 400 godina bijo prico :rolleyes:

jaa i sta sada ?? jel si ti sada ponosan stime zato sto su ti turci veca braca nego hrvati ili srbi sto se tice jezika samo zbog neke turske rjeci ? .. jaao bitte .. reci mi sta ti vise razumijes ? ovo sta ti ja sada pisem ili turski jezik ? .. i svejedno ko je nekad nesto bijo prico turski ili hrvatski ili pitaj boga sta ... ljepse je gledat ko sta danas prica a ne ko je turski prije 400 godina bijo prico :rolleyes:

Aha pa Turci napravise Jasenovac?
A ko mi se javlja :D

Ok moje greska, izvinjavam se!
Al nadji mi gdje sam ono napisao:)

nista nista...

nisi bas ti napisao, al ti pise u onom tekstu da je najcistij jezik juznih slavena preuzet iz istocne Hercegovine, a istovrijemeno kazes da je bosnaki blizak turskom. Znaci meni se postavi pitanje, kako da je Vuk Karadzic odbrao taj jezik iz Hercegovine, a ti kazes da je bosanski jezik pun turcizma, itd...pa da je to istina nebi Vuk Karadzic i ostali tadasnji linguisti odabrali taj jezik.

Zurück
Oben