Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Soziale Unruhen in Bosnien

Ich freue mich das, dass auflösen der Entitäten nicht geklappt hat und das der bosnjakische Plan ins Wasser gefallen ist,
der Welt vorzugaukeln dies wären Demonstrationen gegen Politiker und Kapitalisten, die das Land plündern. Dagegen ging es doch nur darum, einen Islamischen Staat zu gründen, mit dem Machtzentrum in Sarajevo und um das alleinige politische Herrschen der Bosnjaken über die Serben und Kroaten im Lande durchzusetzen.
Diese Assimilation hat leider nicht geklappt und die Kroaten und Serben werden weiterhin auf Ihren Rechten beharren ein Volk mit eigener Identität zu sein und weiterhin für Ihre Entitäten kämpfen. War aber eine nette Vorstellung....Applaus für das Theater!

Wie ich heute auf einer BIH Internetseite lese, wünschen sich manche Stipe Mesic als neuen Premier für Sarajevo, das würde ja passen, wie ich weis ist Mesic ein bosnjakischer Familien Name in Bosnien, Mesic je vas, vidi se, eto vam ga......

Ich freue mich das, dass auflösen der Entitäten nicht geklappt hat und das der bosnjakische Plan ins Wasser gefallen ist,
der Welt vorzugaukeln dies wären Demonstrationen gegen Politiker und Kapitalisten, die das Land plündern. Dagegen ging es doch nur darum, einen Islamischen Staat zu gründen, mit dem Machtzentrum in Sarajevo und um das alleinige politische Herrschen der Bosnjaken über die Serben und Kroaten im Lande durchzusetzen.
Diese Assimilation hat leider nicht geklappt und die Kroaten und Serben werden weiterhin auf Ihren Rechten beharren ein Volk mit eigener Identität zu sein und weiterhin für Ihre Entitäten kämpfen. War aber eine nette Vorstellung....Applaus für das Theater!

Wie ich heute auf einer BIH Internetseite lese, wünschen sich manche Stipe Mesic als neuen Premier für Sarajevo, das würde ja passen, wie ich weis ist Mesic ein bosnjakischer Familien Name in Bosnien, Mesic je vas, vidi se, eto vam ga......

Ach was laberst du bre

Politicari u Sarajevu (prvenstveno Bakir) su sigurno ocekivali drugaciji odgovor, odnosno potporu njihove politike. Evo odgovor Davutoglua:

To je i indirektno upozorenje od same Turske, da vlasti u Sarajevu u startu odbace sve ideje centralizacije i unitarizma!

* da dodam ovo jos.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam u Sarajevu, gradu koji prihvatam kao svoju drugu kuću. Posjetu BiH započeo sam obilaskom mezara Alije Izetbegovića, velikog lidera i velikog čovjeka, ne samo sa stanovišta BiH, nego i za svjetskog stanovišta", pojasnio je.

Naglašavajući podršku miru, stabilnosti, sigurnosti, teritorijalnom integritetu i političkom jedinstvu Bosne i Hercegovine, Davutoglu je rekao da će država Turska uvijek biti uz svoju braću u Bosni i Hercegovini te da je želio to još jednom potvrditi posjetom Sarajevu.

@Partybreaker

nisi ti bre!

- -

- - - Aktualisiert - - -

* da dodam ovo jos.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam u Sarajevu, gradu koji prihvatam kao svoju drugu kuću. Posjetu BiH započeo sam obilaskom mezara Alije Izetbegovića, velikog lidera i velikog čovjeka, ne samo sa stanovišta BiH, nego i za svjetskog stanovišta", pojasnio je.

Naglašavajući podršku miru, stabilnosti, sigurnosti, teritorijalnom integritetu i političkom jedinstvu Bosne i Hercegovine, Davutoglu je rekao da će država Turska uvijek biti uz svoju braću u Bosni i Hercegovini te da je želio to još jednom potvrditi posjetom Sarajevu.

Zasto vam Turci samo prave Dzamije? Zasto vam ne naprave radna mjesta? Ako su tako dobri prijatelji??? Pitaj se? izgleda vas radje gladne gledaju. Tako je mogao taj Turcin i doci i donjeti pare za neku tvrtku. Ali on dolazi samo kad se treba ratovati izgleda

Ach was laberst du bre

Pa dobro je i napisao. Jesi citao zahtjeve (onaj manifest) vodja prosvjeda? Kakve to veze ima sa socijalnim protestom?

Vidis, zbog ove situacije, niti eventualni buduci EU protektorat kroz ekonomski i socijalni napredak i ulazak u EU nece rijesiti taj problem, ves samo odgoditi njegovu erupciju.

Jedino trajno rijesenje "bosanskog lonca" je federacija triju nacionalnih entiteta sa jasnim granicama i saveznom Vladom, bez mogucnosti promjene vanjskih granica - nesto na tragu ideje Cutiliera ili Unije triju Republika. Ali ova politika koju sada vodi SDP i SDA dovesce' ih u tesku situaciju, da ce biti izolirani i u samoj BiH i kod medjunarodne zajednice.

Zurück
Oben